Невероватно ми је да објекат који је тек у изградњи изгледа као да је стар већ једно 20 година.
Ja se slazemНевероватно ми је да објекат који је тек у изградњи изгледа као да је стар већ једно 20 година.
Уништише га ови профили. Боље да су се играли коцкама и посадили Ушће 3 кад већ нису могли боље да реше ове кривине у стаклу.
I deluju prljavo/prašnjavo. I na West 65 neboderu su izgledala tako dok se ljudi nisu uselili i dok se nije započelo sa redovnim pranjem stakla. Baš pre neki dan videh alpiniste na West 65 neboderu.meni deluje kao da sa unutrasnje strane stakla imaju neku foliju koju nisu skinuli zbog krecenja, prasine i slicno.
Mislim da to neka vrsta prirodne ventilacije mašinskih postrojenja...Te rupe na fasadama nisu novina, mada nikada nisam znao čemu služe. Ako ima nekog ko se razume, neka podeli. Evo primera sa One WTC u Njujorku:
Pogledajte prilog 171814Pogledajte prilog 171813
Tako je....na visokim zgradama obično imate tehničku etažu negde na sredini i jednu na vrhu. Otvori na fasadi se ostavljaju za ventilaciju i fresh air intake.Mislim da to neka vrsta prirodne ventilacije mašinskih postrojenja...
Na tom spratu je kao tehnicka soba, i te rupe sluze za ventilacijuTe rupe na fasadama nisu novina, mada nikada nisam znao čemu služe. Ako ima nekog ko se razume, neka podeli. Evo primera sa One WTC u Njujorku:
Pogledajte prilog 171814Pogledajte prilog 171813
Нисам правник, али и здраворазумски ми ово делује као мршава аргументација.Potpisujes FM ugovor. Plus treba da prodjes pored recepcije. Svuda na zapadu gde je zabranjeno kratkorocno izdavanje zabranjeno je. Goste moras da registrujes svaki put kad dolazis. Cak i ako tebi neko dolazi mora da se upise na recepciji da se zna ko dolazi i kada i koliko ostaje.
Na zapadu postoje stambene zajednice ili zgrade koje imaju svoje interne pravilnike ili "zakone zgrade" tj "House Rules" ili "Bylaws". Ovi pravilnici su obično postavljeni da regulišu zajedničke prostore i postupke, ali mogu i da utiču na pojedinačne stanove unutar zgrade. Prilikom kupovine stana potpisujes dokument koji uključuje i pristajanje na poštovanje ovakvih pravila. U tom smislu, iako si vlasnik stana, pristajes na određena ograničenja koja su postavljena.
Eventualno moze da se izglasa bord zgrade koji odluci drugacije (treba dvotrecinska vecina) ali ne treba zaboraviti da hotel drzi veliki deo
Нисам правник, али и здраворазумски ми ово делује као мршава аргументација.
Кућни правилник може да дефинише правила унутар законски предвиђених права и обавеза, а не може да суспендује законом предвиђена права (нпр. право на пословање). Којим то аргументом ће "скупштина зграде" да забрани некоме да се бави хотелијерском делатношћу, када је већ трећина тог истог објекта хотел. Дакле, не постоје објективне препреке у вези са самом локацијом или објектом да комерцијални гост дође некоме у стан, будући да комерцијални гости већ свакодневно долазе и одлазе само пар спратова ниже.
Мислим да ће сви ти "уговори" и "кућна правила" лако падати на суду као гњиле крушке, само да прође медени месец између купаца, инвеститора и власти.