Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Модерни дизајн аутобуса захтева и модерну колор шему. Ово је све аматерски код нас, и Шапићево плаво скроз, и Весићево недефинисано црвено, и Богдановићево жуто-плаво, црвено-плаво и наранџасто-плаво.
Ja nisam za fiksnu kolor šemu, već za onu koja prati dizajn busa. Za BMC bi bila dobra neka sa štraftom koja prati onu kosu liniju pri kraju busa. I da rezervoar bude beo. Ovako skroz plavi su izgubili oblik, kao kutije najobičnije izgledaju. Stari Ikarusi su kod nas bili krem-crveni, dok je ona serija za Istanbul bila skroz crvena, ali zbog one plave štrafte koja je pratila liniju busa nisu izgubili oblik.
Pa svako prirodno više voli kolor šeme sa više detalja i oblika koji prate oblike vozila, ali to poskupljuje i komplikuje proces farbanja.
Kao što imaš i avione (što vojne što komercijalne) sa specijalnim i kompleksnim kolor šemama, ali većina kom. je prosto bela i jednostavna a vojni sivi. Doduše kod aviona je to i da bi se lakše video deformitet i da bi se odbijali sunčevi zraci. Ali ima i toga da se preferira jednostavnost i jeftinost.
Zato su meni naša crveno-bela kombinacija i full crvena bile skroz dobre. Jeste lepa boja i ova što je Šapić odabrao ali je noću nevidljiva (pogledajte teget BMCove na Karaburmi noću) i sam razlog menjanja je idiotski (kompleksi jednog uličara i ugradnja firmi u poslove farbanja).
(zanemarite na ovim slikama modele i prevoznike, kačim zbog boja)
Мени се новији аутобуси свиђају у металик сивој. А могли су да се искомбинују и елементи грба града за колор шему, нпр. Доња половина црвена са белим таласастим линијама које на грбу представљају Дунав и Саву, горњи део да буде плав изнад прозора, у зони возачког прозора да буде једрењак са грба града, а у зони других врата са супротне стране да буде преко прозора тврђава са грба града.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.