Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Neskreće nikako činjenicu , jer da se nešto dešava , pisalo bi se o tome. A ja lično , a verujem i drugi , ne bi ni posećivali temu da se svaki dan piše kako se i dalje ništa ne dešava i kako će se sigurno probiti rok. Bilo bi lepo da se nešto dešava , ali i sam znaš kako traljavo stvari idu kod nas. Dovoljno je samo pogledati Hram i Prokop , i sve je jasno. Još malo pa vek kako radimo Hram , a pola kako radimo Prokop. Čim nešto ozbiljnije krene da se radi , i sama tema će se aktivirati. Tako je uostalom i na mnogim drugim temama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=609487#p609487:1tjorvyz je napisao(la):
solecar » 17 Mar 2019 10:58 pm[/url]":1tjorvyz]Neskreće nikako činjenicu , jer da se nešto dešava , pisalo bi se o tome. A ja lično , a verujem i drugi , ne bi ni posećivali temu da se svaki dan piše kako se i dalje ništa ne dešava i kako će se sigurno probiti rok. Bilo bi lepo da se nešto dešava , ali i sam znaš kako traljavo stvari idu kod nas. Dovoljno je samo pogledati Hram i Prokop , i sve je jasno. Još malo pa vek kako radimo Hram , a pola kako radimo Prokop. Čim nešto ozbiljnije krene da se radi , i sama tema će se aktivirati. Tako je uostalom i na mnogim drugim temama.

Rekonstrukcija Nemanjine je urađena za 134 dana (i još je bilo natezanja oko brojanja radnih neradnih dana).
Nemanjine, ni manje ni više.

Tako da bilo šta tipa "kako stvari idu kod nas" ne bi ni trebalo da se spominje.
Ovo je skandal. Jedan u nizu.

Nemanjina je izuzetak. Nju su radili Francuzi , ostalo uglavnom naši.

Ne razumem stav? Da li se ti miriš ili opravdavaš ovakvo ponašanje?

Nemanjina je rađena između ostalig iz stranog kredita, pa je postojao i poseban nadzor.
Mi ovde imamo tri mašine od kojih jedna radi i 5-6 radnika koji otaljavaju dnevnicu.
Očigledno da se Karađorđeva radi iz gradskog bužeta (možda grešim) pa je i nadzor u skladu sa tim: Vesića i onog bdnog izgovora za gradonačelnika baš briga. Šta znači Nemanjina je izuzetak, a Karađorđeva je "praksa"?
Nema stranaca pa ne mora da se radi, ceo grad može da trpi?
Ovo je već moglo da bude završeno. Nema tu "tako se to radi kod nas, trpećeno i ćutaćemo".
Svinjarija.

Nit' se mirim , nit' opravdavam , već samo kažem da nije Karađorđeva izuzetak , već da je , nažalost , postala praksa poodavno , da se u samom startu daju rokovi koji su nenormalno dugački , pa se na kraju i oni prekorače , pa neretko i oni dodatni rokovi prekorače. Kao što si i sam rekao , Nemanjina je rađena iz stranih kredita , plus što su radove nadzirali stranci , pa je zato sve i bilo valjano odrađeno , i još u roku. E zato , kad se nešto uradi u roku , bude izuzetak , umesto da nam praksa bude obrnuta. A objašnjenja za prekoračenje rokova su nam za ginisa , od nepovoljnih vremenskih uslova , preko obavljanja određenih radova u neadekvatnim vremenskih uslovima , preko prebacivanja krivice s jednih na druge , preko pogrešnog izbora materijsala za popločavanje , preko neodlučnosti koju vrstu betona da se stavi , preko problematičnosti uklanjanja trulih stabala , pa sve do kompleksnosti samih radova.
Jedini način da se dalje čuje glas i dopre i do novina , je da se napravi protest. To naravno ne znači da će neko iz vlasti i da reaguje , ali ponekad se dese i čuda. Poput ekspresnog asfaltiranja Čingrijine u zoni okretnice , nakon slanja slika novinama , gde je prikazano kako kola , autobusi i trolejbusi moraju da se mimoilaze u preostaloj traci , jer je neasfaltirana strana delom "zabarakadirana". Ili situacija , kada su stanovnici Zaklopače blokirali Smederevski put , jer se danima niko nije pojavio da im asfaltira put a linija 303 skraćena zbog toga.

Реља, слажем се. Али као и небројено пута на овом форуму, тврдим да су кривци наше колеге инжењери који су п.
Да су они неко ко има интегритет и став, ово би другачије било. Али нису.

