centarfor
Advanced
- Učlanjen(a)
- 04.01.2023.
- Pohvaljen
- 4.709
Meni je poznata prica jednog uglednog BG advokata koji mi je licno ispricao za slican slucaj, gde su ljudi iz unutrasnjosti uzurpirali stan u Beogradu. Gazda zaista nigde nije pogresio, sve fino, kulturno, ljubazno... no kako ovi nisu hteli da izadju iz stana, klasicno inadzijski, s gomilom prkosa, gazda nije imao resenje pa se obratio lokalnim tabadzijama. Doveo ih na vrata, pa zastrasivanje na svakom cosku, cekanje na parkingu ispred auta, i slicne suptilne metode bez znaka fizicke agresije, ali mnogo upozorenja... posle 20-tak dana ljudi izlaze iz poseda jer ne mogu da izdrze pritisak. Pogotovo kad se u lice kaze: "Sto maltretiras ljude kad ti nista nazao nisu ucinili?"I koliko sam upucen za ovakve prevarante i olose ne postoji zatvorska kazna. Na kraju budu izbaceni sudski i nikom nista. Na kraju kao zakupodavac budes srecan sto si zavrsio sa golgotom.
Ono kako treba da bude klasivikovano je u rangu teske kradje ili razbojnistva. Ovo je cist napad na privatnu svojinu. Dakle od godinu do deset godina zatvora pa izvolite.
Ako jedan ulicar koji ukrade nesto iz kola npr. dobije godinu dana zatvora, ne razumem zasto je ovaj vid otimacine povlascen i neprepoznat u zakonu kao ozbiljno delo.
No, sve to kosta, niko nece da radi besplatno.
Bilo je i mnogo gorih slucajeva od ovog, no ako je neko bezobrazan, ne moze se resiti na fin nacin, nego moras istim metodama, tj. "pokazati zube".