Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

DSC-0840-Enhanced.jpg
 
Danas proalzim auto putem pored i sve mi se čini da je kula trebala biti viša ako treba da "bode oči" kao nekakav dragulj ili makar kao nešto što impresionira. Ove ostale visoke zgrade nekako kradu taj utisak. (bez hejta za ovo jer bih ja lično svakako više voleo da projekta nema tu gde je)
 
Ja se sve nadam da ce ostati mesta tu negde oko kule i da ce nekad u buducnosti da nikne ozbiljno visoka zgrada od koje ce kula biti niza za jedno 50-100 metara. E onda ce imati smisla.
 
:shok: U kuli skoro duplo skuplji kvadrat u odnosu na najvišu zgradu na svetu burj khalifa. :shok:
 
Mozda pomesali dolar sa aed, mada opet kaze da je kula kostala 1.5 milijardi, ima oko 300k kvadrata sto mu proizvodna cena dodje vec na 5k po m2. Dal je realno da toliko kosta, al nije ni obicna zgrada, ko zna koliko tu celika ide i kakvi betoni se koriste.
 
Ma ko ce da zivi tamo. Nije to grad za zivot, sunce przi ko u rerni, tamo se ide samo radi kratkotrajnog uzbudjenja i dozivljaja.
 
Burj Khalifa je stara preko 11 godina, tako da nije koretno porediti cenu kvadrata sada u njoj i u Kuli koja jos nije izgradjena.

Real estate values
In March 2009, Mohamed Ali Alabbar, chairman of the project's developer, Emaar Properties, said office space pricing at Burj Khalifa reached US$4,000 per sq ft (over US$43,000 per m²) and the Armani Residences, also in Burj Khalifa, sold for US$3,500 per sq ft (over US$37,500 per m²).

Lepo pise da je cena po otvaranju bila 37500$ po kvadratu, sto mu dodje oko 32000€, dakle 4 puta skuplje nego u Kuli.
 
To sam spomenuo je sam se i sam zamislio da li ovo u BW kuli zaista vredi toliko...kakav god da je Dubai ipak je svetski grad (samo nemojte da ulazimo u poredjenje Beograda sa njim).
Ne znam, ali da mozeš da kupiš dva stana u burj khalifi za cenu jednog u domaćoj kuli malo me tera da se zamislim :idea:
Mogao bi neko da proveri ove podatke i iskopa kako stoje stvari sa prihodima od rente u burj khalifi :kafa:
 
Izgleda da su tacni i jedni i drugi podaci. Prvo je bilo jako skupo pa zbog silnih problema pala cena. Moralo bi bas mnogo da se analizira trziste i situacija za tu specificnu zgradu da bi se videlo pravo stanje.

Iskreno ja ne bi voleo da zivim u Dubaiju. Pre bi izabrao Bujanovac nego Dubai ali ok to je moje licno misljenje.

Treba porediti sa okolnim drzavama Budimpesta, Bec i videces da su to te cene najskupljih kvadrata. Doduse Bec je dosta skuplji ali mislim da idemo ka tome. Osim toga Kula je bas jedinstvena takva zgrada u tom delu tek skyline ili na Nbg ima nesto slicno. Tako da trziste nece biti prezasiceno.
 
Beč je nekoliko puta biran za najbolji grad za život u svetu!
Beograd nisam vidjao na takvim listama :(
.....ali ipak Bgd je keva :pob: :sesir:
A još ako živiš u BW kuli :vops: :bubanj: :kum: :bg4:
 
Kreatori tih listi možda vole da žive na 50 stepeni.
 
Izgleda da je konstrukcija kule konačno završena,ostaju samo unutrašnji radovi i da se zastakljivanje privede kraju.
 
Kao na lakeside u Chicago
 

Prilozi

  • BG voda.jpg
    BG voda.jpg
    560,7 KB · Pregleda: 2.962
  • BG voda 2.jpg
    BG voda 2.jpg
    353,8 KB · Pregleda: 2.958
Sad gledam ove slike i setih se još nečega, za ove velike arapske zgrade su dovozili krivo staklo, ovi "oštri" paneli na kuli me podsećaju na komunističke zgrade, ne izgleda loše iz daljine al kad se približiš izgleda nekako zastarelo..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=875055#p875055:3nkr8b4v je napisao(la):
Ris » Čet Avg 26, 2021 7:49 pm[/url]":3nkr8b4v]https://twitter.com/vavedenje62/status/1430820418147995653

Tviterasi u njihovom elementu. A malo su skrenuli...
Ko nista nije napravio, zadovoljan bi bio i da srusi tudje. Eto to su ti gospoda sa tvitera.
 
Vrh