Šta je novo?

Izbori 2025

Otkako su NVO sektaši nedavno izveli konstrukciju da svako ko ne misli, ne lajkuje i ne piše isto što i oni, je automatski latentni radikal, izgubio sam i onih preostalih 30% entuzijazma koji su preživeli kraj leta i debakl opoziciono-studentske borbe. Te sada samo povremeno svratim ovde i na reddit da vidim ima li nekih većih političkih vesti i najava. Čisto da znam šta me još čeka (hoće li pored novog cunamija poskupljenja da bude i poneka nestašica) i koji novi nivo dna smo dotakli kao društvo.

I tamo na redditu i ovde najčešće vidim dva tabora - oni koji smatraju da Gandijevske metode mogu da donesu promene i da treba nastavit sa njima (eventualno uz umerene građanske neposlušnosti), i oni koji smatraju da to mogu da reše samo kuka i motika. Pa se onda večito raspravljaju oko toga. I oko toga koji faks je više u pravu i ko je imao bolji odbrus jedni drugima.

Ono što mene čudi i iznenađuje u svemu tome je da dosta ljudi - mislim i na one koje srećem online i one s kojima pričam uživo - još uvek misle da ima nekih šansi za veće promene u ovoj zemlji. Pa čak i za neko skorije smenjivanje SNS kancera.

Iskreno, ne znam više odakle to. Ja sam izgubio svu nadu i najsrećniji bih bio da odem odavde negde gde je bolje ili gde je bar manje zlo (kako ko voli da čuje i kaže). Ne samo gledajući politička dešavanja i scenu, nego gledajući veliki deo naroda ovde. Ima ovde i dalje jako puno divnih, kvalitetnih i vrednih ljudi - ima ih/nas čak bar jedno par stotina hiljada... Ako ne i milion. Ali bolesnika i ološa među ostalim Srbljem ima mnogo, mnogo više. I čak i da oni takvi sa IQ 30 i moralnim načelima jedne prosečne lisice shvate jednog dana da je sve ovo loše i pogrešno, većina neće želeti da se išta menja jer većini ipak odgovara ova anarhija, zoo vrt i ludara od zemlje. Pogotovu što taj jedan većinski deo Srba i inače nije baš sklon vrednoći, urednosti, etici i nalaženju smisla i zadovoljstva u svemu što rade. Tako da njima je u interesu da na ulici, na Pinku ili na političkoj sceni uvek ima nekih koncentrata bolesti, korupcije, kriminala, prostakluka, lenjosti i neukusa... jer onda oni mogu da se osete da su bolji i uspešniji a da ništa konkretno ne urade. Samo se uteše "uh dobro je, eto, ima i mnogo gorih" i odma im bude lakše.

I čak i da ovaj vladajući kancer jednog dana bude sklonjen, ostaće nam milioni tih drugih kancera i otpada, sa istim mentalitetima i pogledima na život kao i pre. A samo će budžet biti prazniji, korupcija još veća, politika u krizi (jer će se svi džapati i međusobno sabotirati), zdravstvo i prosveta u ambisu, narod u panici i strepnji, a kazne ili "naplate" od EU gospodara sve jače i sve gore. Jer smo im dirnuli u pione i velike planove za ovo podneblje.

Zato ne mislim da će ovde ikada više biti bolje. Zbog toga kakav je narod, a i zbog toga što je glavnina i uprava EU jasno dala do znanja da njoj odgovara anarhija, beda i boleština ovde.

I iskreno, čudi me da nema više ljudi koji isto to uviđaju. Čudi me da je i dalje toliko ljudi sa toliko puno nade i očekivanja.

Sad će kod nekih da ispadne da sam došao da mračim ili sabotiram, ili da ne cenim trud drugih ljudi koji su se u zadnjih godinu dana cimali više nego ja. Doduše, zato su mnogi od njih ladili klikere od 2012. do 2023. pa se posle setili da neće više da sede kod kuće za izbore, kad je dogoelo do tih klikera a SNS postao najjači kult i paravojska na tlu Evrope. Ali nije mi to namera nego sam samo osetio potrebu da iznesem šta mislim i osećam i da uostalom čujem ako neko ima neki optimistički kontra-argument. Ako ništa drugo, bar da mi bude malo lakše dok sam još ovde i dok ne odem. Naravno, ako i budem išao odavde, u međuvremenu ću da nastavim da dajem svoj doprinos borbi kad god mogu. Ali ne očekujem više ništa. Pogotovu što odlučujući faktori nisu na našoj nego na protivničkoj strani.

