Немања » Čet Maj 10, 2018 10:25 am[/url]"
8gbnt4s]Кроз Бугарску имаш 25 км од границе до Сливнице коректну магистралу.Наредних 25 до улаза у Софију су 4 траке без ограде,али сматрај их аутопутем јер иду кроз поље.Испред Софије имаш велики кружни ток на ком се одвојиш за Перник Кулата и тераш 100 км аутопутем.Иди до краја тог пута,јер имаш два искључења за Кулата (гранично село са Грчком).Одатле имаш неких 50 км магистрале која пролази кроз саму варошицу Кресну и ту зна да буде гужва.У граду Сандански,кроз који пролазиш,можеш да направиш паузу или бар сипаш гориво (Бензин и дизел око евро,плин од 45 до 50 центи).Последњих 15 км је аутопут.У Грчкој је пут скоро потпуно реконструисан,без неких 10ак км.У Бугарсској плаћај картицом,јер љуште на курсу.Ја сам Пироћанац,па имам левове,ал се ван Пирота тешко налазе.Вињета кошта 15 лева (око 8 евра) за 7 дана а 30 лева за 30 дана.Ако идеш на више од 7,купи одмах месечну.У Грчкој одмах иза границе плаћаш 2,4 евра до Солуна.На Градини од првог јула до 15ог августа можеш озбиљно да заглавиш викендом на излазу,а од 20ог јула до средине септембра на улазу у Србију.Граница између Бугарске и Грчке је лагана,јер ЕУ држављани махну личном картом кроз прозор.Србе одвоје на страну за проверу,али се не чека дуже од 20 минута.При повратку из код места Сливница,где се са 4 траке прелази у две,имаш радар на ком "падају турске главе".То запамти обавезно.Ако негде у Бугарској налетиш на полицију,стављај 10 евра у пасош и не секирај се.Надам се да ти значи нешта.А,да,имаш и радаре на делу од Просека до Црвене Реке,на најбезобразнијим местима,али ту нема 10 евра,него пишу те погани људске.