Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Par detalja oko cene stanova u Kuli
npr stan od 72 kvadrata cca 502.000evra ili ti 6.800 evra po kvadratu
-------------------
Beograd na Vodi – St. Regis hotel i apartmani, Kula Beograd;

Novi simbol prijestonice Srbije, Kula Beograd, će imati ukupno 220 St. Regis brendiranih, ekskluzivnih apartmana, veličine od 57m2 do 171m2, koji će,se nalaziti između 14. i 39. nivoa.

Zgrada, koja će predstavljati najvišu i najspektakularniju građevinu u Srbiji i regionu.će imati 42 sprata, biće ukupne visine 168m, a prostiraće se na površini od 47,000m2.

Uz luksuzne brendirane apartmane, u sastavu Kule je i hotel St. Regis Belgrade, koji će zauzimati prvih jedanaest nivoa, a biće otvoren 2020. godine. Planirani kapacitet hotela je 125 soba i apartmana, sa pogledom na grad i rijeku Sava.

Predviđen je restoran na vrhu tornja, sa panoramskim pogledom, St. Regis bar, spa, bazen, teretana, konferencijska sala. Hotel će ponuditi sve prepoznatljive sadržaje ovog Brenda, uključujući prostore za specijalne prilike i prepoznatljive usluge posvećene zadovoljstvu gostiju.

Kula Beograd zauzima centralnu poziciju na trgu u okviru kompleksa Beograd na Vodi, na otvorenom prostoru koji se prostire na više od 12.000 m2.

Predviđeni sadržaji po nivoima su:

Nivo 1 – Ulaz u hotel i Branded Residences, balska sala
Nivo 2 – Bazen, teretana, sala za treniranje, SPA, sale za sastanke
Nivo 3 – 11 (119 hotelskih soba) – St. Regis hotel
Nivo 14 – 19. (32 apartmana) – “Signature” kolekcija
Nivo 20 – 37 – (170 apartmana) – “Grand” kolekcija
Nivo 37 – 40 – (Vrh objekta – 18 apartmana) – “Sky” kolekcija
Nivo 40 – Restoran
Nivo 41 – Vidikovac

Raspoloživi apartmani na nivoima 31 i 34:

Apartman 3404 – jugoistočna strana, pogled prema gradu, Topčideru, rijeci i prema mostu na Adi.
Ovo je jedini dvosoban apartman koji ima terasu. Cijena stana je 501.888 eur sa PDV.

Apartman 3405 – južna strana, pogled prema rijeci i mostu na Adi, cijena apartmana je 402.888 eur sa PDV.

Apartman 3406 – jugozapadna strana, pogled prema rijeci i mostu na Adi. Cijena apartmana je 509.888 eur sa PDV.

Apartman 3108 – jugozapadna strana, pogled prema rijeci i mostu na Adi. Cijena apartmana je 691.888 eur sa PDV.

Apartman 3109 – sjeverozapadna strana, pogled prema rijeci i Kalemegdanu. Cijena apartmana je 689.888 eura sa PDV.

*parking mesto je obavezno uz svaku kupljenu jedinicu. Cijena je 30.000 eur, sa uključenim PDV-om

Kulu je projektovala međunardno priznata kompanija AECOM, koja je tokom stvaranja Kule Beograd, kombinovala najbolju svjetsku praksu sa ekspertizom domaćih stručnjaka.
Kompanija AECOM poznata je po svojim projektima širom sveta, uključujući Ground Zero u Njujorku, Etihad kule u Abu Dabiju, kao i Šangajski svetski finansijski centar.
Unutrašnji dizajn Kule Beograd delo je internacionalne kompanije HOK i predstavlja spoj lokalnog nasleđa i globalnih trendova u uređenju enterijera.

Smještena na ekskluzivnoj lokaciji, na obali rijeke Save, Kula Beograd nudi aktivan stil života na vodi. Novi simbol
prijestonice Srbije oslanja se na arhitektonsko nasljeđe Beograda i kombinuje istorijsku arhitekturu tog područja u savremenom izdanju.

Kula Beograd ima direktan pristup šetalištu na Savi i smještena je u blizini tvrđave Kalemegdan. Spojena je sa Starim Beogradom kroz jedinstven javni prostor.
http://nekretnina.me/properties/beograd ... a-beograd/

Rekao sam nedavno prilikom boravka u CG da tamo ima još para koje treba oprati.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Nisam mislio na ekskluzivne kvartove u Parizu nego obicne. Kvadrat u parizu je izmedju 7000 i 8000 evra.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505152#p505152:1l3pxrio je napisao(la):
spatiotecte » 02 Jan 2018 11:37 pm[/url]":1l3pxrio]Nisam mislio na ekskluzivne kvartove u Parizu nego obicne. Kvadrat u parizu je izmedju 7000 i 8000 evra.
Ovo su cene za obicne stanove ili ekskluzivne?

Za 7000 se dobija stan u staroj zgradi u lošijem kvartu Pariza, koji treba da se renovira.

Cene su im cca 10.000 evra pa navise po kvadratu po rubnim delovima Pariza,centralni kvart im je 1 (okolina Luvra cini mi se) i tu su cene basnoslovne.Doduše davno sam bio u Parizu (bile su tada cene u markama,koliko mogu da se setim u najeksluzivnijim kvartovima kvadrat je isao i do 100.000 maraka po kvadratu).Malo svežih ponuda sa cenama stanova:
http://www.lodgis.com/en/paris,apartmen ... 9.cat.html

Evo vam karte Pariza sa cenama:

carte-prix-immobilier-paris.jpg

Nema kvadrata ispopd 6200 evra?? Gde ide ovaj truo svet ko to kupuje ako je prosecna zarada u Francuskoj koliko - oko 2000evra verovatno nije vise a manje je nego u Nemackoj sigurno, o Svajcarskoj da ne pricamo.

