Šta je novo?

Koridor 10

ddavid...retko dobra reportaza(moze tako da se to nazove)
 
Svaka cast majstore. Super reportaza !!! Ljepo si nam docarao izgled a i radovi dobro napreduju. Koliko sam primjetio desna strana autoputa nije iscrtana po sredini vec onako kako treba da bude po zavrsetku leve strane. Dvije linije i zaustavna.
 
Hvala ljudi! Ove pohvale su mi snažna podrška da napravim još ovakvih reportaža. Nadam se da ću ići i južnije, možda već tokom iduće nedelje!

Pozdrav svima!
 
Мост Бешка, јул09

DSC_8669.jpg

DSC_8696.jpg

DSC_8704.jpg
 
Хвала, кад си већ питао прода се понека. Али ово су само вежбе, трновит је пут до добре акт фотографије...

DSC_8684.jpg
 
Lepe slike, Nurko7000! Meni je zanimljiv taj talasasti stari most. Ti "talasi" su inače posledica sleganja oplate pri izgradnji mosta!
 
Jel moze neko da na mapi srbije obelezi gde je autoput potpun a gde jos ostaje da se izgradi
 
Nurko, svaka cast. Da li si video mozda da li se grade i pristupni putevi? (mada, to ce verovatno poceti kasnije....)
 
Ako me sećanje dobro služi, poslednji put kad sam prolazio tuda, pristupni putevi, odnosno dva putića su skoro pa gotovi, odnosno imaju vrlo malo posla da urade, i ono što je mene mnogo više začudilo, ali opet nisam bio siguran da dobro vidim, je da stubovi iz vode napreduju mnogo sporije. :/
 
Stubove u vodi su krenuli da rade malo kasnije. Prvo su zapoceti stubovi na novosadskoj strani. Verovatno je to razlog.
 
u vezi ovog nazovi auto-puta,tih 20 km,otvorenih ovih dana,pa to nije ni G od gotovo,ni bankina,ni zastitne ograde,druga traka nema ni zaustavnu,udarili asvalt i ocrtali linije i sve i jedan guzonja iz vlade se nacrtao,na toboze svecanom otvaranju. SRAMOTA.
 
Pa dobro bitno da su pustili i drugu stranu tako da mogu da rezervisu levu liniju za zavrsavanje,postavljanje bankina ,znakova,zavrsavanje nadvoznjaka i ostalih infrastrukturnih poslova.
 
Mrki,

mozda je bolje da nista ne rade, sta ti mislis?

Radi se postepeno i koliko ima finansijskih mogucnosti, sto je trenutno luksuz i za mnogo vece ekonomije od srpske.

Inace, sasvim je normalna praksa da se prvo jedna strana sredi, a onda pusti u saobracaj kako bi se radovi prebacili na drugu.
 
Мислим да је коментар био у смислу тога што су одмах искористили за сликање. Када једног дана буду стварно завршили, нема сумње да ће бити сликање поново. Иначе наравно да сви подржавамо кад се било шта уради, посебно ако се успуд не покраде превише.
 
ne ,nego je Mrkonjic zacrtao,mora biti 7.jula,pa bilo gotovo ili ne,super je to sto se bilo sta gradi ,mogu misliti kakav je kvalitet,kad se zavrsava na brzinu i moranje,mogli su sacekati jos 15 dana{kad cekamo vec 15 godina},zavrsiti bankine i pojas izmedju.pa drugu traku kad se bude moglo. Malo me podseca,kad su odmah posle bombardovanja 1999. Mrka i kompanija ubrzano zavrsavali auto-put izmedju BG i Panceva,pa sve propalo za 6 meseci
 
То што се нешто спора гради не значи да је квалитетно. Најбољи ти је пример недавна обнова моста преко Саве код Шапца. Бар три године је трајала обнова, кад је коначнно завршена приметили су да је лоше обављена па су још једном мењали неку хидроизолацију. Иначе, данас после само две године коловоз на мосту изгледа јако лоше...
 
"B92"":32c0guic je napisao(la):
Odobren kredit za Koridor 10
9. jul 2009. | 18:20 | Izvor: B92
Beograd -- Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je kredit od 388 miliona dolara Srbiji za projekat autoputa Koridor 10.

U saopštenju predstavništva Svetske banke u Beogradu navodi se da će ovim kreditom, koji je najveći koji je ta međunarodna institucija ikad odobrila Srbiji, biti izgrađene tri deonice na koridoru 10. Svetska banka navodi da će biti uvedene dvostruke tehničke provere kvaliteta radova kako bi se obezbedilo da se novac potroši upravo na ono za šta je predviđen.
Линк
 
Vrh