zexland":3m88x55u je napisao(la):Bogami veliki pomak napred ! Prva zgrada u Karadjordjevoj posle ko zna koliko decenija...sigurno nakon 80tak godina ! A sto se tice estetike, sto kaze Homer slede molitve za finu i nenapadnu fasadu![]()
spatiotecte":1dcn73nd je napisao(la):@Johny Bgood
Em ti tresti Anderground, Republika, Magacin, Frida i svi ostali kafici u beton hali.)))
relja":2trxcdqe je napisao(la):Sad sam tek primetio ove terase na bočnoj strani.
Može da se zaključi i da investitor računa na to da se susedna, zgrada na broju 7, neće rušiti, ali da nije 100% siguran pa su zato prozori i terase znatno manji nego na uličnoj strani.
milanche":3rrd44en je napisao(la):relja":3rrd44en je napisao(la):Sad sam tek primetio ove terase na bočnoj strani.
Može da se zaključi i da investitor računa na to da se susedna, zgrada na broju 7, neće rušiti, ali da nije 100% siguran pa su zato prozori i terase znatno manji nego na uličnoj strani.
Prema dostupnom PDR-u nece se rusiti susedni objekat jer je kulturno istorijska vrednost. Taj prolaz izmedju te nove zgrade i objekta pored je predvidjen, pre svega radi pristupa prizemnim objektima unutar samog bloka. Dozvoljenu dimenziju erkera tj. prepusta tih terasica definise se u PDR-u i uslovima za gradnju.
relja":9oyzpi7i je napisao(la):Juče sam posmatrao zgradu sa šetališta kod Ušća (snimci telefonom su očajno ispali).
Po gabaritima, zgrada se idealno oklopila, kao da se oduvek tu nalazila.
Samo je pitanje - FASADA???? :?: