Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Pitanje je cega je reprezentativni primer razvoja? Standarda , drustva, normalnosti u drustvu, komunalnog reda, kanalizacije, niskog postotka bacanja smeca?

Razvoja samo dzepa onoga ko gradi to, nikakvog tu realnog razvoja nema ni za koga.

Inace cuh naziv kaze tamo je Dubai , ovo je UDBAI :LOL: Udbai na vodi ..

I klovn i cirkus i svasta jos se ovde mogu podvesti pod reakciju, ali prave price o projektu nema, vec samo politika i mrznja.

U sta se ova tema pretvorila, bolje i da je nema.

Ja ne znam jel moguce da administratori pustaju ovako debilne i offtopic komentare.

Bavite se drugim clanovima foruma umesto da sebe gledate. Ja osim zavisti i zluradih komentara nista pametno nisam video. Ko je sta kupio izjednacavate sa politickim uverenjem. Ako neko kaze nesto sto nije hejt odmah je sendvicar i ne znam sta.

Umesto da vredjam kao sto vi radite, ja cu samo reci da mi je ispod casti i nivoa da vas nazivam onako kako ste zasluzili, a zivot ce se o svemu dalje sam pobrinuti. Izjesce vas mrznja iznutra, svakoga dana i svakog jutra kad morate da ustanete trezni i vidite gde ste i gde vam je mesto.

I klovn i cirkus i svasta jos se ovde mogu podvesti pod reakciju, ali prave price o projektu nema, vec samo politika i mrznja.

U sta se ova tema pretvorila, bolje i da je nema.

Ja ne znam jel moguce da administratori pustaju ovako debilne i offtopic komentare.

Bavite se drugim clanovima foruma umesto da sebe gledate. Ja osim zavisti i zluradih komentara nista pametno nisam video. Ko je sta kupio izjednacavate sa politickim uverenjem. Ako neko kaze nesto sto nije hejt odmah je sendvicar i ne znam sta.

Umesto da vredjam kao sto vi radite, ja cu samo reci da mi je ispod casti i nivoa da vas nazivam onako kako ste zasluzili, a zivot ce se o svemu dalje sam pobrinuti. Izjesce vas mrznja iznutra, svakoga dana i svakog jutra kad morate da ustanete trezni i vidite gde ste i gde vam je mesto.
kc9wzqc47vuc1.jpeg

Bukvalno.

Studentski recept za predsednika primeniti na sve.

Sve ovo traje preko deset godina i sad bi da uvlace u mulj i neke prizemne svadje, ja sam tebi, ti si meni...

Odavno su strucni ljudi rekli sta imaju, vec vise puta smo se uverili u lazi oko svega - kako se ovo finansira, koja je nasa dobit, kada ce biti gotovo, koji zakoni ce biti ispostovani, kakav ce kvalitet biti...

Nista zivo nisu ispostovali, svaki ozbiljan i strucan komentar su bacili u kantu za smece i onda se vrate i misle da ce neko sa njima da se raspravlja na maloumnom nivou i da cemo da se uvucemo u pricu da uspesni zive u kuli, a neuspesni hejtuju.

Sto se mene tice, nek se raspravljaju sami sa sobom.

Poslednja izmena:
Top video Dune in Belgrade:)

Back to topic sta god ljudi imali negativno da kazu BG je dobio vrhunski hotel globalno prepoznatog brenda i to je jedino bitno. Fali jos Four Seasons i Burger Kng i to je to:)

Na sajtu arhitektonskog biroa HOK koji je projektovao enterijer St Regisa u Beogradu, objavljen je niz profi fotografija iz Kule na kojima sve to deluje fino i utegnuto :D

1.jpg

9.jpg

8.jpg

6.jpg

7.jpg

5.jpg

3.jpg

4.jpg

2.jpg

Kula je daleko od savršenog objekta, ali lično verujem da se dosta gluposti o njoj širi. Čak se i u onoj citiranoj kolumni Radara provlače tračevi koji verovatno dolaze od izvora "rekao mi čovek na slavi, skoro pa trezan" :D

Ali to je teret sa kojim objekat ovolike političke simbolike mora da se nosi. Nešto slično kao Most na Adi u Đilasovoj eri (ako pažljivo prelistate temu na Beobuildu, naći ćete i takve gluposti poput toga da je nekome neki policajac pouzdano rekao da je saobraćaj na mostu obustavljen jer je pukla jedna zatega).

Mada, opet možda je dovoljno slikovito to što je Đilasov simbol jedan most koji, ma kakav god da je, danas koriste svi, dok je simbol aktuelne vlasti jedan hotel koji je dostupan samo privilegovanima. Otud mi je i smešna argumentacija kako je dolazak St Regisa u Beograd pokazatelj nekakvog progresa. Možda je dolazak luksuznih lanaca pre 30-ak godina bio stvar prestiža, ali u današnje vreme globalizacije gradovi po raznim despotijama, egzotičnim korupcionaškim rajevima, i zemljama dubiozne ekonomske preraspodele, imaju slične hotele. Neretko se umiveni stakleni neboderi sa fensi hotelima nalaze ne tako daleko od slamova sa kućicama sklepanim od blata, daski i lima... Progres, kako da ne...

Naravno da dolazak bilo kog lanca hotela nije nikakv pokazatelj progresa. Medijalna plata je 75.000 sto znaci da je 50% zaposlenih ostvarilo platu do tog iznosa.
Aloooooo, 2025 godina a pola stanovnistva radi za 600 eura i to se predstavlja kao pozitivna stvar! Daleko smo mi od dobrog standarda. Ali ljudi pogotovu u Beogradu vole da zive u svom mJehuru gde svi imaju po 3.000 eura, stanove od 150 kvadrata i nova kola

Koja je ideja u modernom dizajnu imati sofu ispred spavaceg kreveta? Kako to ide? Meni je to samo za neki grupnjak , ali nije mi tesko da prenesem trosed za takvu zgodu.

Tepih kiceraj najgori.

9.jpg

Vrh