Šta je novo?

Izbori 2025

1000068188.jpg

Vučić kao onomad Sloba: ,,Ako neko ipak krene, protiv nas, odnosno mene, braniće nas (me) naša vojska i moja policija".

Kad oni odu, a vi dođete na vlast, imaćete mnogo posla, ako će da bude i približno kako obećavate. Time što ćete, Bože zdravlja, da smenite aktuelnu vlast, smatrajte da niste uradili ništa u odnosu na ono šta vas sve čeka.

I svestan sam da to ne može da bude odmah i sada, za dve ili tri godine. Suviše smo velikom blatu kao društvo, da bi se neke konkretne promene brzo videle.

Ako nekog više uopšte zanima, ima šetnjica u subotu prepodne. Rekao sam da ću da napišem ovde svaki put kad je neki ,,protest" jer za neke prošle mnogi odavde nisu ni znali da su bili pa evo obaveštenja.

Mrzim odvratnu energiju koja vlada u našem narodu i sprdanje sa šetnjicama jer bi kao ti internet ratnici sve to rešili za jedan dan, a u realnosti ne izlaze ni da bace đubre nego šalju mamu.

Ipak, i meni je iskreno dosta jer šetnje stvarno i jesu besmislene i našetao sam se za godinu dana i sad stajem.

Jednostavno mora plan da postoji i da sve vodi negde. Ne tripujem se na nasilje i da ćemo sve da rešimo za jedan dan, ali neka ideja mora da postoji.

Ako se dođe do RTS-a da se tu i ostane ili bilo šta. Ovako kao milioniti put se šetkati dok noge ne otpadnu ispred praznih institucija subotom i vikati ua... neka hvala.

Na kraju, eto studenti se i nisu baš pokazali u poslednje vreme pa nek zamene malo, nema ljutnje.

U međuvremenu su ženu koja štrajkuje glađu jer traži da se otkrije koje ubio njenog sina ponižavali glasnom muzikom 00-24h, laserima, topovskim udarima... Jaćimovića su ponižavali, uzimali mu autobuse, Huljini kerovi su iz čista mira udarali po studentima u Novom Sadu...

Sve se prećutalo ili je išla jedna objava na instagramu, reakcije nikakve nije bilo, a sad kao ajmo nekakva šetnjica da obeležimo napad od pre godinu dana iako se u međuvremenu dešavaju još brutalniji.

Šta je uopšte zeleno svetlo 28.juna bilo? Kao, vi imate zeleno svetlo da radite šta hoćete, ali bez nas? Jao, hvala vam što ste nam dopustili. Ja sam to kapirao kao da narod ima zeleno svetlo da se sam organizuje, a oni su tu da odmah uskoče i oni. Međutim, to se pokazalo kao neistina pošto evo sada kada ima nešto što nije organizovano od strane studenata, oni su to iskulirali maksimalno.

Caci su mnogo nervozni :ROFLMAO:

Lepe vesti.
Ne mogu ćaciji da sakriju svoju radikalsko lice, kobajagi demokratsko, evropsko. "Vuk dlaku menja al' ćud nikada".

Evo ga veliki patrijota Aleksandar Pavic, naravno Nestorov jogi letac, desnicari u transu, Srbija do Tokija:
Podsetimo, burno je bilo i na jučerašnjem sastanku članova skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sa predsednikom Odbora Bundestaga za bezbednost Tomasom Rovekampom. Nakon niza teških reči koje su izrečene na račun Nemačke, Rovekamp je demonstrativno napustio prostoriju. Čašu su prelile reči poslanika Aleksandra Pavića iz poslaničke grupe Mi snaga naroda – Branimir Nestorović, koji je rekao da nemački kancelar Fridrih Merc ima nacističko poreklo, te da mu je deda bio nacistički ratni zločinac.

Ni svi zajedno nigde nismo došli, gomila krvavih glava i niko ništa. Dve studentkinje udarene u glavu iz čista mira, jedne od ćacija, druga od polićacija.

Treba da smrtno stradaju od udarca? Kad ćemo da skapiramo da je isto? Znači da nikog nije bilo ispod nadstrešnice, mi ne bi ni protestovali? A njihovi grehovi su potpuno isti. Igramo malo ruski rulet?

Da upadnu ćaciji i ubiju Dijanu Hrku od batina onda bi pretpostavljam usledila neka reakcija? Mada ni za to više nisam siguran...

Postavljam pitanje u čemu je razlika?

Osoba X protestuje tražeći pravdu.

Osobe Y su apsolutno voljne i rado bi naredile i izvršile prebijanje Dijane i da je neko odvuče iz šatora i baci negde da bi se sklonila ispred skupštine.

I mi to svi znamo, ali šta, čekamo da se desi? U čemu je razlika i kad ćemo da reagujemo pre nego što se desi?

Evo ga veliki patrijota Aleksandar Pavic, naravno Nestorov jogi letac, desnicari u transu, Srbija do Tokija:
Mnogo bliže nacizmu je da kopaš po nečijem porodičnom stablu i nekog etiketireš po tome šta mu je bio deda nego to što ti je deda bio nacista. Ako je bio, nemam pojma.

Ako nekog više uopšte zanima, ima šetnjica u subotu prepodne. Rekao sam da ću da napišem ovde svaki put kad je neki ,,protest" jer za neke prošle mnogi odavde nisu ni znali da su bili pa evo obaveštenja.

Mrzim odvratnu energiju koja vlada u našem narodu i sprdanje sa šetnjicama jer bi kao ti internet ratnici sve to rešili za jedan dan, a u realnosti ne izlaze ni da bace đubre nego šalju mamu.

Ipak, i meni je iskreno dosta jer šetnje stvarno i jesu besmislene i našetao sam se za godinu dana i sad stajem.

Jednostavno mora plan da postoji i da sve vodi negde. Ne tripujem se na nasilje i da ćemo sve da rešimo za jedan dan, ali neka ideja mora da postoji.

Ako se dođe do RTS-a da se tu i ostane ili bilo šta. Ovako kao milioniti put se šetkati dok noge ne otpadnu ispred praznih institucija subotom i vikati ua... neka hvala.

Na kraju, eto studenti se i nisu baš pokazali u poslednje vreme pa nek zamene malo, nema ljutnje.

U međuvremenu su ženu koja štrajkuje glađu jer traži da se otkrije koje ubio njenog sina ponižavali glasnom muzikom 00-24h, laserima, topovskim udarima... Jaćimovića su ponižavali, uzimali mu autobuse, Huljini kerovi su iz čista mira udarali po studentima u Novom Sadu...

Sve se prećutalo ili je išla jedna objava na instagramu, reakcije nikakve nije bilo, a sad kao ajmo nekakva šetnjica da obeležimo napad od pre godinu dana iako se u međuvremenu dešavaju još brutalniji.

Šta je uopšte zeleno svetlo 28.juna bilo? Kao, vi imate zeleno svetlo da radite šta hoćete, ali bez nas? Jao, hvala vam što ste nam dopustili. