Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fR-PLW3ZOFg[/youtube]

Meni je emisija Bg na Vodi za pohvalu jer istorijski arhivira dešavanja, što nam je često u istoriji falilo. Bez obzira da li jesam ili nisam za proejakt i da li imam neke zamerke na njega. Ja i dalje mislim da je kuli mesto na Nbg a ne u starom delu grada. Ono što me više brine je da se tokom vremena ne promeni plan i zarad profita digne više kula umesto samo ove jedne. Druga stvar apropo emisija, a i u opšte, je što svi šetalište zovu francuskom rečju promenada a ne našom - šetalište. A kako izlgeda i kula će se prekrstiti u tower.

Сликано у новембру 2015 као анализа обликовности Куле.

Жао ми је што по последњим рендерима изгледа сасвим другачије.

Pogledajte prilog 1

Sta je to baterija za tus ili daljinski upravljac

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388882#p388882:lhilciuv je napisao(la):
dex87 » Pon Maj 30, 2016 10:26 pm[/url]":lhilciuv]
KartmenBG":lhilciuv je napisao(la):
E tooo, nikako da se setim

varjaca je izmedju ostalog sredstvo za prevaspitavanje, mozda nas politicari ovom simbolikom prevaspitavaju :D simbol Prevaspitane Srbije ce ovo biti vidim ja. :D

Meni se kula ne sviđa. Ali,ipak,daj bože da ju izgrade kad su već započeli. Vremenom će se beograđani naviknuti na nju.

Mikrofon, varjača, kutlača .... šta god .... jednostavno, još uvek se traži i luta se.
Svima je jasno da se nije najbolje pogodilo sa rešenjem i još uvek se eksperimentiše.
Ni ove poslednje varijante nisu ubedljive.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389807#p389807:2ym1li3n je napisao(la):
brdjanin » 04 Јун 2016 10:57 am[/url]":2ym1li3n]Mikrofon, varjača, kutlača .... šta god .... jednostavno, još uvek se traži i luta se.
Svima je jasno da se nije najbolje pogodilo sa rešenjem i još uvek se eksperimentiše.
Ni ove poslednje varijante nisu ubedljive.

Koliko znam, na renderima je najnobije rešenje, a ovo što sam okačio je istraživanje forme. Na renderima je daleko kruće i jeftinije rešenje. Nefluidno - što jeste bila ideja ove kule.

Kula je ektra . nek se pravi, nije samo dildo, krastavac ili staklena kocka sve ostalo dolazi u obzir :D

U pocetku mi se nije dopadala kula ali kako je sve vise gledam nekako mi deluje zanimljivo resenje.
Takav oblik ne postoji jos u svetu, bar ce biti jedinstvena po tome.
A i simbolika mikrofona mi ide uz tradiciju pesme i provoda po kojom je Beograd poznat u svetu.

Baš me zanima koliko se Beograđanima dopala Beograđanka kada je najavljena i dok se gradila... Da li je u to vreme neko uopšte obraćao pažnju na mišljenje građana? Sumnjam.

Da li neko obraća pažnju na mišljenje građana danas... sami sudite.

Није им се допадала, пре свега јер је црне боје. У раније време се, иначе, доста у јавности спрдало са изгледом града и његових грађевина, а у томе је предњачио Душко Радовић на Срудију Б. Високе зграде су изазивале највеће контроверзе, па је пре више од три и по деценије читаву полемику у медијима изазвала Генексова кула. Ускоро је, по угледу на Париз (без периферије), заустављена градња кула у Београду.

A i Beogradjanka i Geneks su Dragulji ovog grada, tako da najbolji recept za kule u Beogradu jeste da se ne slusa narod, jer narodu udovoljiti ne mozes.

Delimicno se slazem ali valja imati u vidu da mnogima Geneks kula nije po volji, bilo je suludih predloga da se zastakli da se ofarba u belo itd. Problem sadasnje kule je pre svega lokacija i zelja da se po svaku ceni istakne pa cak i da se setajuci novim kejom bukvalno ide na nju. Arhitektura je po meni interesantna i neko je pomenuo nije vidjena tj nije pokusaj kopije bilo cega. Mozda i kljucno jeste od kakvih panela ce biti uradjena fasada i kako ce u praksi sprovesti njenu fluidnost. A jedna od zamerki ide ka njenoj primarno stambenoj nameni.

Не знам само по чему је Београђанка драгуљ Београда.

GENEX kuli nedostaje samo da se prefarba beton u belo i zameni stolarija (prozori na oba objekta jednako) i eto nama lepe zgrade i čuvanja kulturnog nasleđa.

Па управо би кречење Генекса у бело било класично уништавање модернистичког/бруталистичког наслеђа Београда чији симбол јесте Генекс. Тој кули треба прање фасаде, замена столарије, уклањање реклама и реконструкција пословног дела како би се довео на ниво пословног простора А класе.

Архитектура Београђанке је одлична, што се не може рећи и за њену позицију на панорами града. Међутим њен други велики квалитет је арх/урб решење саме парцеле и врхунски одрађено димензионисање и обликовање анекса зграде у односу на сквер Краља Милана, Ресавске и Масарикове. Зато и сваком лаику који се нађе негде на том потезу просторно прија та кула.

Архитектура, спратност, позиција и намена ове наводно београдске куле је увреда за овај град.

Vrh