beowl » Čet Avg 12, 2021 2:54 pm[/url]":1kwakzro]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870254#p870254:1kwakzro je napisao(la):
shadestudio » 08 Aug 2021 07:13 pm[/url]":1kwakzro]Zanaci za 700e mesecno prosecno u principu dobijas budjenje i rezervacije necega sto ti ni ne treba ni kad bi bio holivudski glumac. Ocekivao sam za te pare i pruzanje podrske posle velike nuzde, u smislu pomoci oko upotrebe tolet papira, ali izgleda to moras sam da obavis, cak i sa a la carte programom.
Sve robe i usluge imaju svoje kupce, pa tako i ove. Danas postoje neki trendovi koje do pre 20-ak godina nismo mogli ni da zamislimo. Meni ovo deluje kao preslikan cenovnik iz neke lux zgrade u Dubaiju, u kojoj žive ljudi koji su spremni da plate za sve ovo, koliko god to izgledalo bizarno.
U naselju u kojem ja živim, mesečni trošak održavanja je negde oko 100 evra fiksno i nevezano za kvadraturu stana. U tih 100 evra ulazi sve ono što je po mom mišljenju zaista bitno: fizičko obezbeđenje, odnošenje smeća, svakodnevno ribanje podova i liftova, održavanje bazena / sportskih terena / dečijih igrališta, održavanje zelenila kojeg ima kao u džungli, i naravno gomila sitnog i krupnog održavanja koje je uvek potrebno u kompleksu od pet 20-spratnih kula. Ako mi treba neki sitan zahvat u stanu, tipa da se nešto zakuca, probuši ili zašrafi, to takođe ulazi u ovih 100 evra. Ako mi komšija odozgo poplavi plafon, firma kojoj je poverena uprava u naselju odmah organizuje sanaciju kod mene pa posle proveravaju da li je kriv komšija ili instalacije između spratova.
E, sad, nemam konsijerža koji umesto mene zove taksi i ide u prodavnicu. Ako hoću ručak na vrata, pozovem kebap majstora koji drži roštilj u naselju i njegov mali od palube će doneti mesište na vrata bez dodatnih troškova. Apsolutno mi ne treba "jelovnik" od 700 evra ali kažem, ima ljudi koji smatraju da im tako nešto treba i odatle razumem da takvi cenovnici postoje.