Šta je novo?

Klinički centar Srbije

Још једна бескорисна зграда да претрпа плац, и још пара да се потроши на глупост док недовршена зграда поликлинике зврји празна. Дивота. Обе технологије су превазиђене у медицини пре више деценија. Од почетка деведесетих у свету се користи протонски нож. Ем је зграда у старту бескорисна, ем ће отпремити технологијом која није у употреби у свету и код нас већ 30 година. Докле ћемо да тапкамо у месту и каскамо за светом у свему? Радимо то од 1992 године и никако да се опаметимо. Није ни чудо што смо довде догурали и Европа нам се смеје, а паметни одлазе, а глупи остају. Срамота!

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) approved MR LINAC for clinical use in 2018.

Po kojim parametrima je MR LINAC prevaziđena tehnologija???? Inače i tek ako je potrebna nova zgrada. Ovi aparati kao i cela radiologija nema šta da traže sa ostalim službama. Namenske prostorije nisu za svaki prostor. Prepravke su preskupe. Najbolje je staviti sve u novu zgradu namenski graženu za radiološku namenu.

Ni to nije tačno, naravno da bi bilo idealno da je sve ili skoro sve u istoj zgradi.

i te kako

Ni to nije tačno, naravno da bi bilo idealno da je sve ili skoro sve u istoj zgradi.

i te kako
Vazi, sad cemo da dozidamo zgradu u zgradi pa ako moze da se zadrzi radijacija a da zadovoljava sve standarde, super. Nema mesta. Prepravke regularnih prostorija nisu jeftine i nekada se apsolutno ne isplate.
Inace ako je MR LINAC prevazidjen… onda nemam sta da kazem.

Сасвим је логично да све што може буде под истим кровом изузев инфективне и психијатрије. Најглупља могућа пракса је развозити пацијенте на снимање, шетати их кроз болнички круг и гурати у колицима.

IMG_20240410_163006.jpg

Naravno da može da se zadrži, ali to košta više nego nove prostroije koje se namenski prave. Pogledaj koliko je uzeto za prepravku prostorija za projekat svetske banke.

@direktor: Нацрти за унутрашњи изглед зграде су за десетку. Штета што се ово није завршило. Кладим се да 60% тога на оригиналним нацртима нема у овим лошим плановима реконструкције. Где си то нашао? Архива или лична колекција?

@direktor: Планови и ентеријер су за десетку! Ентеријер је веома модеран чак и за данашње време. Феноменално су урађени, и ми се овога одрекли зарад ентеријера налик тржном центру и сиве фасаде са пушкарницама. Ја...

ezgif.com-animated-gif-maker.gif

majstori dolaze na posao, ali mislim da veći deo vremena izbleje. povremeno se čuje poneki čekić, mnogo ređe hilti... neke delove te polovine zgrade mogu da vidim kroz prozore koji gledaju na atrijum, i u tim vidljivim delovima bukvalno ništa nije urađeno.

Bliži se kraj 2024, a 60% unutrašnjosti nove zgrade i dalje nije ni blizu završeno
60? Пре ће бити да је 80% недовршено. Ово је последња слика од пре три месеца. Није се ништа променило до данас. Не знам шта је ово, али судећи по рупама у зиду, личи ми на спалионицу лешева у мртвачници.
Поликлиника данас..png

Vrh