[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815718#p815718:3upk7t4g je napisao(la):
Дошљак » Pet Jan 22, 2021 3:07 pm[/url]":3upk7t4g]Споменик и сидро су пун погодак
Je l' jeste? Kad su ga stavili tu, razmisljao sam da je pun pogodak, ali znam da nisam neki esteta, pa reko' da utiske ostavim za sebe. Spomenik je puno uocljiviji na ovom mestu, jer je udaljen od setaca, pa se perifernim vidom ugleda, a nekako je tu istaknut. A sidro je nesto sto nije skupo i sljastece i na pravom je mestu. Ako se neko seti slicnog primera u BG u novijoj (Vesicevoj) eri, neka napise, da obidjem taj deo.
Prolazim cesto ovim delom (5-6 puta nedeljno) i u poslednje vreme nema vidljivih radova i ne znam zasto se rekonstrukcija ne zatvori i ne ukloni visak materijala, kontejneri za alat ili sta god. Zasto se prostor ne ocisti i ne poprave ostecenja na dekingu i svetiljkama?
Rasveta na travnjaku je lepo zamisljena, ali ne znam koliko je odrziva, jer je u pitanju lim koji se krivi i osetljiv je. Pre neki dan su majstori popravljali deo. Mislim da ce biti ruzno kada se iskrivi ili pokvare svetiljke i puno zavisi od odrzavanja, za koje znamo da nije sjajno u Srbiji.
Setih se dekinga ispod Brankovog mosta, kad pomenusmo sidro. Meni deluje kao da je taj deking tu privremeno istovaren. Lep je on, ali nekako nije na pravom mestu. Svakako je taj prostor lepsi i uredjeniji nego sto je bio, ali mi se cini da je mogao da bude jednostavniji a lepsi.