Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472204#p472204:2sbjldwf je napisao(la):
Mr.Awesome » Sat Aug 19, 2017 12:44 pm[/url]":2sbjldwf]Da ti radiš nešto pametno u životu, ne bi buljao u taj računar cele noći. Nego se celu noć lenčari, a danju spava. I očekujte neki napredak. Nema od toga ništa.
Zna se ko u ovoj zemlji jedino radi, po 20 sati dnevno, i nikad ne propusti priliku da istakne svoju požrtvovanost a mi svi ostali smo lenštine.
Prijatan ti sendvič.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472204#p472204:1aw89o0u je napisao(la):
Mr.Awesome » 19 Aug 2017 11:44 am[/url]":1aw89o0u]Da ti radiš nešto pametno u životu, ne bi buljao u taj računar cele noći. Nego se celu noć lenčari, a danju spava. I očekujte neki napredak. Nema od toga ništa.

Otkud ti pravo da tako zakljucujes cime se ko bavi u zivotu i zasto je budan nocu? Sram te bilo.

Odbrana ovog projekta (i ceo BNV) je nebulozna u samom startu.
Desavanja u SA su ogledalo naseg drustva i zasto nam nece biti bolje dok se to ne promeni. Da bi jedna drzava zdravo funkcionisala mora da ima jake i nezavisne institucije. Ovim projektom ne samo da su ih zaobisli, sira struka se nije ni pitala, urbanisticko-arhitektonski konkurs nije raspisan, obmanjivanje javnosti itd itd.
Mogu da grade ne znam ni ja kakvo cudo, mogu da grade najbolji projekat na svetu ali ne mogu da ga podrzim ako se izvodi na ovakav nacin.

Čast pojedincima koji nešto rade. A mnogi imaju gde, a neće. Ne može meni neko da priča, jer sam nudio posao prijateljima, niko neće da radi...
Noću su budni uglavnom čuvari i džabalrbarši, jer vredan čovek spava kako vi bio odmoran za posao.

A misliš da se u Nemačkoj ne radi toliko? ☺

Čast pojedincima koji nešto rade. A mnogi imaju gde, a neće. Ne može meni neko da priča, jer sam nudio posao prijateljima, niko neće da radi...
Noću su budni uglavnom čuvari i džabalrbarši, jer vredan čovek spava kako vi bio odmoran za posao.

Samoupravljanje na steroidima :grand:

Mr.Awesome":686rntre je napisao(la):
Da ti radiš nešto pametno u životu, ne bi buljao u taj računar cele noći. Nego se celu noć lenčari, a danju spava. I očekujte neki napredak. Nema od toga ništa.

Posti si sveo diskusiju na ulicarski nivo, tako cu ti i replicirati.
Ti, da si neko i nesto (kako pokusavas da se predstavis) ne bi lupetao gluposti o turistima koji ce se 'polomiti' dolazeci da vide prosecno visoku kulu, prosecne arhitekture u ispodprosecnom okruzenju.
Takodje, da si ostvarena osoba (cenim da znas sta to znaci) ne bi sebi dopustio da u komunikaciji sa neistomisljenikom potezes krajnje neproverene i nebitne argumente poput ovog koji si izneo o coveku koga apsolutno ne poznajes niti znas ista o njemu.

Mr.Awesome":686rntre je napisao(la):

A misliš da se u Nemačkoj ne radi toliko? [WHITE SMILING FACE]

Ne budi toliko nadobudan! Moze tebi svako da prica. Ti to ne mozes da zabranis. Mozes samo da ne slusas, bilo u realnom zivotu, bilo da se iskljucis sa foruma!

A o poimanju zivota nekoga po kome su nocu budni "samo cuvari i dzabalebarosi..."
Ti prijatelju imas veliki problem.
Lekari i drugo medicinsko osoblje, vatrogasci, policija, kontrola letenja, transportne firme, posta, pekari, stampari dnevnih listova...(dodati dalje!)
Rade li oni nocu????!!
No izgleda da se tvoj nivo saznanja zavrsava sa nocnim cuvarom...

Ne, niti si ti nudio posao "prijateljima" niti si onoza sta se predstavljas (a i predstavljanje ti je 'suplje' sa informacijama koje su u koliziji), ali to je tvoja stvar.

