Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Odličan komentar Zuma!

Podsetio si nas na i na obaloutvrdu koju smo zaboravili a koja je trebala da izgleda ovako ali tu nema prostora za burazersku ekonomiju, đipa, uzurpaciju javnih površina... pa to i ne treba:

071216-ZMKJ-VS-03.jpg

071216-ZMKJ-VS-01.jpg

novi-zemunski-kej-4.jpg

Zato tim potezom sada gospodare :bg4: i imamo ovaj vašar sa pristojnom obaloutvrdom

kej6.jpg

Za to vreme malo severnije

Kej%20Dunava.jpg

Na primeru Karađorđeve mislim da se ovo neće desiti, jer su lokali u beton hali i imaju dovoljno mesta da se baškare i jasnu ogradu da se bašte ne šire u nedogled. Samo još da usele sve lokale u beton hali.

Mislim da moramo početi obraćati pažnju na takve stvari jer očigledno niko drugi neće. Čak i kada deluju kao sitnice, samo ionako problematično parče zemlje ispod mosta, često budu neka vrsta primera za ugled u kojima se testira šta u javnosti prolazi, a šta ne. Pa gde god se ne reaguje, možemo očekivati nešto još mnogo gore na istu temu. Kao i ispod Brankovog mosta, i ovo su ranije takođe bile uređene zelene površine ...

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
ili šetalište pored obale. Sada je tu svašta ... uz obaveznog Romskog čuvara divljeg parkinga sa žutom jaknom.

Na prvoj fotografiji je Strabagova uprava gradilista iz vremena kada se rekonstruisala Gazela.

Na drugoj slici je Kokezina parcela na kojoj moze da radi sta hoce i kad hoce i niko mu ne moze apsolutno nista, a nacuh da je parcela od skoro prodata nekoj glavi.

Ti kao jos nisu zavrsili gazelu pa tu stoje bag** jedna ogavna umjesto da budu pocisceni

Bravo, Zuma je jednim od prethodnih komentara pogodio duboko. Ja bi se nadovezao da sam utiska da se cela ta prica I oko Beton hale I oko navedenih zasticenih zgrada ugostiteljskih objekata oko Karadjirdjeve I tu ispod mosta, zapravo koristi kao fasada za neciji biznis. U prvom redu kafici, za strance nocu, brodove koji pristizu itd. Tim vlasnicima kafica niposto ne odgovara da se to ukloni I da bude nesto drugo, nekomercijalno, trg, park ili sta vec. I tako su oni lepo "ideoloski partneri" sa "ucenim" ljudima koji donose odluke da se te , realno ruzne zgrade gde im nije mesto, zastite. Bez tih zgrada, nema ni kafica, ni biznisa, ili kako bi to Mali ili Vesic rekli - "investitora". I to za deo industrije nudjenja nasih mladih devojaka stranim turistima u nocnim provodima. Eto im izlaza da rese svoje finansijske probleme. I time se ceo lanac zatvara: "uceni" zasticuju- "biznismeni" drze tu kafice - stranci u "cuvenom" nocnom zivotu Beograda sa parama - nase mlade devojke kao mamac strancima u provodu. Eto, ko kaze da "industrija" Beton hale I okolnih zgrada ne radi I dan danas punim kapacitetom... Samo drugim nazivom industrije.

Beton hala ima parking na vrhu i mislim da je dovoljnog kapaciteta za sve posetioce lokala ispod.

Problem su lokali u Branka Krsmanovića i okolini. Tu imamo mali parking iza Savalove, a pre je bar postojao veliki parking gde su posle stavili onaj bioskop na otvorenom.

Grad da je pametan, napravio bi ispod mosta montažni parking na sprat.

Strabagovu upravu gradilista u gradskom parku je preuzeo Beograd put. I to izgleda po veoma "čvrstoj" osnovi: Nekada je tu bila privremena baraka firme koja je popravljala Gazelu, a pošto oni imaju neke veze sa putevima, ako neko treba da mazne deo parka, bolje da to budu oni. Usput imaju istaknutu i tablu da je zemljište pod zaštitom kao vodoizvorište, pa je valjda zabranjena i gradnja i kao i parkiranje ... za sve ostale, naravno.

Nažalost, sve to, čitav park na levoj obali Save, je sada pripao Abaru, ili ko zna kome. I može sa njim da radi šta hoće. Ništa mu ne možemo. Pa se ne zna šta je gore.

Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 4
A kroz bivše gradilište YU Biznis centra još uvek prolazi jedini preostali ostatak "Zemunskog puta". Na kome je još uvek originalna granitna kocka, ulični stubovi i deo starog osvetljenja. Ovo parče je inače idealno da produži pešačku i biciklističku stazu pored Bulevara Nikole Tesle i poveže ga sa bulevarom MIhajla Pupina. Pošto je to prirodan put za sve rekreativce koji iz Zemuna žele da idu u pravcu južnog dela Novog Beograda, na Gazelu ili na most preko Ade, pa eventualno na Adu Ciganliju ili Topčider. Umesto toga, iako se ništa ne gradi, ograda na ulazu u stari Zemunski put je ostavljena, i on tako stoji i danas, bez ikakve koristi po grad, 15 godina kasnije.

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2

Gdje bi to stavio montazni parking na sprat ispod mosta na ovo parce zelenila
Tu ce da se bahate dok ne rekonstruisu karadjordjevu

Bolje da nabudže nešto i naplaćuju nego da dozvoljavaju taj haos. Imaju delove od parkinga kod Slavije, pa nek zbudže nešto.

