becks89":1wh01uo1 je napisao(la):
stf":1wh01uo1 je napisao(la):
becks89":1wh01uo1 je napisao(la):
Tu znas strogo da se pridrzavas zakona? A sto se tako strogo ne pridrzavas zakona koji su namenjeni tebi? Ti ne moraju da se postuju? Najgori tip ljudi, licemer...
Па сад ... не знам баш ко је лицемер овде ... не може мени неко ко пружа ошљарску услугу да тражи њену наплату а нарочито нема никакво морално право да мене оптужује да је не плаћам.
У нормалном свету се прво понуди квалитетна услуга, па онда тражи наплата и јуре неплатише. Једноставно није нормално да неко свесно пружа лошу услугу и онда кука да не може да је наплати. Па наравно да не може.
Što bi ja onda poštovao pravilnik iste te firme? Ako ne moraš ti, ne moram ni ja, zar ne? VIdim to ti ne smeta da stavljaš primedbe drugima kako ne poštuju pravila?
Ako ikada uvedu mernu jedinicu za licemerstvo, trebalo bi da bude 1stf, ali za obične ljude bi trebalo da bude mili ili mikro stf, jer retko ko može da dostigne tvoj nivo...
Да ти наведем паралелан пример са другом комуналном услугом на мојој општини да би, надам се сконтао којим се редоследом систем МОРА мењати. Дакле, прво пружалац услуге мора себе и своју услугу да доведе у ред да би имао морално и законско право да кориснике доводи у ред. Не може обрнуто. Једноставно НЕ МОЖЕ.
Код мене на општини влада апсолутни комунални хаос. Систем одношења смећа је уз помоћ штапа и канапа, контејнери и канте не постоје, прање улица такође, камиони смећарци у пола улица не залазе, раници не воде рачуна о имовини, ошљаре, прескачу, депоније се праве на све стране .... и у таквом систему је огроман проценат неплатиша. Па наравно да јесте. Зашто би ико платио једну такву (не)услугу и то још по цени која је далеко виша од оне у граду где све функционише на једном далеко више нивоу.
Општина ове године ради на изналажењу решења за тај проблем, али, на следећи начин:
- налази се стратешки партнер,
- анкетирају се грађани од куће до куће,
- у плану је набавка нових камиона,
- у плану је набавка нових контејнера,
- у плану је набавка канти које ће се БЕСПЛАТНО делити свим кућама, без обзира да ли плаћају или не плаћају,
- уводи се нови ред вожње одношења смећа и биће подељен домаћинствима,
- уводи се систем разврставања отпада,
- уводи се систем контроле запослених,
на крају свега тога:
- уводи се нови систем наплате и процесуирања неплатиша,
- уводи се драконски систем казни за стварање депонија и непридржавања реда вожње одношења смећа.
Дакле, ПРВО се уводи ред у пружању услуге а ТЕК КАД СЕ УВЕДЕ креће се са увођењем у ред корисника. Е тако се ради.