Koliko se radi u Nemackoj?
Kakve to veze ima sa ovom temom?
Inace, radi se u proseku manje u odnosu na plate, sa zagarantovanom pauzom, sa placanjem prekovremenog rada, sa slobodnim vikendima, sa normalnim (dugim) godisnjim odmorom, sa obaveznim davanjima za zdravstveno i penzioni fond...
Sve ono sto je ovde postala misaona imenica.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

U pravu si. Nemam argumenata, a i ne znam što se uopšte spuštam na tako nizak nivo...
Da, ograničen sam u razmišljanju, eto ne setih se ničega više.
A jedino što mi je drago je to što svi ovi "glupi" ljudi u državi sada nešto rade, i to što se mnoge stvari menjaju na bolje, i to što kakav god stav budete imali prema svim investicijama u zemlji, ne možete da promenite ništa. ☺
Uživajte u ostatku dana.

Највећа задуженост до сада, потпуно фискално расуло, суспензија држава око дешавања у Савамалој, најмањи раст БДП у региону и корупција на све стране. Слажем се, баш нам иде на боље.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472364#p472364:34ob3zku je napisao(la):
Mr.Awesome » Ned Avg 20, 2017 11:07 am[/url]":34ob3zku]U pravu si. Nemam argumenata, a i ne znam što se uopšte spuštam na tako nizak nivo...
Da, ograničen sam u razmišljanju, eto ne setih se ničega više.
A jedino što mi je drago je to što svi ovi "glupi" ljudi u državi sada nešto rade, i to što se mnoge stvari menjaju na bolje, i to što kakav god stav budete imali prema svim investicijama u zemlji, ne možete da promenite ništa. ☺
Uživajte u ostatku dana.

Do poslednja 3,4 tvoja postah citah ih sa zanimljivim inforamcijama, al sad koliko pade na dno da vec sumljam da nisi Mali mozda?

Da krenemo, svo to zemljiste koje je poklonjeno za BNV moglo je da se da na licitaciju i da druge firme ucestvuju u izgradnji, a ne da se uzme neka arapska firma. Mislis da Miskovic, Karic, Kostic i jos par njih nebi mogli da kupe po deo zemljista i da izgrade isto ovo sto arapi rade?

To sto pricas da su sad dosli ljudi i da rade posao, rade ne sporim to, ali sa koristom za narod od 5%, 45% za njihov dzep i 50% za strance.

Pogledaj malo koji video od Insajdera pa ces shvatiti kako funkcionise ova valad.

Evo ti jedan od primera, nova fabrika u obrenovcu koja se otvara, od drzave je dobila besplatno zemljiste i ostalu papirologiju a oni za uzvrat treba da zaposle 1500 ljudi, a u ugovoru lepo pise do 2018 ce biti zaposleno 100 ljudi, do 2019 ce biti zaposleno 150 ljudi, do 2025 ce biti zaposleno 700 ljudi a ako bude trebalo zaposlicemo i 1500ljudi, a nasi politicari izlaze sa recima da ce biti zaposleno 1500ljudi, i sta ces da kazes za te "pametne"?
https://www.youtube.com/watch?v=8Fn-qn3SEGc

Posto sam iz IT sektora, skoro smo se pobunili da se firmi iz Engleske koja je kupila nasu firmu koja u trenutku prodaje ima 500 zaposlenih ne da invensticija zato sto je strana firma dosla u Srbiju. Koja bi imala u ugovoru da zaposli nekih 200 ljudi. Sta bi se desilo da su dobili. Imali bi para da tih 200 ljudi zaposlenih isplacuju narednih par godina, mislis da bi zaposlili neke pocetnike programere, ne bi, vec bi nekim srednjim i jakim programerima dali vece plate i ti bi programeri iz malih firmi presle u tu veliku firmu. I onda bi se male i srednje firme iz kojih su ti programeri presli ili zatvorile ili ukopali sa poslovima, jer svakog pocetnika moras da ucis bar godinu dana da bi dosao do nekog nivoa znanja. Ako te interesuje i sta je nasa preporuku za vladu bila jeste da se te pare daju na obrazovanje u IT sektoru, da se prosire kapaciteti na ETF SI smer i ostalim IT smerovima.

Овај тзв. "MrAwesome" је нај*** државни бот икада замишљен чак ни за слику нису могли више да се потруде од "man construction site smiling google images".