Gringo, znaš kako se progutaju intergritet i stav: tako što shvatiš da svako može da bude zamenjen sa nekim ko to nema, i da si okružen sa onima koji te mrze zato što to imaš i jedva čekaju priliku da se sapletu i zabiju nož u leđa. Jer "tako sistem funkcioniše - veži konja gde ti gazda kaže, ne zameraj se, smeškaj se šefu, šta te briga što će neko da misli da si smrad i go*vno".

Možda ista ekipa radi ovo i šine na mostu na Adi. Pratite i tu temu, možda su isti radnici.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Највероватније, Енергопројект је носилац радова на оба пројекта.

Strašno. Nigde radnika, a grad pun gradilišta.

Trebalo bi da se jedan dan organizujemo i posetimo sva gradilišta i izbrojimo radnike.

Spisak gradskih projekata i onda sve fotkati ...rezultat ce biti pirazavajuci
Karadjordjeva .most na adi .kalis .toplicin .topciderka .petlja borici .obilaznica .

Vrv se ne vidi na fotografijama, ali bilo je više radnika danas, nije više 3,4 sad smo kod 12,13 :mrgreen:

Pošto je jako dosadno pratiti ovo gradilište jer se sve odvija sporo, malo sam se opet igrao u fotošopu.

Ovoga puta sa modernim zgradicama.

Još jedno razmišljanje kako popuniti nedostajući niz.

Front zgrada u Karadjordjevoj mu dodje kao vilica prosecnog srbina ili kao raspored casova: dva casa pa veliki odmor.

Bravo za montazu Posmatrac.

Meni bi bilo jako žao da popunjavanjem tih rupa u Karađorđevoj nestane ovaj mural. Bilo bi dobro kada bi mogli ponovo da ga nacrtaju na nekoj od tih novih zgrada ka Karađorđevoj, mada tada ne bi bilo prozora ka ulici, ili da urade vitraž na osnovu tog murala ili nesto treće.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612021#p612021:2gybehys je napisao(la):
Posmatrac » Čet Mar 28, 2019 12:08 am[/url]":2gybehys]Pošto je jako dosadno pratiti ovo gradilište jer se sve odvija sporo, malo sam se opet igrao u fotošopu.

Ovoga puta sa modernim zgradicama.

Još jedno razmišljanje kako popuniti nedostajući niz.
file.php
Mogli bi odma' da ti daju diplomu arhitektonskog. Masterirao si Karađorđevu za 10+. :D

Ja nisam nikako za moderne zgrade tu. Bukvalno bih nasao neke starije i uradio copy paste

Zato sam i stavio da je jedno od razmišljanja. Nisam arhitekta, ali smatram da svaka zgrada treba da se gradi u skladu sa onim što je najaktuelnije u trenutku njene izgradnje. A stare zgrade da se vrate samo onde gde su zaista bile i čija je vredost neupitna, kao recimo stara pošta, o kojoj sanjam da se vrati.

Inače su i ove zgradice kopirane odnekud, pa samim tim nisu najidealnije rešenje. Svaka treba da bude zasebno promišljena, nego sam ovo čisto ilutracije radi napravio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612116#p612116:1w5z715n je napisao(la):
Posmatrac » Čet Mar 28, 2019 12:49 pm[/url]":1w5z715n]Nisam arhitekta, ali smatram da svaka zgrada treba da se gradi u skladu sa onim što je najaktuelnije u trenutku njene izgradnje. A stare zgrade da se vrate samo onde gde su zaista bile i čija je vredost neupitna, kao recimo stara pošta, o kojoj sanjam da se vrati.
Zato ćemo da kroz 10 - 20 godina imamo grad preplavljen modernističkim kičerajem koji je rađen po principu copy - paste , bez bilo kakvog obaziranja na uklapanje sa okolnim zgradama , jer je tako nešto demode danas.

Hoce li se rusiti oznaceni objekti?
b28075cbb13f4ffd2d7ff5b58408f315.jpg

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=610914#p610914:uxapijtw je napisao(la):
Bukira » 23 Mar 2019 01:16 pm[/url]":uxapijtw]Slikano jutros:

file.php

Bilo bi baš lepo da su nešto naučili od pređašnjih protesta biciklista i da prvo urade biciklistički koridor i omoguće prolaz biciklističkom stazom, dok se izvode ostali radovi

Vrh