varos kapija
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.10.2007.
- Pohvaljen
- 2.548
bilo nekada nesto slicno za tu namenu...
То је европски проблем нажалост!Pitanje je koliko mi imamo dostupnih ekipa baš zbog nedostatka doktora. U provinciji je sasvim normalno da u hitnoj dežura samo jedna ekipa i da se za bilo kakav veći incident moraju da se pozivaju dežurni i da se radi trijaža.
Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeoU Velikoj Britaniji, a naravno i drugim državama, postoji i opcija da medicinski tehničar specijalizovan za hitne slučajeve stigne do pacijenta motorom.
![]()
Motorcycle ambulance - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Time može znatno da se skrati vreme do prvog kontakta sa pacijentom - pogotovo u velikim gradovima gde gužve znaju da blokiraju cele delove grada.
Čudi me (odnosno, ne čudi me) da nešto slično nije primenjeno kod nas.
GREŠKA: Sad vidim iz ovog članka na Vikipediji da ipak imamo i mi motocikliste! Pojma nisam imao.
То би за Београд било добро решење - 3 комада имати у дежурству.Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeo
GREŠKA: Sad vidim iz ovog članka na Vikipediji da ipak imamo i mi motocikliste! Pojma nisam imao
I ja mislim da nemamo ili da je obustavljeno jer prvi put čujem za to i nikad nigde nisam video ovakve medicinske bele motore.Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeo
www.ekapija.com
Što bi Čkalja rekao kod istražnog sudije, pa to se tako plaća![]()
Ekspert za čišćenje računa
Država sa vlasnikom firme osumnjičenim za pranje novca i utaju poreza sklopila 198 poslovaradar.nova.rs