Чисто за случај да мислите да се шалим:

du-hoc-uc-nganh-ky-su-300x200.png
t%E1%BA%A3i-xu%E1%BB%91ng.jpg
03.-Tuyen-ky-su-xay-dung-luong-cao-tai-Singapore.png

Engineer.jpg

Igore jel mogu ove gluposti koje nemaju veze sa temom da se počiste.

Nego, drugar mi reče da je čuo iz Energoprojekta da Izgleda ce neka od firmi koja je radila na burj kalifi da radi kulu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472384#p472384:2y28mss6 je napisao(la):
srdjanprpa » Ned Avg 20, 2017 12:26 pm[/url]":2y28mss6]
Posto sam iz IT sektora, skoro smo se pobunili da se firmi iz Engleske koja je kupila nasu firmu koja u trenutku prodaje ima 500 zaposlenih ne da invensticija zato sto je strana firma dosla u Srbiju. Koja bi imala u ugovoru da zaposli nekih 200 ljudi. Sta bi se desilo da su dobili. Imali bi para da tih 200 ljudi zaposlenih isplacuju narednih par godina, mislis da bi zaposlili neke pocetnike programere, ne bi, vec bi nekim srednjim i jakim programerima dali vece plate i ti bi programeri iz malih firmi presle u tu veliku firmu. I onda bi se male i srednje firme iz kojih su ti programeri presli ili zatvorile ili ukopali sa poslovima, jer svakog pocetnika moras da ucis bar godinu dana da bi dosao do nekog nivoa znanja. Ako te interesuje i sta je nasa preporuku za vladu bila jeste da se te pare daju na obrazovanje u IT sektoru, da se prosire kapaciteti na ETF SI smer i ostalim IT smerovima.

Joj endavac, sad ispade da pred tvojom firmom i sam Isus Hrist treba da crveni... ipak nije htela da uzme pare koje je sama tražila!? Zapravo je htela da se igra Robina Huda i da novac ne iskoristi za svoje poslovanje već da preusmeri na opšte IT obrazovanje? Shvataš da su botovske izjave Dostojevski-level za ovu bajku? :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472416#p472416:27l81xd5 je napisao(la):
nikolas27 » Ned Avg 20, 2017 2:03 pm[/url]":27l81xd5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472384#p472384:27l81xd5 je napisao(la):
srdjanprpa » Ned Avg 20, 2017 12:26 pm[/url]":27l81xd5]

Joj endavac, sad ispade da pred tvojom firmom i sam Isus Hrist treba da crveni... ipak nije htela da uzme pare koje je sama tražila!? Zapravo je htela da se igra Robina Huda i da novac ne iskoristi za svoje poslovanje već da preusmeri na opšte IT obrazovanje? Shvataš da su botovske izjave Dostojevski-level za ovu bajku? :)

Ne znam o cemu pricas, koje pare, koja firma?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472401#p472401:2005df5a je napisao(la):
kkorisnikk » 20 Avg 2017, 13:40[/url]":2005df5a]Igore jel mogu ove gluposti koje nemaju veze sa temom da se počiste.
Apsolutno bi moglo. :?

Pa moj avatar i jeste fotka sa neta, jesam li trebao možda iz lične karte da ti je uslikam? :)

@kkorisnikk
Moguće je, kao što moja firma učestvuje u tome. Nikad ne pravi jedna kompanija jednu ovakvu građevinu sama, mnogo je tu projektanata uključeno.

Moguce da je Besix u pitanju ;)

Sve je moguće.
Zapravo i ne mogu tu mnogo informacija da procure. Jer čim se nešto sazna, odmah se objavljuje javno, internet, novine i slično. Tako da i to što saznam, već je neko razglasio.
Postoje mnogo zanimljivosti o kojima se ne piše, neke stvari koje su vezane za objekat. Kao što sam napomenuo za jake vetrove, zemljotres, i drugo.
To su neke informacije koje verovatno neće biti u naslovnim stranama, ali eto, pišemo o tome ovde, pa će nekoga i zanimati.

