Beograd1980
Beginner
- Učlanjen(a)
- 15.03.2023.
- Pohvaljen
- 105
Sta je buduci kineki zid?Zakoni ekplicitno navode kojih prava neko NE može da se odrekne. U ovom slučaju, ZOO je jasan, to je validan ugovor. Ono što je problem je garancija poštovanja i sprovođenja ugovora. Već sad imamo sledeće slučajeve u BnV:
Što se kule tiče, tu BnV d.o.o. nije investitor već zasebno pravno lice, tako da je moguće da će malo drugačije voditi poslovanje. U praksi mislim sve i da hoće da ganjaju ovakve slučajeve da će im biti teško da dokažu nešto sve i da se vlasnik oglašava na Airbnb/Booking. Morali bi da angažuju "tajnog kupca", pa da eventualno koriste njegov iskaz. Od špijuniranja nema ništa, recepcija i video nadzor ne smeju da se koriste za borbu protiv ovih slučajeva jer narušavaju pravo na privatnost (i smeju da se koriste samo u slučaju sumnje na izvršenje krivičnog dela). U svakom slučaju, dosadašnje iskustvo pokazuje da BnV d.o.o. i ne ide u slične pravne akcije, bar ne da je meni poznato. Bilo je malo povuci-potegni oko buke o BWR, ali tu je došla pomoć prijatelja iz grada i tu su zakoni bili glavni. A što je najgore, od onog tipa biznisa koji je najgori za reputaciju se sigurno neće obezbediti nikako jer se ti i ne reklamiraju na Airbnb/Booking niti izdaju fiskalne račune.
- Reklame na prozorima stanova,
- Sušenje veša na terasama,
- Parkiranje na tuđim parking mestima,
- Nelegalno izdavanje apartmana stan-na-dan (oko 50% stanova na Airbnb/Booking nisu kategorisani i rade "na crno") - ovo doduše nije u ingerenciji BnV d.o.o.
Inače, "jak" je to hotel biti kad će polovina soba gledati u budući kineski zid, gde je tu premium...
Pazi nekog savijanja pravila ce kod nas sigurno biti, ali mislim da masovnog izdavanja stanova na dan u Kuli manje verovatno. Mada ce biti zanimljivo kako ce resiti onaj vidikovac gore, to ce ljudi masovno ulaziti da se penju gore i gledaju.