Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Коментари тих ''професионалаца'' су ми најжешћи.
Није спорно ... сигурно ће да се запуши ... то стоји, исто као и што ће лифт једног дана да се поквари, али да то буде разлог што није предвиђено...
Добро нису предвидели и кибле за велику нужду ... јер ће да се једног дана запуши инсталација :).

Од тих коментара продаваца (својим ушима сам их чуо) бих издвојио и:
- на 30ом спрату Вам је чистији ваздух
- лифт вам је одличан у тој згради
- на западу богати људи живе на већим висинама
- Лепа Брена је ту купила сину стан
- и на крааају крајева ... и Ноле је купио ту стан.

Ја се само пренеразим чињеницом колико поједини људи мисле да су други људи толико глупи, луди, идиоти и шта већ,
или стварно верују у глупости које изговоре. То сам почео да посматрам и анализирам као једну појаву и феномен.
Ti ljudi obavljaju svoj posao prodaje vrhunski, to sto to ne pali na tebe i jos pet posto, ne znaci i za ostalih 95 posto koji su odusevljeni kada im prodavac kaze takve stvari.
 
Svih 7 kula viših od sto metara na jednoj slici.

1649242700545.jpg
 
Ja mislim da Kula i West ne mogu da se porede. Ni po kvalitetu ni po lokaciji. Jednostavno West je mozda u konkurenciji sa BW Residence (koji ipak
ima vertikalu za smece) a opet BW Residence je na daleko boljoj lokaciji. Bolje cak i malo
losiji kvalitet ali lokacija koja igra veliku ulogu.

Takodje Kula Belgrade jos nije zavrsena pa kad bude zavrsena nadam se imacemo fotografije i iznutra pa je tek tada realnije napeaviti neko poredjenje. Naravno kad se zavrsi ocekujemo da cena kvadrata udari 12k eura i da konacno dokazemo da je Beograd jaci od Budimpeste.
 
8. Rudo - mrzim brutalizam, danas su zgrade ruglo grada, gradi se nesto sto ni kad je novo nije lepo, a zna se da se nece odrzavati na periferiji grada, a rekonstrukcija em sto je prakticno nemoguca, em sto bi kostala boga oca.

7. Neuspesno izvedeno zamisljeno. Iako moze da izgleda super iz odredjenih uglova i na odredjenim slikama, uglavnom deluje kao neka stara zgrada koja je zrela za rekonstrukciju, kao na slici na ispod, a zgrada je nova.

IMG_20220407_093155.jpg


6. Plus je lokacija, tu se ceni i sam poduhvat gradjena na tom mestu. Ipak, odaje utisak plasticne flase zabijene u zemlju. Mozda je sad moderno, a nije ni to, ovo je univerzalno ruzno. Pokazite nekom neutralnom coveku i pitajte ga da li je ovo lepo, reci ce da nije.

5. Svaka cast za sve i poduhvat i gradnju i oblik i nagrade, simbol grada, ali i dalje je ruzno brutalisticko g. Mada, ruznoca nije bila tolika kada je zgrada bila nova i ima sansu da zablista ako se uradi dobra rekonstrukcija.

4. Uspesno izveden projekat. To je sve. Lokacijski nebitna, znacaj za Beograd i Beogradjane nepostojeci.

3. Uspesno rekonstrisana, jednostavno, skladno, lepo, neprolazno moderno.

2. Kula koja zaista ima sansu da prija oku i da bude nesto univerzalno lepo, a ne samo moderno. Svakako je ulepsala grad i nije samo tu da bi se uzele pare na tolike kvadrate.

1. Simbol grada. Prelep osecaj dok ste ispod nje u Kralja Milana, kao da ste u Menhetnu. Odoleva zubu vremena i bez rekonstrukcija, iako je skoro delimicno rekonstruisana. Uspesno je postala deo grada i ne mozemo zamisliti Beograd bez nje.
 
Odličan ranking, poklapa se i s mojim. Nadam se da ću dočekati dan da se Genex i Rudo dovedu u reprezentativno stanje.
 
