Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Predviđen je bar, prodavnica suvenira, terasa-zastakljena, toaleti, liftovi, ostave, dva stepeništa, teh.prostorije.Koliko se sećam biće i neki displeji sa informacijama.
Ali to su informacije od ranije, navodno je došlo do nekih promena-kakvih ne znam.
Širina prolaza-ove staze okolo je na najužem delu cca 4,00 do-5 m1.

20230207_111142.jpg
20230207_120247.jpg

Ова радња "At the top" продаје све о Дубаију и УАЕ итд. Тако нешто треба отворити код нас и колико се сећам има кафе бар и можда још нешто на том спрату. И интерактивна карта о Београду а у Москви у Москва Ситију има музеј о историји Москве горе на платформи. То би било лепо и код нас а има места.

A sada ulazni deo, ulaz je iz Galerije - mislim na 2. spratu:

Na ovoj slici je ulaz-iza ove rešetke je Galerija

IMG_8841.JPG

Ovde je sad neki ulazni hol, mozda će ovde biti i prodaja ulaznica, info-pult ...
IMG_8840.JPG
IMG_8839.JPG
IMG_8832.JPG
IMG_8838.JPG

Rampa i stepenice, levo od njih je info pult.
Iza stepenica su dvoja vrata-to su hodnici-levi i desni, za svaki pravac kretanja-nezavisni-tu počinje pasarela.
Kad prođete kroz hodnike dolazite u lift loby, gde čekate lift za 41. sprat

Pasarela-hodnici i lift loby:

IMG_8843.JPG
IMG_8844.JPG
IMG_8845.JPG
IMG_8846.JPG
IMG_8847.JPG
IMG_8851.JPG

Mislim da ovo mesto ima potencijal da se u prolazu na raznim displejima plasiraju informacije i reklame, za sva kulturna dešavanja u gradu, što je ( po meni) bolji
efekat od skupe ulaznice.
Ako se nađe dobra mera između želje za brzim profitom i promocije, onda mislim da ovo može da jedan kutak koji bi trebalo da obavezno posete gosti Beograda.,

Pogledajte prilog 234907Pogledajte prilog 234908Pogledajte prilog 234909Pogledajte prilog 234910Pogledajte prilog 234911Pogledajte prilog 234912

Mislim da ovo mesto ima potencijal da se u prolazu na raznim displejima plasiraju informacije i reklame, za sva kulturna dešavanja u gradu, što je ( po meni) bolji
Ako se nađe dobra mera između želje za brzim profitom i promocije, onda mislim da ovo može da jedan kutak koji bi trebalo da obavezno posete gosti Beograda.,
У потпуности се слажем. Да ли сам добро разумео да се токови путника овде одвајају и у пасарели између Галерије и Куле ?!

Pogledajte prilog 234907Pogledajte prilog 234908Pogledajte prilog 234909Pogledajte prilog 234910Pogledajte prilog 234911Pogledajte prilog 234912

Ово делује као да је пред отварањем, дакле ипак 01.05.2025.године отварање ?

Da vidim samo ove slike pomislio bih da je lokacija Aerodrom Nikola Tesla. 😄

Moram da priznam koji mi smo upropastili. Zar o tome ne odlucuju arapi. Ili sam nesto propustio. Ili pak je trebalo da im cusnemo neku subvenciju da bi Peconi otvorio kafanu na vrhu.

Nesto ne verujem da Arapi ne bi napravili restoran na vrhu. Oni dobro znaju kako se privlace bogati klijenti. Trebalo je naravno ostaviti jedan deo kao vidikovac za obican svet, ali najveci deo je trebalo da bude restoran. Restoran na vrhu bi postao simbol Beograda, i mesto koje bi sigurno prosirilo ponudu Beogradsa za bogatije turiste.

