Šta je novo?

Kružni tokovi

O majko mila, bože ima li te, spasi nas ovoga idiota.

Lik ladno vraća ostrva na Trgu, bukvalno jedina dobra stvar rekonstrukcije je što su ukinuli ta nesrećna ostrva i onaj pakao sa prelaskom ulice kod pozorišta.

Samo čekam kad će ukinuti i one dijagonalne pešačke kod Doma omladine, verovatno mu još niko nije javio da su delo Vesić Gorana.

A ovo za kružne tokove, nemam reči, pa tu na Trgu Nikole Pašića mislim da je bila najprotočnija raskrsnica, baš nikad nisam video neki sudar, a prođe na desetine hiljada automobila dnevno.
Drugo nisam ni ocekivao od Gigadebila. Fali samo jedan kruzni tok na sred Gazele da moze i tu za 180 stepeni da se promeni pravac.

Ja jesam zagovornik kružnih tokova al brate mili koja je ovo manija usledila za njima. Šta je poenta? Da nas predozira njima u tolikoj meri da konačno svi nauče da voze u KT?

Pomislio bi čovek da “Beograd put” ima višak radnika i manjak posla pa im se izmišljaju projekti ovako samo da se uposle.

Ironija se podrazumeva…

Ja jesam zagovornik kružnih tokova al brate mili koja je ovo manija usledila za njima. Šta je poenta? Da nas predozira njima u tolikoj meri da konačno svi nauče da voze u KT?​
Ne, nego da opozicija kada jednog dana bude vlast ima sa čime da se zanima, odnosno vraćanjem infrastrukture u preðašnje stanje.

Isto i što se tiče naziva ulica.​

Sad gledam za ovaj pešački kod trga Nikole Pašića, ako ga ukinu, najbliži pešački preko te ulice je na oko 160 m udaljenosti tako da ti kao pešak ako bi tu prešao (u situaciji bez pešačkog) ne bi kršio zakon (koji zahteva da koristiš isključivo pešački ako je do 100m udaljenosti), tako da tu stavljaju pešake u veoma nebezbednu situaciju jer se radi o najlogičnijem mestu da prelaziš ulicu i ljudi bi nastavili da ga koriste, a istovremeno ne mogu da kažnjavaju ako tu prelaze kao što rade na Slaviji, id***.

Screenshot_20241128_211742_Maps (1).jpg

Gradonačelnik igra igricu Cities Skylines, skoro je otključao kružni tok i sada spamuje to rešenje svugde po Beogradu. Makar je njemu lepo dok se igra, a mi smrtnici smo nebitni.
Има ли шансе да градски одборници опозиције блокирају Градску управу и Секретаријат за саобраћај док се не уради стручна анализа о томе да ли је све ово заиста потребно?

Sad gledam za ovaj pešački kod trga Nikole Pašića, ako ga ukinu, najbliži pešački preko te ulice je na oko 160 m udaljenosti tako da ti kao pešak ako bi tu prešao (u situaciji bez pešačkog) ne bi kršio zakon (koji zahteva da koristiš isključivo pešački ako je do 100m udaljenosti), tako da tu stavljaju pešake u veoma nebezbednu situaciju jer se radi o najlogičnijem mestu da prelaziš ulicu i ljudi bi nastavili da ga koriste, a istovremeno ne mogu da kažnjavaju ako tu prelaze kao što rade na Slaviji, id***.

Pogledajte prilog 221108
Carski. Ako i krenu uniformisani volovi da pisu kazne, pocece narod da im lupa samare, pravnicke prirode, naravno

Sumnjam da će ukidati pešački kod SMATSE jer ipak će SNS želeti da svi mogu da priđu i vide njihov sveže rekonstruisan trg i fontanu. Mislim da su aljkavci samo zaboravili da ucrtaju taj pešački na renderu.
Lik ladno vraća ostrva na Trgu, bukvalno jedina dobra stvar rekonstrukcije je što su ukinuli ta nesrećna ostrva i onaj pakao sa prelaskom ulice kod pozorišta.
I da dodam još jednu malu stvar - ova sadašnja "čistina" na kolovozu omogućava bolje kretanje vozila kad god je zatvorena Kralja Milana (što je otprilike svakih mesec dana). Video sam to prošlog vikenda kad su isti ovi mamlazi pravili maraton, pa je KM bila zatvorena a potez Narodno pozorište - Dunav osiguranje preplavljen. Sa ovom njihovom izvedbom će biti previše tesno tu kad god ima više saobraćaja.

Takođe noću nekad autobusi noćnog prevoza koriste tu čistinu kad nema mnogo saobraćaja da tu okrenu ili stanu i kupe putnike.

A kružni tokovi su im tek posebna priča, i glupost van svake kategorije. Ovaj uličar i ovaj njegov Golum umesto da izvuku pouku iz fijaska sa kružnim tokom kod Ušća, oni autistično samo još jače navaljuju sa time.

Mislim da su jednostavno glupi i da ne umeju ništa konkretno da reše i izgrade, pa onda izmišljaju ovakve male ali imbecilne i relativno lake i jeftine (a pogubne) izmene i radove da bi ispalo kako rade nešto i inoviraju. Realno, oni nemaju pojma šta rade, to se vidi iz aviona.

Реално, могу и да се прошире Француска и Коларчева на рачун платоа на Тргу Републике да би се убрзао проток саобраћаја. Може још један кружни ток на раскрсници Македонске и Нушићеве и на раскрсници Кондине и Светогорске, али и на раскрници Цетињске и Булевара деспота Стефана. Не би ништа фалио ни кружни ток на раскрсници Булевара деспота Стефана и Џорџа Вашингтона, трамвај је ионако бесмислен и може да се укине. Кнеза Милоша обавезно проширити и укинути пешачке прелазе да не би било гужви у шпицевима, а у Булевару и Немањиној укинути трамвајске баштице да би се коловоз проширио са 2+2 на 3+3. И за крај, изградити кружни ток на укрштању аутопута и Војислава Илића и укинути све жуте траке у граду.

Vrh