U kuli su pre 2 meseca dupleks nudili po ceni od 10 000 eura/m2 bez mogućnosti korekcije cene.
Juče vidim "specijalnu ponudu" tog stana za 8800 eura.Ne ide im na ruku što će se kriza osetiti na jesen-zimu upravo kada završavaju kulu.
Videćemo kakav kvalitet će biti u unutrašnjosti zgrade i da li će renderi i uradjeno biti u skladu (što do sada nije bio slučaj u BW).Za te pare možeš u Dubaiju da kupiš stan tog kvaliteta.A Beograd je (po mom mišljenju) kasaba za Dubai.
Ako neko bude u mogućnosti neka uradi fotke unutrašnjosti pa da realno procenimo.
 
Kakvi su specijalci ovi iz bnv... Zamisli pokrades toliko para, oduzimas zemlju gradis kule, i na kraju ispadne ova rugoba. Po meni west kula je dosta bolja, jedini argument je lokacija ali kad se uzme u obzir da se sva kanalizacija izliva u savu, i kako ce super da bude ukljucenje na autoput kad se sve zgrade zavrse i svi se usele, nisam siguran cak ni da je to prednost. I sad oni traze 8-9k evra da bukvalno zivis u govnima. Genijalno...
 
Iako je samo tvoje mišljenje moram ipak da napišem da je Beograd i ovakav kakav jeste metropolčina u odnosu na veštački urbicid izgrađen znoju robova zvan Dubai. Utom gore što je Dubai uzor BNV “arhitekturi
samo potpuno urbano nepismena osoba može da tvrdi da je dubai bilo šta osim stanice za pojenje kamila, ili osoba koja nikad tamo nije bila. dubai apsolutno nije mesto za ljudski život.
 
Dok se slažem da je Dubai veštačka nebuloza, moram da pomenem da ta nebuloza barem ima poentu. Oni su znali da para od nafte neće biti doveka, pa su sagradili elitno vašarište: najveće zatvoreno skijalište na svetu u pustinji, najvišu zgradu na svetu, veštačka ostrva u obliku palmi, džinovske fontane i drugi nakaradni kič kako bi mogli da žive od turizma - i pali im. U tom pogledu, Dubai je apsolutni uspeh. Ono što je poražavajuće je, kao što neko reče, što jedna evropska prestonica koja veze sa time nema sad pokušava da bezumno prekopira tu estetiku, bez ikakve potrebe, konteksta ili razuma.
 
Sve to što si
Dok se slažem da je Dubai veštačka nebuloza, moram da pomenem da ta nebuloza barem ima poentu. Oni su znali da para od nafte neće biti doveka, pa su sagradili elitno vašarište: najveće zatvoreno skijalište na svetu u pustinji, najvišu zgradu na svetu, veštačka ostrva u obliku palmi, džinovske fontane i drugi nakaradni kič kako bi mogli da žive od turizma - i pali im. U tom pogledu, Dubai je apsolutni uspeh. Ono što je poražavajuće je, kao što neko reče, što jedna evropska prestonica koja veze sa time nema sad pokušava da bezumno prekopira tu estetiku, bez ikakve potrebe, konteksta ili razuma.
Sve to što si naveo je samo posledica toga da je Dubai jedan od najvećih finansijkih centara na Bliskom Istoku i u Svetu; velika finansijska zona sa zakonima po ugledu na Zapad; 0% income tax, Nasdaq Dubai itd... Svakako kada nestane nafte, ne bi ih spasilo skijalište ili veštačka ostrva veću su ona posledica tog razvoja od 2000-tih. Pitanje je koliko je taj razvoj održiv, ali nije ni bitno.
 
Ovaj video pokazuje da je Srbija novi dominantni centar u Evropi. Ovo pokazuje sta su sve uradili i kako je organizovan BNV i svaka im cast na tome!

Beograd je svet! Ova krilatica postaje sve vise upecatljiva. Postajemo najprofesionalniji grad u Evropi.
 
Vrh