Nisam od onih koji po svaku cenu kritikuju jednu stranu i hvale neku drugu, to je u poslednje vreme postao nacionalni sport.
Ja još uvek imam lep osećaj kad napravimo nešto novo i dobro i kad to ostane da služi nekim ljudima i dobije upotrebnu vrednost, bez obzira na to ko je onaj ko nas je angažovao.
Bogati turisti su manjina, svuda i oni traže ekskluzivu i dobro plaćaju za to i ne vole da se mešaju sa običnim svetom.
Mislim da ovaj prostor nije tako zamišljen, a mislim i da ne bilo dobro da bude tako. Ovo će biti vidikovac kao i svaki drugi, samo sa osnovnim i pristojnim sadržajem i izgledom,
obezbeđen i sa kontrolom pristupa.
Restorana i drugih sadržaja ima i u hotelu i okolo sasvim dovoljno.
Šetaš, dođeš, vidiš, slikaš neku fotku ili selfi, kupiš suvenir i preneseš dobru priču dalje o onome što si video i čuo i to je to.
Više bih voleo da vidim ovde neku ekskurziju maturanata iz Praga ili Sofije nego nekog šeika na ručku.

Evo jos jednog primera koji pokazuje koliko ovom narodu nedostaje mastovitosti, kreativnosti, planiranog misljenja unapred, osecaja za lepotu i osecaja kako se zaradjuje novac. Desno je Burz Kalifa. Levo nase gore list. Kao neko ko nije profesionalni fotograf, ali ko voli da pravi lepe slike i ko odlicno razume kakve slike devojke vole da kace na instagram, prvo sta sam primetio su ove grede. Svaku sliku ce upropastiti, Niko razmisljao nije da na vidikovcu one ne smeju biti u visini glave ili ramena. Ne smeju tako upadati u kadar. Sta mislite da li su na Burz Kalifi slucajno postavljene nize, u visini kolena? Osim toga, sirina staklenog panela. Slika dole pokazuje da se u kadar mogu smestiti i tri odrasle osobe, kod nas tesko da mogu i dve.

1744309368250.png

1744309620602.png

Nisam od onih koji po svaku cenu kritikuju jednu stranu i hvale neku drugu, to je u poslednje vreme postao nacionalni sport.
Ja još uvek imam lep osećaj kad napravimo nešto novo i dobro i kad to ostane da služi nekim ljudima i dobije upotrebnu vrednost, bez obzira na to ko je onaj ko nas je angažovao.
Bogati turisti su manjina, svuda i oni traže ekskluzivu i dobro plaćaju za to i ne vole da se mešaju sa običnim svetom.
Mislim da ovaj prostor nije tako zamišljen, a mislim i da ne bilo dobro da bude tako. Ovo će biti vidikovac kao i svaki drugi, samo sa osnovnim i pristojnim sadržajem i izgledom,
obezbeđen i sa kontrolom pristupa.
Restorana i drugih sadržaja ima i u hotelu i okolo sasvim dovoljno.
Šetaš, dođeš, vidiš, slikaš neku fotku ili selfi, kupiš suvenir i preneseš dobru priču dalje o onome što si video i čuo i to je to.
Više bih voleo da vidim ovde neku ekskurziju maturanata iz Praga ili Sofije nego nekog šeika na ručku.
Procitaj pazljivo moju poruku. Ja nisam rekao jedno ili drugo. Rekao sam da je mozda bilo moguce napraviti i jedno i drugo. Ne znam kolika je ukupna povsina sprata, pretpostavljam da je jednu polovinu ili trecinu mogao zauzeti vidikovac, drugu deo restoran.