Pa dvoje da primaju po 2000 evra pa se zaduze na 30 godina uz ucesce od 50000 evra to ispada rata od 1350 evra mesecno.

nije bas da prosecan francuz kupuje stan u sirem centru pariza.

da ne bude skroz off, za nas neuke, sta se u stvari kupuje kad se plati takav "brendiran apartman", u kojoj meri je takav stan opremljen i sta sve vlasnik dobija i gubi u odnosnu na klasicnu kupovinu stana?

Evo moj drug koji ima platu 2000 evra i cija zena ima prilicno iste prihode je kupio stan u Parizu u zelenoj zoni na kredit. Kvadrat je platio 6800 evra.

Rata za stan od 1350 evra im se poklapa sa cenom najama stana cca 20-tak evra po kvadratu siri deo grada stan od 60-tak kvadrata.

Ma bre i taj zapad je truo, rata 1350 evra a primaju po 2 hiljade, gde su kola gde su letovanja gde je ovo gde je ono, i na kraju kad sve saberes i oduzmes radis i zivis ko pas i da bi bio ceo zivot zaduzen za osnovne stvari. Ovde kad bi prosek u ovom trenutku bio jedno 70 - 80 hiljada gde bi nam bio kraj zivelo bi se opusteno samo tako.

Nebojsa":18uis7i9 je napisao(la):
Nema kvadrata ispopd 6200 evra?? Gde ide ovaj truo svet ko to kupuje ako je prosecna zarada u Francuskoj koliko - oko 2000evra verovatno nije vise a manje je nego u Nemackoj sigurno, o Svajcarskoj da ne pricamo.
Ovo su prosečne cene po zonama. U Parizu ima veoma malo kvalitetnih zgrada sa garažama (bez koje, posedovanje automobila nema smisla) i tu je cena kvadrata osetno veća od proseka a ponuda slaba.
Zelena zona (posebno tamno zelena) su geto kvarortovi, kakvi ne postoje u Beogradu. Većina vlasnika su zapravo naslednici a posle kupuju vlasnici firmi i mali broj ljudi koji dobro zarađuju. Radnička klasa kupuje van Pariza, u uglavnom lošim i nebezbednim predgrađima.

Pa ne moze da bude kvalitetnih zgrada bez garaza posto su izgradjene u vecini slucajeva za vreme Hausmana dakle druga polovina 19 og veka.
a neki ljudi zive u zgradama koje imaju preko 300 godina koje su morale biti prepravljene unutra jer nisu imale kupatila, neravni podovi i minijaturna stepenista. Male sobice itd.
Ziveti u centru pariza moze biti pravi vremeplov.
i tacno je, stanovi su u vecini slucajeva jako losi i nefunkcionalni.
Tamo gde su zelene zone zive uglavnom crnci i arapi i jako su prljave ulice tj odredjeni delovi nisu bas bezbedni.

Treba izbvesti dentrifikaciju tih losih blokova renovirati dati novi smisao

U teoriji da ali im u praksi, poreski obveznici u Francuskoj sve plaćaju. Kirija u socijalnim zgradama (kakvih je najviše u zelenoj zoni) je subvencionisana od strane države i kao takva je simbolična.

I sve ovo nema bas nikakve veze sa temom o "izgradnji" tzv Kule Beograd.

Vratimo se temi

proslo je 4 godine i vise i dalje se nista ne nazire dal ce se ova kula u opste graditi za ovo vreme je kula u abu dabiju jedah tower niko vec 300 metra izgleda da ce arapi sagraditi zgradu od preko 1000 metra a mi ni temelj necemo videti do tada od kule beograd

А бре @Николаус ти опет трчиш "ко ...... пред руду", као и на теми "БГ H₂O Виста и Парковски поглед" :D , али што каже наш уважени @Велики Врачар, први мачићи се бацају у воду, и нећемо замерити да одмах као нов члан наступаш мало оштро.

Мораш прво да прочиташ мало више страна са ове теме, барем задњих 15 и сазнаш више о томе што те интересује и онда коментаришеш. А и кога брига шта и колико високо раде арапи, њихова ствар.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506586#p506586:1izwffim je napisao(la):
Гага » Pon Jan 08, 2018 1:47 am[/url]":1izwffim]А бре @Николаус ти опет трчиш "ко ...... пред руду", као и на теми "БГ H₂O Виста и Парковски поглед" :D , али што каже наш уважени @Велики Врачар, први мачићи се бацају у воду, и нећемо замерити да одмах као нов члан наступаш мало оштро.

Мораш прво да прочиташ мало више страна са ове теме, барем задњих 15 и сазнаш више о томе што те интересује и онда коментаришеш. А и кога брига шта и колико високо раде арапи, њихова ствар.
ako sam se skoro registtrovao ne znaci da sam novi tu sam ja vec 2 godine i duze ulazim na sajt beobulida sam nisam imao zelju da se registrujem a sto se cite ove kule mislim da su svi shvatili ta je odavno trebala da se popcne graditi ova zgrada pa makar bile i bobme i vulkani na toj parceli jer za 3 godine su od nicega arapi zagradili hotel burj arab ko ji je duplo veci i 2 puta teze sagraditi i jos lezi na vodi to jest sagradjen je na posipanom pesku :D

Све је то лепо што кажеш, али ако си пратио онда знаш колико су имали проблема око побијања шипова и колико је то одузело времена.

Vrh