Михаило » Sre Jul 12, 2017 11:34 pm[/url]":1v4kp8gh]Aman ljudi, po hiljaditi put, nije bahatost! Siguran sam da ima bahatih, ali siguran sam da se nesreće pre svega dešavaju onim drugim ljudima nesvesnim postojanja raskrsnice ispred kružnog toka! Bahati su svesno bahati, znaju šta rade, a ovde je problem kad neko upadne u raskrsnicu ne kapirajući da ulazi u raskrsnicu. I ja sam za malo uleteo u raskrsnicu kad sam prvi put prolazio tuda kao relativno svež vozač, al ne iz bahatosti, nego zbog neočekivane konfiguracije.
Evo sa ove iste fotografije kako izgleda ugao gledanja nekog ko ulazi u kružni tok ovde, samo je još metar niže u odnosu na Google kameru (dakle nepreglednije):
Dakle onaj ko ulazi ovde u "kružni tok" gleda levo da vidi saobraćaj u kružnom toku, vidi obrnuti togao i horizontalnu signalizaciju koji označavahz da treba da propusti vozila koja se nalaze u kružnom toku. I da, uopšte NE VIDI da zapravo postoji raskrsnica desno, pre ulaska u kružni tok! Ljudi jednostavno nastave spremni da se zaustave pred ulaz u kružni tok i tras! Jeste, postoji horizontalna signalizacija ispred je*ene raskrsnice, ali ako se neko zaista ne fokusira neće da ukapira da je to mesto gde treba da propusti vozila, a ne pred kružni tok. Ko god je vozač je svestan da je vožnja jako često automatska radnja i čim postoji nešto što odskače od standarda može da prouzrokuje problem.
Ovde stradaju nekoncentrisani ljudi, a ne bahati, to je toliko očigledno da mi nikako nije jasno kako neko može da tvrdi suprotno...