Dakle, nije problem da se "uzme koji milion", samo da se brani srBska ideja. Odlično. Evo i ja branim srBsku ideju, je l mogu i ja da maznem koji milion od države?
Patriotizam nije samo vikanje "Ja sam najveći Srbin, ja se borim protiv Bakira i Bošnjaka.". Patriotizam je da ne kradeš svoju zemlju. Patriotizam je da na funkcije ne dovodiš polupismene idiote koji u svojim "parohijama" glume šerife. Patriotizam je da ne dozovoliš da mladi, obrazovani i pametni ljudi napuštaju zemlju ne jer nemaju posla već zato što ne vide perspektivu. Patriotizam je da ne dozvoliš da javna preduzeća posluju u minusu. Patriotizam je da svom narodu u 21. vijeku omogućiš adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Patriotizam je da ti policija nije korumpirana. Mogao bih do sutra da nabrajam, a Mile i njegova vlast od 2006. nisu puno uradili na ovom polju patriotizma. Naprotiv.
Sve ovo zvuči poznato? Da, zato što je matrica svugdje ista. Pričaj narodu kako ga ti braniš, kako velike sile hoće da nas sruše, a baš vođa im svojom mudrom politikom ne da.
Izvinjavam se na skretanju s teme.