Tu treba vratiti ogradu da ne mogu da se parkiraju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493502#p493502:2uga61fm je napisao(la):
astrodule » Sub Nov 18, 2017 2:27 am[/url]":2uga61fm]Bolje da nabudže nešto i naplaćuju nego da dozvoljavaju taj haos. Imaju delove od parkinga kod Slavije, pa nek zbudže nešto.

Te delove su prodali ja mislim Mladenovcu ili neki drugi grad u blizini koji nema mesta gde da montira taj parking, skoro je bila vest o tim delovim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493503#p493503:2605hf3r je napisao(la):
direktor » Sat Nov 18, 2017 1:30 am[/url]":2605hf3r]Tu treba vratiti ogradu da ne mogu da se parkiraju

A posle rekonstrukcije trajno zatvoriti prostor automobilima i ostaviti samo pješacima i tramvaju.

Rio, vidim da si me juče pitao za te stare planove trga-pristaništa, ali veruj mi da ne mogu da se setim gde sam to video-sigurno je samo da sam čitao na netu. Izgleda mi dobra i knjiga "San o gradu", koju je izdao Orion art. Mislim da se ta knjiga bavi nerealizovanim projektima iz dvadesetih godina, možda tu ima nešto o pristaništu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493503#p493503:2s7mt9vd je napisao(la):
direktor » Sub Nov 18, 2017 1:30 am[/url]":2s7mt9vd]Tu treba vratiti ogradu da ne mogu da se parkiraju
Tako je direktore, rešenje je veoma jednostavno i ne traži velika ulaganja. Vratiti deo ograde koji su isekli (obeleženo crvenom isprekidanom linijom), očistiti i ozeleneti prostor, ništa više. Ali, biće da je i ovde interes bahate manjine najvažniji.
Evo i svežih slika tog prostora u Karađorđevoj, ispod Brankovog mosta:

Pogledajte prilog 2
Lepa ova bembara, al’ na pogrešnom mestu:

Pogledajte prilog 1

I hidrant su polomili 5 segmenata treba vratiti da nebi mogli da koriste to
A dio od stepenica do zida brankovog mosta gdje fali zid treba uraditi isti
Od istog kamena kao i brankov sto je
A za ove bahate posijati eksere

Можда је најбоље да тај део поплочају као мањи трг и да подигну ивичњаке да не може да се приђа колима.

A i ovi BNV jarboli i zastave još više doprinose vašarskom izgledu.

Vratiti ogradicu, ali "zlatnu bembaru" :roll: ostaviti :D

Toliko ulaganja i opet katastrofa. Problem je sistemski, jer svako moze da lepi po gradu sta hoce, da parkira gde hoce, a ako mu se postavlja jarbol na ulici i to moze. Klima na ceonoj strani zgrade, nema problema samo izbacis. Nedovoljno kvadrata u stanu, sve se resi, zastaklis terasu. Dete pravi porodicu fale kvadrati, i to moze da se resi, nadogradis jedan sprat na zgradi u sred grada.

Nema odgovornosti, nema osecaja za drustveni interes. Zivotinje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493902#p493902:3iz4ncr8 je napisao(la):
Bukira » Ned Nov 19, 2017 4:15 pm[/url]":3iz4ncr8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493503#p493503:3iz4ncr8 je napisao(la):
direktor » Sub Nov 18, 2017 1:30 am[/url]":3iz4ncr8]Tu treba vratiti ogradu da ne mogu da se parkiraju
Tako je direktore, rešenje je veoma jednostavno i ne traži velika ulaganja. Vratiti deo ograde koji su isekli (obeleženo crvenom isprekidanom linijom), očistiti i ozeleneti prostor, ništa više. Ali, biće da je i ovde interes bahate manjine najvažniji.
Evo i svežih slika tog prostora u Karađorđevoj, ispod Brankovog mosta:

Pogledajte prilog 2
Lepa ova bembara, al’ na pogrešnom mestu:

Pogledajte prilog 1

file.php

file.php

file.php
Teško da će uspeti ovde bilo kakva vegetacija i zelenilo, čini mi se da tu sunce ne zalazi i zato nema ni korova, samo zemlja

Мени изгледа као да је ово остављено због надолазеће реконструкције улице.
Што улагати у ову површину кад јој следи темељна реконструкција?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494066#p494066:3f5nkjl9 je napisao(la):
bobcha78 » Pon Nov 20, 2017 12:46 am[/url]":3f5nkjl9]
Teško da će uspeti ovde bilo kakva vegetacija i zelenilo, čini mi se da tu sunce ne zalazi i zato nema ni korova, samo zemlja
Trava tu može da raste, jer je tu je već bila zelena površina, ali su je uništili prilikom rekonstrukcije fasade obližnje zgrade. Samo su trebali da vrate na stanje koje su zatekli pre početka radova, ništa više. Zasaditi travu nije velika investicija, ovako će to biti ruglo dok ne počne rekonstrukcija Karađorđeve.

Sa druge strane, setimo se kako su renovirali i našminkali Hercegovačku, iako su znali da će je ubrzo potpuno raskopati. A tu su ulaganja bila daleko veća od ove travice ovde...

Nadam se da se Nurko7000 ne ljuti što sam iskoristio njegovu odličnu sliku iz teme o Brankovom mostu, da se podsetimo kako je to izgledalo 2012:

Vrh