Bez onog "za Karađorđevu" i pogođena suština , generalno gledano. Ja nisam izučavao nikakvu estetiku , pa opet bilo da su zgrade u pitanju , bilo da je sajt u pitanju , ili pak kako se neko oblači (usklađuje boje) i sl. , prosto mi bode oči. Ili dve novoizgrađene zgrade , jedna do druge , na stranu što se ne uklapaju stilski sa okolnim zgradama , nego što se vrlo često dešava i da je jedna zgrada za pola sprata izdignuta u odnosu na drugu. O terasicama da ni ne govorim. Sve to izgleda ružno i "operisano" od svakog smisla za estetiku i osećaj. Ova crna zgrada me podseća na onu kod Omladinskih brigada , što gleda na autoput , a štrči u odnosu na okolne , da se iz aviona odmah primeti , iako stilski ne odudara od okolnih zgrada.
Kada gledam neke sajtove , prosto se zapitam šta je izučavao taj stručnjak , jer prvo se zapitam šta je hteo da kaže sa samim izgledom , i neretko , i nesrećnim uklapanjem boja. Drugo , sve više sajtova je rađeno u stilu onih bilborda gde je više njih jedan ispod drugog na pokretnoj traci. A da ne spominjem da vrlo često ne postoje sve informacije o firmi ili pojedincu... , što zna da bude iritirajuće.
Oblačenje i uklapanje boja , dezena i samog kroja , ne treba ni spominjati. Tu se jasno vidi koliko smo operisani od estetike i osećaja za ukus , pa ni ne čudi što dobijamo gorepomenute ideje.
Jednom prilikom sam išao da uramim dve slike. Kod desetak staklorezaca sam bio , dok nisam naišao na ono što mi se sviđa i što bi bilo adekvatno. Kada sam odabrao okvire , staklorezac mi je rekao za jedan da je to unutrašnji okvir i da tu treba da dođe i spoljašnji. Ja sam na to odgovorio da uradi tako kako sam tražio , a da ukoliko bude potrebno , da ćemo se po preuzimanju slika dogovoriti za stavljanje spoljašnjeg rama. Kada sam preuzeo slike , staklorezac mi je rekao da kada ih je uramio , da je tek tada video da sam bio u pravu za unutrašnji ram , da bi bilo suvišno stavljati bilo kakav spoljašnji , jer se ovako uklapa savršeno sa slikom i čestitao mi na tome.