Šta je novo?

Kolor šeme vozila GSP-a

Ali je nepraktično i nepotrebno. I posle prestanka održavnja i/ili opremanja, dobili bismo još jednu vrstu šarenila i haosa na vozilima JGPa.

Pritom niko to danas ni ne gleda. Drukčije je vreme i drukčiji su proizvodi. Kao kad bi nekog prosečnog korisnika pitao jel želi Cooler master ili random kinesko kućište za svoj komp koji će koristiti za Youtube. Svi bi ti rekli svejedno, kutija ko kutija. Ionako će stajati ispod stola.

Slično je i sa današnjim autobusima. Niko od prosečnih ljudi ne gleda izgled. Bar ne te neke detalje.

Neki od prioriteta sada treba da budu klime u vozilima i što više mesta za stajanje. Odnosno da vozila ne budu tesna i nepraktična, što svojim sedištima to i svojim rasporedom vrata i prozora. Pogledajte imbecilne Higere i BMCove. Prvi pretrpani sedištima a drugi sa prevelikim razmacima između vrata i brojnim uskim grlima unutra.

I da, tužno je što nam treba više vozila sa manje sedišta ali grad je nabrekao kao nikada pre. I dok se saobraćaj ne reši i ne izgradi metro, prioritet je da svi uđu i stanu u vozilo, pa makar i više ljudi stajalo.

Solo BMC i nije tako loš kapacitetom, al su se i solidno raskantali. Mada treba imati u vidu da godinama rade i noćne linije. Guraju oni još kako tako. Sedišta nisu loša isto.

Ваљда ће ускоро Хигере и соло БМЦ да распродају. Најпогубнија набавка у ГСП у последњих 35 година.
I time se ne dobija ništa jer su uzeli Otokare koji su još gori, a uz to se kupuju i zglobovi sa 40 sedišta i solo sa 30+ sedišta.

Kako, pa baš su Otokari neki od primeraka koji su me oduševili količinom prostora unutra... ? Na koje i čije Otokare misliš?

Mislim da na 26 nisam još... 🤔

A nisam znao da su i oni uzeli Otokare.
Mislim ne bi mi to bio problem nego su vrv istoo uzeli najgore moguće konfiguracije prostora unutra. Videću prvom prilikom.

Screenshot_20250510_153209_Firefox.jpg

Još jedan u nizu dokaza da ono "ima ko da misli i odlučuje" nema nikakvu vrednost i primenjivost u današnje vreme. I da autobuse biraju magarci koji ih nikad ni ne koriste.

BMC se baš popravio, a bogami i nova Akia u odnosu na prethodne serije. Otokar me je baš razočarao (bolja mi je ona starija serija).
Nakon nekoliko meseci vožnji novim Procity plus, mogu da tvrdim da su se definitivno popravili i da se vidi napredak u odnosu na prošlu seriju koja je bila krš od prvog dana. Stara serija Otokara me je oduševljavala jer je po završnoj obradi bila gotovo na nivou renomiranih proizvođača, ali ova nova serija je katastrofa i gora od Bmc-a.

Vrh