Poredis Kulu Beograd i Burz Kalifu 😂 😂 😂
A zasto ne bi moglo da se poredi? Ova pregrada po sredini ne bi smela da postoji cak ni u obicnom stanu sa panoramskim prozorima, a kamoli na vidikovcu. Zavisno od toga koliko je neko visok, nekome moze biti u visini glave ili jos gore ociju. Dodjes na vidikovac a tebi greda zaklanja pogled,

Poslednja izmena:
Procitaj pazljivo moju poruku. Ja nisam rekao jedno ili drugo. Rekao sam da je mozda bilo moguce napraviti i jedno i drugo. Ne znam kolika je ukupna povsina sprata, pretpostavljam da je jednu polovinu ili trecinu mogao zauzeti vidikovac, drugu deo restoran.
Jesam. Ali ti nisi pažljivo pročitao moju poruku-a obrazložio sam zašto tako mislim.
Bogata ekskluziva bi bila zaštićena nekom cenom ulaznice ili zakazivanjem, pa ja npr. nikad ne bih ni poželeo da dođem na takvo mesto.Možda to i ne bi bila neka šteta ni za mene ni za vlasnike, ali verujem i to da se ni vlasnici ne bi najeli leba od takvog pevanja.
Ispričaću jednu anegdotu iz Sarajeva, kada je pred Olimpijadu 1984, renovirana potpuno robna kuća u centru grada- "Sarajka", napunjena robom , sve novo.
Za nas obične smrtnike je to bio lep, pozitivan pomak.
Došao jedan šeik, prošetao po spratovima, ništa nije kupio i napisao u knjigu utisaka: "Nice shop". I otišao u noć.

A zasto ne bi moglo da se poredi? Ova pregrada po sredini ne bi smela da postoji cak ni u obicnom stanu sa panoramskim prozorima, a kamoli na vidikovcu. Zavisno od toga koliko je neko visok, nekome moze biti u visini glave ili jos gore ociju. Dodjes na vidikovac a tebi greda zaklanja pogled,
Mislim da je u pitanju iskljucivo usteda.
Resenje slicno Burz Kalifi bi zahtevalo daleko skuplje staklene panele, cena panela eksponencijalno raste sa dimenzijama.
Takodje, u delovima gde postoji zakrivljenje, morali bi da idu zakrivljeni paneli sto bi tek kostalo drasticno vise.
Zato je tako kako je, jer kosta manje. Profit iznad svega.

Evo jos jednog primera koji pokazuje koliko ovom narodu nedostaje mastovitosti, kreativnosti, planiranog misljenja unapred, osecaja za lepotu i osecaja kako se zaradjuje novac. Desno je Burz Kalifa. Levo nase gore list. Kao neko ko nije profesionalni fotograf, ali ko voli da pravi lepe slike i ko odlicno razume kakve slike devojke vole da kace na instagram, prvo sta sam primetio su ove grede. Svaku sliku ce upropastiti, Niko razmisljao nije da na vidikovcu one ne smeju biti u visini glave ili ramena. Ne smeju tako upadati u kadar. Sta mislite da li su na Burz Kalifi slucajno postavljene nize, u visini kolena? Osim toga, sirina staklenog panela. Slika dole pokazuje da se u kadar mogu smestiti i tri odrasle osobe, kod nas tesko da mogu i dve.

Pogledajte prilog 234997

Pogledajte prilog 234999
Nasem narodu nedostaje osecaj za kreativnost, mastovitost i lepotu jer se nije omogucilo instagramusama da imaju bolje selfije 🤦‍♂️ Mada, slazem se, ti sto tu grade i jesu operisani od svega toga, samo sto oni nemaju veze sa nasim narodom.

Nasem narodu nedostaje osecaj za kreativnost, mastovitost i lepotu jer se nije omogucilo instagramusama da imaju bolje selfije 🤦‍♂️ Mada, slazem se, ti sto tu grade i jesu operisani od svega toga, samo sto oni nemaju veze sa nasim narodom.
Tvoja kratkovidost sto se biznisa tice je toliko velika, da si u mojim recima video "instagramusa", a nisi ni primetio potencijal koji se iza tih instagramusa krije - stotine hiljada objava lepih slika sa Kule na instagramu ljudi iz celog sveta sa tagom #belgrade. Ali tesko je tebi razumeti sta znaci brendiranje i promocija turizma, pa jos besplatna, samo je trebalo gredu spustiti pola metra nize Za tebe je to samo selfi.

Ok, to je smisao za marketing, onda smo operisani od smisla za marketing.

Vrh