Šta je novo?

Koridor 10

Snimci su od pre par dana, s'tim što sam išao ka jugu 10-ak dana pre toga. Glavna razlika je na ovoj doradi starog puta od Levosoja do Preševa. Kad sam išao dole krajem jula skoro da nije bilo radnika i mašina-sve je stajalo. Sad kad smo se vraćali pre neki dan i od kad su slike primetno veći broj radnika i mašina-počeli su da rade i one srušene stare 1+1 male mostiće. Uglavnom su Putevi Užice-valjda ih prebacuju sa severa kako završavaju NS-Su. Ako bi krenuli malo ozbiljnije, možda bi i završili do kraja godine-ali bruka je što i do sada nisu... Postavljaju se i središnji branici, ali nema žičanih ograda još uvek.

U Makedoniji takođe kasne, ali lepo napreduju i biće valjda gotovi za mesec-dva.Ostao im je završni sloj asfalta i dva malo veća mostića, ali inače lepo su odradili pun profil Tabanovce-Kumanovo sa sve branicima i zaštitnim ogradama-staviću slike na sc kad stignem.

Dalje ka severu, lepo ja da je počelo ovo između Bujanovca i Vranja-valjda su to neki od onih Grka-ali opet ne videh ništa od Bujanovca ka Levosoju-mada to jeste dole u dolini...
I za kraj-od Grabovnice do Grdelice nema ama baš ništa...

Toliko od mene za ovu reportažu... :kafa:

Odlicna reportaga!!! Hvala za slike. Bas je interesantno videti sta se tu desava posto retko neko slike odatle postavi. :kk:

Bravo, hvala ti MisterNotyzen! Volim ovo da čitam jer se vidi napredak... korak po korak i bićemo na vrhu:)

Da li se zna kako ce se naplacivati putarina na Bg - Su? Da li pausalno kao do sada ili po predjenom kilometru, kao na Bg - Nis i Bg - Sid?

Hvala!

мислим да ће бити по пређеном километру. улазна ће бити где је и сада, али за излазну не знам где ће бити

MaRkOs":8skvm1st je napisao(la):
Zar nije trebala da se 15.08 ili 20.08 otvori sledeca deonica autoputa koridora X od Backe Topole do Feketica nekih 20km? :dil:
...

Jeste, ali to je po Mrkinom kalendaru, a problem s njim je kao i sa majanskim - niko ga dovoljno dobro ne razume da bi ga tačno preveo na današnji gregorijanski kalendar, da bi svima bilo jasno o kom datumu je reč.

Tjah, sad mi pade na pamet, ono 2012 u majanskom kalendaru, možda su Maje skontale da će 2012 biti otvoren ceo severni krak Koridora X, i da će to biti toliki šok za prostorno-vremenski kontinuum da je svako dalje računanje vremena bespotrebno (a Mrka će se probraziti u vaseljenskog graditelja, jer kad završi ovu ukletu deonicu, ni pangalaktički autoput više neće biti nikakav problem).

САТ 28,08,2011, u 15:10 PTC 1

Кад ће тај аутопут?

Екипа емисије САТ креће на путовање од Хоргоша до Београда путем који је одавно требало да буде изграђен. Дуго се већ прича о аутопуту, о мосту Бешка, о свему што чини крак чувеног Коридора 10, само што аутомобили никако да крену тим правцем.
Кроз извештај са терена и аутентичне приче видећете докле се стварно стигло са изградњом, где путари угрожавају возаче, када ће коначно овај пут бити завршен.

Истовремено, видећете и како изгледа све што се налази поред пута, а што би требало да омогући путницима, поготово страним туристима, да се осећају пријатно у нашој земљи. Осим ове својеврсне патроле, емисија САТ велики део посвећује деци и родитељима, саобраћајним знањима која су увек пресудна пред почетак нове школске године.

Уредник и водитељ је Мирко Алвировић, а реприза емисије је понедељком у 16 часова на Другом програму РТС-а.

Sutra otvaraju još dvadeset kilometara autoputa na Koridoru
Tanjug | 28. 08. 2011. - 11:47h | Komentara: 0

Na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju sutra će biti otvoreno novih 21 kilometar autoputa, od Bačke Topole do Feketića, najavilo je preduzeće "Koridori Srbije".

Reč je o deonici od 50. do 71. kilometra računajući od madjarske granice prema Novom Sadu. Predstavnica "Koridora Srbije" Sanja Stavrić je rekla za Tanjug da su tu deonicu izgradila preduzeća ''Putevi Užice", beogradski ''Planum'' i ''Borovica transport'' iz Rume, kao i da je gradnja autoputa obuhvatila i izgradnju mosta na 59. kilometru.

Otvaranju će prisustvovati direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić sa saradnicima.
Na trasi autoputa Horgoš - Novi Sad preostale dve najkoplikovanije deonice, od Feketića do Srbobrana u ukupnoj duzini od 14 kilometara, biće otvorene za saobraćaj u drugoj polovini septembra, kažu u "Koridorima Srbije".