Usput, verujem da sam onima koji bi me doživeli i etiketirali kao mračitelja i sabotera ionako već na ignore listi. Tako da se nadam da oni neće ni videti, a ni osvrtati se na moj post. Neka samo još jednom napišu i ubede sebe da sam prikriveni radikal, rusofil evroskeptik, i neka završe time, skrate vreme i učine uslugu i sebi i meni i ostalima ovde.

I iskreno, čudi me da nema više ljudi koji isto to uviđaju. Čudi me da je i dalje toliko ljudi sa toliko puno nade i očekivanja.
Ima nas dosta. Čak i mnogi koji u širem društvu apsolutno podržavaju borbu i nadaju se promenama - u bliskom krugu ljudi kažu sve ovo što si napisao.

FB_IMG_1764704622779.jpg

Видећемо какав ће бити епилог али за сада цела прича око ТОК-а, Генералштаба и скај снимака делује као координисана акција Шиптара и удбе, где ће генералштаб и наводни рад по том случају ТОК-а послужити за гашење тог тужилаштва док вамо Загорка склања скај доказе за Оскара.

Иначе, у међувремену укинута ударна група из редова муп-а при тужилаштву на случају надстрешнице је са собом покупила и до сада прикупљене доказе.

У току је акција брисања доказа из свих кључних случајева а народ нек се бије око једне зграде и избора у Мионици.

Хахаха. Је ли оно у позадини статуа неког од Романова?

Обожавам те руске спољно-политичке "истер ег-ове".

Видећемо какав ће бити епилог али за сада цела прича око ТОК-а, Генералштаба и скај снимака делује као координисана акција Шиптара и удбе, где ће генералштаб и наводни рад по том случају ТОК-а послужити за гашење тог тужилаштва док вамо Загорка склања скај доказе за Оскара.

Иначе, у међувремену укинута ударна група из редова муп-а при тужилаштву на случају надстрешнице је са собом покупила и до сада прикупљене доказе.

У току је акција брисања доказа из свих кључних случајева а народ нек се бије око једне зграде и избора у Мионици.

nema sta narod, treba nam mlada bosna fazon

Jako dobar tekst, vredi pročitati.

Deo koji mi je posebno zapao za oko:

Šta mislite – koliko je predstavnika plenuma glasalo PROTIV lustracije?
Većina beogradskih plenuma, uključujući Ekonomski fakultet, Filozofski, Pravni, AGRIF (Poljoprivredni), Višu elektrotehničku, i tako dalje…
Novi Sad, Niš, Novi Pazar i ostatak Srbije su mahom bili ZA.

Lično sam stava da je SNS najviše prodro u Filozofski i Poljoprivreni. Na trenutke zvuče kao SNS ekspozitura. Novosađani i Novopazarci za sada svetla tačka.

Većina beogradskih plenuma, uključujući Ekonomski fakultet, Filozofski, Pravni, AGRIF (Poljoprivredni), Višu elektrotehničku, i tako dalje…

Lično sam stava da je SNS najviše prodro u Filozofski i Poljoprivreni. Na trenutke zvuče kao SNS ekspozitura. Novosađani i Novopazarci za sada svetla tačka.
Морао сам да се реактивирам на овој теми и да коментаришем каква п****** је Стеван Филиповић (макар по цени бановања због ових речи).
И то нема везе што упражњава истополне сексуалне односе, него зато што је обична гњида од човека.
Већ месецима лаже и на најподлији начин напада студентски покрет. Све зато што не одговара његовим јадничким идеолошким оквирима и што се директно удара на његову топлу браћу. Лаже да је покрет узурпиран од стране мањине и поред тога што је готово сваки београдски факултет пренео заједничку поруку о ограђивању.
Иста лаж је твој коментар о "продирању" СНС -а. Буквално ни ти и он немате појма како функционише покрет и само понављате напредњачке мантре.

Све лаж. За сваки факс понаособ који си навео ситуација је управо обрнута.

Срамотна и наивна прича. Нису то факултети са марса. Тамо су наша деца и наши пријатељи као асистенти, доценти, колеге, професори...

Зна се врло добро ко је вера а ко невера.

Добра ствар студентске буне је што су поред опозиције почишћени и разоткривени и нато медији и редовни гости истих који су такође скривени агенти и лажни опозиционари.

Poslednja izmena:

Vrh