Možda zato što je tako po pravilu? Ja da sam ovaj dole, ja bi mislio da ovaj ide dalje jer je u untrašnjoj traci i ja bi krenuo da idem, ako se tresnemo on je kriv jer sam ja sa desne strane. Sa kružnog toka se izlazi sa spoljašnje trakeledam ovaj video i nije mi jasno sta rade pojedini vozaci koji na tok dolaze od bazena i idu u Partizanske avijacije. Umesto da idu unutrasnjom stranom i iskljuce se u levu traku, oni idu spoljasnjom trakom i blokiraju bespotrebno ljude koji dolaze sa autoputa.
Ako nadješ ovo pravilo u pravilima vožnjke bilo bi dobroAko u tok ulazis iz pravca bazena i zelis da ides u Partizanske avijacije onda u tok ulazis iz leve trake, ides unutrasnjim delom kruznog toka i iskljucujes se idealno u levu traku u Partizanske avijacije (jer imas dve trake, desnu ostavljas ovima sto idu sa autoputa).
Ne zato što ti je on sa desne strane, već zato što menja traku i ulazi u "tvoju".Možda zato što je tako po pravilu? Ja da sam ovaj dole, ja bi mislio da ovaj ide dalje jer je u untrašnjoj traci i ja bi krenuo da idem, ako se tresnemo on je kriv jer sam ja sa desne strane. Sa kružnog toka se izlazi sa spoljašnje trake
Ne upadaš nego kada nema nikog predješ. Tako i ovaj što je unutra ne može da prosto preseče sve i da izlazi napoljeNe zato što ti je on sa desne strane, već zato što menja traku i ulazi u "tvoju".
Po tvojoj logici "desno sam mu", ti bi mogao iz spoljašnje trake da upadaš onima koji se drže svoje unutrašnje i da očekuješ da te propuštaju...
Ako cemo da budemo bas pedantni, na ulazu u kruzni tok stoji trougao, tako da nije bitno da li vozilo u kruznom toku ide unutrasnjom, spoljasnjom ili menja traku - duzan si da ga propustis.Ne zato što ti je on sa desne strane, već zato što menja traku i ulazi u "tvoju".
Po tvojoj logici "desno sam mu", ti bi mogao iz spoljašnje trake da upadaš onima koji se drže svoje unutrašnje i da očekuješ da te propuštaju...
Moguce da sam ja pogresno razumeo, ali meni se ucinilo da kopmania prica o izlazku vozila iz unutrasnje trake u levu traku Partizanske avijacije i ulasku drugog vozila u tok iz pravca autoputa ka bazenima. Ali kao sto rekoh, mozda sam pogresno shvatio.Orko, nisi ispratio, pričamo o dva vozila koja su već unutar kružnog toka i kreću se svako svojom (kružnom) trakom
Evo ovde...@kopmania
Ako u tok ulazis iz pravca bazena i zelis da ides u Partizanske avijacije onda u tok ulazis iz leve trake, ides unutrasnjim delom kruznog toka i iskljucujes se idealno u levu traku u Partizanske avijacije (jer imas dve trake, desnu ostavljas ovima sto idu sa autoputa).
Ako u tok ulazis iz pravca bazena i zelis da ides pravo na autoput, onda u tok ulazis iz desne trake, vozis spoljasnjom trakom i iskljucujes se u tu jedinu traku za pravo (koja vodi na autoput).
U pravu su ljudi koji tvrde da je trebalo da urade taj turbo kruzni tok. Kod nas ljudi ne umeju bas da odaberu pravu traku kada ulaze u sam tok.
Ti si napisao sledece: "Tvoja teorija da iz unutrasnje trake KT mozes da se iskjucis gde ti se cefne i da imas prednsot je pogresna."Evo ovde...