Gde je Gradsko stambeno kad treba?:Služba za hitne intervencije ostavila poplavljene stanare da se snalaze
Verica Dragić | 17. 04. 2015. - 16:42h izmena vesti 17:07h | Komentara: 2
Kada je voda iz odvoda u kuhinji počela usred noći da kulja, da se vraća iz cevi i puni sudoperu, nismo znali kako da zaustavimo vodu, Gradsko stambeno nije htelo da dođe, pa smo morali privatniku da platimo 15.000 dinara!
Ovo za “Blic” tvrdi Mirosav Mihajlović koji je čitavu noć probdeo ne bi li nekako rešio problem zagušenja kanalizacije u svom stanu u zgradi u Ulici Jurija Gagarina 265.
-Čim sam shvatio šta se događa pozvao sam broj za hitne intervencije Gradskog stambenog preduzeća koje održava našu zgradu. Međutim, čovek koji se javio rekao je da isključimo vodu u celoj zgradi i da čekamo pola osam ujutro da im se ponovo javimo! Nisam mogao da verujem šta mi čovek govori – kaže u očaju ovaj sugrađanin.
On je pokušao da se, bunovan oko ponoći seti gde stoje ventili u kako da dođe do njih, ali nije u tome uspeo. U strahu da mu ne poplavi stan vodom iz kanalizacije, Mihajlović je pozvao privatnu firmu koja se bavi odgušenjem kanalizacije.
-Za nešto više od dva sata bilo je gotovo, ali morao sam da platim 15.000 dinara,
Plaćanje održavanja
Vlasnici stanova u Beogradu, na osnovu ugovora o održavanju plaćaju mesečnu naknadu preko uplatnica JKP "Infostan" i ona za zgrade bez lifta iznosi 6,03 din po kvadratu, a za zgrade sa liftom 9,29 din.
jer nisu mogli iz mog stana da očiste, pa su morali sa krova da rade odgušenje čitave vertikale u zgradi. Jednom u životu su mi zatrebali iz Gradskog stambenog i nisu mi pomogli! Zašto uopšte plaćam održavanje u okviru infostana kada – pita Mihajlović.
U Gradskom stambenom su “Blicu” rekli da moramo da se javimo u ponedeljak, jer je radno vreme prošlo.
Onda smo pozvali broj za hitne intervencije. Tamo nam je objašnjeno da oni imaju veoma mali broj ekipa, da su noću prioriteti ljudi zaglavljeni u liftovima, da se u slučajevima zagušenja kanalizacije savetuje građanima da zatvore vodu u celoj zgradi i čekaju jutro, da se onda ponovo jave i potvrde da problem nisu sami rešili, te da im je još uvek potrebna hitna ekipa Gradskog stambenog.
Ipak, ovakva organizacija rada ne smeta Gradskom stambenom da regularno na svom sajtu drži tekst u kome kaže da se hitne intervencije kao što su pucanje cevi, zagušenje kanalizacija i zaglavljivanje u liftu izvršavaju 24 sata dnevno bez odlaganja radi zaštite života i zdravlja ljudi.
Šta piše na sajtu Gradskog stambenog
"Pojedini radovi hitnih intervencija (pucanje cevi, zagušenje kanalizacije, zaglavljivanje u liftu i dr.) se izvršavaju, svakodnevno, 24 časa, bez odlaganja, radi zaštite života i zdravlja ljudi, njihove sigurnosti, zaštite imovine od oštećenja i dovođenja zgrade, njenih delova, uređaja, instalacija i opreme u stanje ispravnosti, upotrebljivosti i sigurnosti.
U okviru Sektora za tehničke poslove radi Služba hitnih intervencija u kojoj su angažovani iskusni majstori svih profila pod rukovodstvom inženjera i tehničara-dispečera. Služba je opremljena savremenim alatima, rezervnim delovima i vozilima tako da po primljenom pozivu u najudaljenije delove Grada stiže za najkraće moguće vreme."
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/551679 ... se-snalaze