Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

@Delija misliš Resavske ulice umesto Krunske?

Једнак став грађана, па и струке пре изградњу куће деле Београђанка, Генекс и Београђанин (ја ћу кулу тако звати). Естетски ми се не свиђа ни мало ова БнВ кула, али ми је и Генекс мегагрозота. Беграђанка је архитектонски савршена.

БнВ кула пати од најгоре могуће урбанистичке позиције, као средњи прст у око. Да је померена још 250 метара ка Газели, тотално би друга прича била.

Meni recimo nije problem lokacija kule, mislim da treba da bude jedna dominantna vertikala kao sestar uboden u geografski centar grada, da bude vizuelni orijentir sa svih strana grada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390954#p390954:2xj0ly0h je napisao(la):
spatiotecte » 09 Jun 2016 08:25 pm[/url]":2xj0ly0h]Meni recimo nije problem lokacija kule, mislim da treba da bude jedna dominantna vertikala kao sestar uboden u geografski centar grada, da bude vizuelni orijentir sa svih strana grada.

A šta fali pilonu na špicu Ade? :laugh:
Već mu istekao rok trajanja "novog simbola Beograda"? :D

Eto svedoci smo koliko je bio kritikovan most preko Ade dok se gradio a vecina ljudi se danas slaze sa cinjenicom da je lep i da je to bila dobra investicija za Beograd.

To je tvoje subjektivno mišljenje.
Jesi arhitekta, vi znate da skujete besmislene i prazne pohvale, ali nije u redu da tvrdiš da neka "većina" misli isto kao i ti.
I ja znam mnogo ljudi koji gunđaju kada prelaze most zato što znaju da je mogao da bude jeftiniji da nije bio monumentalan, pa ne tvrdim da "većina" misli isto kao i ja.

Ok mozda moje licno misljenje (sto naravno ne mora da znaci da je objektivno) ali vecina ljudi koje znam smatra da je most lep.
Jedini ljudi za koje znam da im se ne svidja most su pojedini forumasi sa Beobuilda.

I sto bi to uopste imalo veze sa tim sto sam arhitekta? Pa nisam ga ja projektovao pa da se hvalim sa njim.
Lepota je u oku posmatraca.

Onda samo pazi da ubuduće ne pišeš "većina" nego "većina ljudi koju ja poznajem".

To je razlika između arhitekata (inž. arhitekture) i "ostalih", "prljavih", inženjera - vi sebi dozvoljavate umetničke slobode i nepreciznosti u izražavanju, ostali se trude da budu veoma jasni, konkretni i precizni (koliko im stručnost i iskustvo dozvoljavaju).

Tebe je Reljo bas pogodila ova moja izjava da bi mi odgovorio na ovaj nacin i jos umesao struku u sve ovo.

Izjave tipa "dominantna vertikala" i sl. kod mene izazivaju - :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390968#p390968:3jam4i8z je napisao(la):
spatiotecte » 09 Јун 2016 09:03 pm[/url]":3jam4i8z]Ok mozda moje licno misljenje (sto naravno ne mora da znaci da je objektivno) ali vecina ljudi koje znam smatra da je most lep.
Jedini ljudi za koje znam da im se ne svidja most su pojedini forumasi sa Beobuilda.
Слажем се у потпуности са тобом, не знам никога ван форума да му се мост не свиђа. Реља, не :blah: молим те, управо ти радиш то за шта га оптужујеш. То што делија и слични користе сваку прилику да испљују мост само зато што га је Ђилас "изградио" не значи да цео град дели ваше мишљење, постоји цео свет ван овог форума.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390971#p390971:13vd70fm je napisao(la):
relja » 09 Jun 2016 09:17 pm[/url]":13vd70fm]Izjave tipa "dominantna vertikala" i sl. kod mene izazivaju - :D

Pa dobro... ali ne vidim tu nista strasno ili iritantno.

Žvrljač, ti si za mene *loš, tako da tvoje "ne :blah: " kao i potpuno netačno i priglupo "...samo zato što ga je Đilas izgradio..." doživljam samo kao lupetanje nekoga ko nije ni prozvan, niti bitan.

spatiotecte":2z29dvct je napisao(la):
Eto svedoci smo koliko je bio kritikovan most preko Ade dok se gradio a vecina ljudi se danas slaze sa cinjenicom da je lep i da je to bila dobra investicija za Beograd.
Super je.

A zalim (iako zvuci neprimereno) sto nam 99e Nato nije srusio Pancevacki most, posto je izgleda to jedini nacin da se izgradi novi, bolji...

A sto sto se tice Beograda na vodi ima mnogo precih projekata, ali eto, poeni su u pitanju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390975#p390975:2dexbasw je napisao(la):
spatiotecte » 09 Jun 2016 09:21 pm[/url]":2dexbasw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390971#p390971:2dexbasw je napisao(la):
relja » 09 Jun 2016 09:17 pm[/url]":2dexbasw]Izjave tipa "dominantna vertikala" i sl. kod mene izazivaju - :D

Pa dobro... ali ne vidim tu nista strasno ili iritantno.

Eufemizam za "zgradurina koja štrči".

A da li bi ti voleo da se izvede neka zgrada po nekom tvom projektu, nešto o čemu sanjaš i nadaš se, i po zamisli, lokaciji, gabaritu... i onda ti dođe neki tamo neiživljeni Šomi i uzme sebi za pravo da ti ižvrlja tvoje delo?

Ne bi mi bilo milo da mi neko izvrlja projekat koji sam projektovao naravno.

Pa ni tudji naravno.

Odosmo daleko u Off, ima Igor da nam iscupa usi.

Obrisao sam ovu off prepisku pa nastavljamo dalje u okviru teme ;)

nema svrhe diskutovati o kuli beograd 45 godina posle njene izgradnje. treba razgovarati o sadašnjim planovima. beograd je dovoljno veliki grad i njemu su potrebne kule, pogotovo na novom beogradu

Vrh