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/273828/Sutra-otvaraju-jos-dvadeset-kilometara-autoputa-na-Koridoru

Gledao sam Sat-ovu emisiju. Sve pohvale Alvirovicu kao i uvek covek na visini zadatka, a sve ostalo je skandalozno!!! :rant: :bash:
Ako vam kazem da mi se jedino Palic dopao u reportazi koji nema veze sa koridorom 10 i poentom cele patrole onda vam je sve jasno. :notok:

Нове слике трасе код Димитровграда

most_3_-_stub_4_desno.jpg

most_4_-_pogled.jpg

most_6_-_pogled.jpg

Овде имате много више

http://www.koridor10.rs/index.php?mod=static&id=1123

@Delija
+1 :)
au. . . . kako su masivni stubovi

Pokušavao sam da gledam Sat-ovu emisiju i nisam dobro ni čuo a ni razumeo,
pa da li li neko možeda mi pojasni primedbu iznetu Mrki oko asfalta,

Od dozvoljenih 2-3 milimetara a na licu mesta je utvrđeno 8 milimetara
o čemu se radi ? Nedovoljan kvalitet asfalta ili valjak nije dovoljno ,,sabio,, asvalt kad su asvaltirali
pa će se brzo pojaviti ,, krateri,,

Mrkin odgovor dobro sam čuo, kao i uvek glasio je ,,Sredicemo to,,

Da, da, kaze Mrka sredicemo to, nije ga ni saslusao, jos kaze Mirko samo vi kritikujte, to je dobro :o
Plus ga iskulira i za one znakove.
Mada ocekivao sam vise i od Alvirovica, slabo se sta vidi u patroli, pogotovu ta nova traka, jer nije bolje da je isao iz Bg-a do Subotice.
Svele mu se patrole na to koliko pumpi, restorana ima i gde ko obilazi nepropisno... :notok:
Ali kad konkurencije nema dobro je i ovo.

@Boca
Problem je bio u tom finiseru koji postavlja zavrsni sloj asfalta, jer ne sme da zastaje, mora uvek da bude u pokretu, jer se onda stvaraju oni talasi.
Mirko to rece, sef gradilista se pravdao te nisu imali bitumena, te ne radi im jedna baza itd, a kad mu ponestalo izgovora Mrka upade i rece, sredicemo to :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :lool: :lool: :lool:

Evo ko nije odgledao ima mogucnost

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/РТС+1/945366/САТ.html

Micigen, hvala
koliko dugo važi garancija na izvršene radove

boca-ica":b5b04heh je napisao(la):
Od dozvoljenih 2-3 milimetara a na licu mesta je utvrđeno 8 milimetara
o čemu se radi ? Nedovoljan kvalitet asfalta ili valjak nije dovoljno ,,sabio,, asvalt kad su asvaltirali
pa će se brzo pojaviti ,, krateri,,

Mrkin odgovor dobro sam čuo, kao i uvek glasio je ,,Sredicemo to,,

Предпостављам да је грешка приликом постављања асфалта и да то није рађено са пажњом.То је оно што мене још и најмање плаши.Мислим да су носећи слојеви јако лоше одрађени и да ће све ово пропасти кроз коју годину.На сличном терену у Пољској на пример раде бетонску подлогу а овде само набијају земљу,шљунак и песак.

Delija":a5v32qzg je napisao(la):
Нове слике трасе код Димитровграда

most_3_-_stub_4_desno.jpg

most_4_-_pogled.jpg

most_6_-_pogled.jpg

Овде имате много више

http://www.koridor10.rs/index.php?mod=static&id=1123

Ova gradnja izgleda svetski i baš sam prijatno iznenađen kako deluje.

Što se tiče SAT-ove patrole, ja sam takođe mislio da će ići od Beograda ka Subotici da se vidi šta je novo urađeno i kako. No, možda će to uraditi kada cela deonica bude završena.

Pusteno je jos 20 i kusur kilometara, onih iz 20. avgusta valjda...
http://www.koridor10.rs/index.php?mod=static&id=3&lang=en

Ne izgleda lose sada, prakticno svega 16 km je polu-autoput. Idem u Budimpestu u oktobru, pa mozda do tada bude i Beska gotova, mislim da je Mrka rekao da ce biti lol

Koja je poenta desnog Y kraka? Koliko se secam, sa druge strane u Ugarskoj nema autoputa?

Y крак. Ваљда је планирано да Мађари изграде аутопут Суботица-Кишкунхалас-Будимпешта, аналогно и ми треба да изградимо аутопут Хоргош-Кањижа-Кикинда-Зрењанин-Панчево-Смедерево.

Ово стање је настало тако што смо и ми и Мађари прво градили оптерећеније правце, ми Суботица-Нови Сад-Београд, а они Сегедин-Кечкемет-Будимпешта.

Erysimum Cheiri":2w0ffsnn je napisao(la):
Koja je poenta desnog Y kraka? Koliko se secam, sa druge strane u Ugarskoj nema autoputa?

Poenta je politička sudbina Olivera Dulića, kako bi on to dramatično saopštio!

Erysimum Cheiri":2otmmg74 je napisao(la):

доста камиона иде за Келебију јер је мања гужва на граници, и они доста оптерећују садашњу "обилазницу" око Суботице (а и у Мађарској не морају да плаћају вињету када иду магистралним путевима). а ваљда ће то после да везују за Кикинду, па Румунију или ће да иде као што рече Нурко, за Зрењанин и Панчево. те ствари се већ код нас не знају

Asfalt na sadasnjem mostu na Beskoj je u katastrofalnom stanju. Za pocetak bar to srediti... NE znam kakvo je stanje konstrukcije..

Vrh