[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870431#p870431:2cl25wsr je napisao(la):
sjcam » 09 Aug 2021 08:48 pm[/url]":2cl25wsr]Verovatno sam ja "old school", pa nekako bih i dalje radije prešao u neku vilu na Senjaku ili Dedinju, po mogućnosti sa visokim zidovima okolo... Ako je vila 300m2 to mu dođe 3000e tog esenšal servisa, a za te pare imam batlera, čistačicu i dvojicu sa crnim naočarima da glume obezbeđenje. Možda i ostane nešto za peglanje. Svakako više mira, nego u nekakvom soliteru.
Pozitivno je što sav taj BW izgleda imoresivno i sa Gazele i sa Brankovog mosta, tako da super projekat.
Prvo vila na Dedinju za 1.5M bi bila sve samo ne "vila".
Najrealnije sto mozes da dobijes je stan u kuci za 1.5M.
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 8541497256
Evo na primer ovo. Sve je super ali kad odes na lice mesta shvatis da je ovo 1 od 3 stana u kuci.
Znaci realno 4.5M eura
Drugo 1500 eura mesecno za kucu je smesno mali trosak.
Racunaj da ti na odrzavanje trave ode mozda 100e mesecno.
Na grejanje cele kuce ode 400e mesecno. (minimum)
Na odrzavanje fasade i ograde treba da amortizujes to jedno 500e mesecno pa tipa svakih 5 godina da uradis fasadu.
(mislim da je 500 premalo iskreno al ajde neka ti bude). Jer ne radis neku soc fasadu nego specijalnu.
Takodje imas i odrzavanje crepa.
Pranje prozora spolja.
E sad dolazimo do radnika. Svakako ne zelis da krsis Zakon i ne pricamo neke G6 kombinacije koje su ljudi spremni da rade tj da potkradaju drzavu. Da kazemo da je ovaj tvoj batler 500e NETO (prosecna plata u Srb) ti na njega moras jos toliko da das drzavi. Znaci 1000e samo jedan zaposleni. Ajde neka nije 1000e evo neka je 800e bruto a gde ti je cistacica, obezbedjenje? Pri tome mene bi bilo blam da zivim u villi i da placam obezbedjenje 500e.
Voda za bazen? Ciscenje bazena?
Kanalizacija? Elektricne instalacije?
Znaci realno ako zivis u kuci na Dedinju i nemas 3000e mesecno za odrzavanje te kuce ne treba ni da razmisljas o tome.
Opet ti navodim sve banalne primere ali licno su moji rodjaci imali "vilu" na Vracaru pa su je JEDVA izdrzavali koliko je sve to kostalo. Na kraju su grejali jednu prostoriju umesto 5 pa davali u pod zakup prostorije i sve tako dok nisu prodali.
Da me pitas sta bi ja pre izabrao. Verovatno vilu na Dedinju ali troskovi su enormni.
Drugo ovaj stan ima prednost ako si u godinama da ces jos nesto da radis jer si odmah "tu" za sve sta ti treba.