Šta je novo?

Kružni tokovi

Samo nam još tramvaji fale tu. I 15 i 84 da se guraju i mrcvare okolo naokolo do Studentskog trga.

Samo nam još tramvaji fale tu. I 15 i 84 da se guraju i mrcvare okolo naokolo do Studentskog trga.
Доста би се растеретио јавни превоз ка центру да имамо трамвај преко Бранковог и Бранковом до Призренске до Теразија и даље ка Славији и Ташмајдану.

Ne bi se ništa posebno rasteretio a urnisao bi sve što prolazi ili ima dodira sa Brankovim mostom, Brankovom, tunelom, Dečanskom...

Uz to nema ni gde da se ugura u Brankovu. I ovako je tesno. A i Prizrenska bi bila tesna za to. Kao i ono malo pače između nje i Terazija.

Poslednja izmena:
Malopre sam prošao kolima ovuda. Pali se zeleno za automobile i nailazimo na bivši pešački prelaz koji je pun ljudi. Ljudi sada prelaze non-stop jer semafora za pešake nema i onda računaju da im je uvek dozvoljeno.

Šapiću al si ga opravio, svaka ti čast!

Sećam se da se ista stvar desila kad su pomerali svojevremeno one pešačke oko Slavije. S obzirom da su ih postavili previše udaljeno, ljudi su prosto počeli da pretrčavaju.

I ovde će morati da vrate pešački kad tad. Gangula možda do kraja mandata ukapira da postoje fenomeni koje su iznad njegove samovolje.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Slažem se da možda i nije loše rešenje, ali ka Moskvi nema eskalatora, a ja kao osoba sa invaliditetom od 70% teško da mogu da se popnem uz onih 30ak stepenika iz podzemnog prolaza ka stajalištu Terazije, dok kod Igumanove palate postoje eskalatori za sve izlaze iz podzemnog.
IMG-cd15cd6e99b9416aed4dceaf01b333b5-V.jpg

IMG-76dcf83db7942aab58780eba930b1227-V.jpg

Postoje valjda rampe za invalide
Ne branim ukidanje pešačkog sad cu ga overim

Poslednja izmena:
Центар града је дехуманизован Шапићевим аутомобилизмом. То ће умањити и туристичку атрактивмост и лоше утицати на ЕХПО.
mi smo turisticka atrakcija kinezima, turcima i odlazecim rusima, tako da nije neki problem.

Mene je strah da će do kraja mandata, knez Mihailova biti makar jednosmerna do Kalemegdana. Mada, iz malo truda i volje, može biti i dvosmerna, samo kružni tok ispred Albanije i bombona. Taman i Sremska da prodiše od pešaka 😎

Nebo je granica....

Кнез ће остати како јесте, али ће око њега бити булеварски коридор.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Центар града је дехуманизован Шапићевим аутомобилизмом. То ће умањити и туристичку атрактивмост и лоше утицати на ЕХПО.

U normalnim gradovima automobili se teraju iz centra, u Beogradu vlast gleda da eliminiše pešake

Доста би се растеретио јавни превоз ка центру да имамо трамвај преко Бранковог и Бранковом до Призренске до Теразија и даље ка Славији и Ташмајдану.
Једино трамвајски мост паралелан са бранковим мостом и подземне станице на Тргу републике, код Пионирског парка/Ташмајдана и веза са Булеваром краља Александра.
Идеално на другу страну трамвај до блока 8 или проширење Александра Дубчека и трамвај до пољопривредног факултета.
Пошто је ту планиран метро, тешко.

Тешко би правили оаралелни мост са Бранковим. Али би шине могле на Бранков мост.

Јбт, напишем из заебанције "још само Призренску да претвори у двосмерну" као нешто што је свакако немогуће и незамисливо - нећу ни да пишем зашто - а они после на две стране раправљају на ту тему...

Ајмо овако: могао би и један паркинг крај Победника, 200 динара сат.

Ајмо овако: могао би и један паркинг крај Победника, 200 динара сат.
Ovo se već dešava, doduše ne kod Pobednika, ali su u produžetku Uzun Mirkove na Kališu iscrtana parking mesta za turističke autobuse, pretpostavljam da će da ih proteraju sa Studentskog trga, na Kališ.

Да, већина радова на градским саобраћајницама је искључуво Шапићева замисао на основу његовог искуства вожње кроз град. Ако испратиш хронологију радова, прво је проширио силазак са Бежанијске косе где он живи, улицу Николе Добровића на монструмских 7 трака. Онда су радови даље ишли дуж булевара Зорана Ђинђића, код Бранковог моста (кружни ток), па са друге стране моста, Црногорска и Карађорђева ка Калемегдану, па са Призренска, и радови на тргу Николе Пашића и укидање прелаза између Балкана и Москве.
Све то је на путањи од његове куће до његовог посла.

Vrh