Da Besix je jedan od nekoliko (cini mi se 5) izvođača kojima je ponudjen tender. Ali kao sto rekoh ajmo da sacekamo zavrsetak roka za podnosenje ponuda. Pa onda jos malo posle.
A sto se carsijskih prica tice, nek ostanu samo to sto i jesu, carsijske. Energoprojekt bi do sada trebalo da je napravio veci deo kvadrata u jugoistocnoj Evropi, ako je verovati njima.

@srdjanprpa - Radis u telesign? Cujem da su nove gazde ok, nisam znao za te pobune.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=471187#p471187:f1n3tkql je napisao(la):
Mr.Awesome » Pon Avg 14, 2017 12:05 am[/url]":f1n3tkql]Kaže kolega da je Novkol jutros zavšio poslednji šip i da ovih dana kreću sa ulivanjem platforme, a od kraja septembra možda već i krenu radovi na podizanju kule.
Radovi na postavljanju šipova još uvek nisu završeni, kolega ti je loše obavešten. Ovo su današnje slike sa gradilišta:

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

OK, nakon što sam sebe poštedeo BNV tematike (a i temu sebe) na jedno pola godine, svratio bih da priupitam sledeće:

Vidim da se osnivaju nekakva izdvojena, projektna preduzeća za BW Galeriju i Rupu Beograd, da se u poslednje vreme sve više priča o tome ko će od domaćih izvođača raditi tržni centar a koja bi od multinacionalnih korporacija mogla dizati kulu...

Moje pitanje je, hajde da krenemo od početka: ko bi uopšte bio investitor Kule Beograd? Ko bi bio vlasnik i operater franšize u hotelu St. Regis? Da li su servisirani apartmani iznad hotela za rentiranje ili za prodaju? Ako nisu za prodaju, čijim kapitalom će uopšte biti podignuti? Da li to može da izgura preduzeće BNV d.o.o sa projektovanim kapitalom do 150 miliona evra, ako već imaju četiri stambene kule u izgradnji, a tek treba da izađu iz zemlje gigantski tržni centar i gigantska kula u koje treba puno investirati, a za sada je broj poznatih jedinica za prodaju kranjim kupcima - 0?
Da i ne spominjem da su usput dužni i još neke "sitnice" tipa pola Promenadle i ceo jedan centralni park pored istoimenog solitera...

Jel normalno da spekulišemo ko bi bili izvođači radova, a tek predstoji prikupljanje ponuda i to u više krugova, a nije raščišćeno ni ko bi bio investitor i operater čega, odnosno ko sve to i kojim parama plaća? A i ako ih nema, odakle mu?

150 miliona evra je ogroman pocetni kapital, sa tim moze mnogo toga da se uradi.

Ja se rukovodim nekim iskustvima iz veletrgovine automobilima, znam da su recimo objekti stranih autokuća na Obrenovačkom drumu pored Ade, ili recimo četvorospratne upravne zgrade tih veletrgovaca po Beogradu, investicije od cirka 20 miliona evra, naravno sa svom instaliranom opremom.

E sad, da li može sa 150 miliona da se digne BW Residences, BW Vista, BW Parkview, Rupa Beograd, najveći tržni centar u novijoj istoriji, pa polovina promenade koja nedostaje, pa ulice, još i novi park na ledini za one kojima prodaješ lux stanove sa pogledom na park? Pa još i računi za kilometarske reklamne panoe koji sakrivaju neuređeno zemljište i sav taj marketing...
Možda i može ako se baš pažljivo ekonomiše.
Ali onda je dobro pitanje - kojom dinamikom prihodi od prodaje kvadrata mogu da obezbede povraćaj uloženog kapitala u narednih 5-10 godina i da li je realno da se od toga reinvestira u još neke zgrade posle 2020. godine. Ukratko, da li je cela priča održiva. Ili sve počiva na nadi da će se neki suinvestitori naložiti i uključiti u priču, pre nego što balon pukne.

Ali 150 miliona je pocetni kapital, mi ne znamo koliko su oni para dodatno zaradili od prodaje stanova u BW residence-u i BW Visti.
Dodatno ce i investitor da ubrizga jos para.
Zato sam rekao da je ta suma solidna da se zapocnu ove zgrade ali nisam rekao da je ona dovoljna da se one zavrse.

Nesto para je trebalo i za busenje rupa, sljunak, cement, gvozdje i topli obrok za radnike. Kad se podvuce crta, pitanje je gde su ?

Vrh