Otarasite se predrasuda, pa možete diskutovati. I bez vredjanja, mogu i ja počnem, pa bismo pretvorili ovaj forum u svinjac.
Za početak, jesu li Hrvatska i Bosna u srednjem veku bile samostalne države? Jesu. Tačka. Hrvatska do 1102, Bosna, a i Hecegovina do 1463, odnosno 1481. Te teritorije nisu bile deo Srbije ni pod carom Dušanom. Opet tačka.
U čemu je problem ako postoje manastiri Krupa i Krka? Je l' su oni naša tapija na tim teritorijama?
Ko nije hteo da pripaja Krajine, delove Bosne itd. To nije bila srpska politika? Ma nije moguće? Hajde pročitajte najpre memoare Borisava Jovića, pa izjave Krajišnika, Antonija Isakovića, pa do Kuštunice itd. Svi do jednog, a prvi Milošević, govorili su da se Jugoslavija ne može raspasti po granicama njenih republika, uspostavljenih posle rata.
Je l' Milošević na Gazimestanu rekao da smo opet pred bitkama, da one nisu oružane, mada i takve još nisu isključene? Je l' divljao po Jugoslaviji, vodeći kosovske Srbe da mitinguju od Novog Sada do Podgorice sve dok mu Slovenci nisu rekli - stop? Po izjavi samog vodje Srba sa Kosova u tim mitinzima - Miroslava Šolevića, vlast u Beogradu ih je organizovala da to rade, njihov inicijalni bunt stanjem na Kosovu je iskorišćen od strane Miloševića da bi služili njegovim ciljevima rušenja Jugoslavije po ustavu od 1974?
Tako je bilo, pa je bilo i da su Slovenci u Cankarjevom domu 1989. rekli da se avnojevska Jugoslavija brani u Starom Trgu, misleći na štrajk albanskih rudara?
Pa je na to Milošević odgovorio bojkotom slovenačke robe, a njima konačno pukao film pa rešili da se otcepe, da bi u januaru 1991. i sam Milošević dao dozvolu Kučanu da odu iz Jugoslavije. Računao je da će se lakše izboriti sa ostatkom.
Srpska opsednutost objedinjavanjem svih teritorija na kojima Srbi na Balkanu žive nas je dovela do ove situacije. Naša politika je direktno dovela do toga da Kosovo više nije deo Srbije. Mi smo im ukinuli autonomiju 1989. i deset godina sprovodili represiju na tom području. Je l' ste zaboravili samo onolike policajce što su se odatle vratili sa ukradenim zlatom, pa zidali kuće ovde i hvalili se. Je l' nije bilo hladnjača u Dunavu punih Albanaca. Mi bili cvećke? Sve je to strancima došlo kao poručeno da nas bombarduju i sprovedu ono što su naumili.
Šta od ovoga nije tačno? Uvredile se velike patriote istinom, pa krenuli sa napadima. Onaj piše kako je Hitler hteo životni prostor, a mi samo hoćemo objedinjavanje etničkih teritorija na kojima Srbi žive. Je l' beše ono Hitler prvo pripojio Austriju, pa češke Sudete, pa krenuo na Gdanjsk, gde je zaustavljen, govoreći kako samo hoće da pripoji sve teritorije gde žive Nemci?
Ma teške budalaštine i potpuna nesposobnost sa se shvati realnost..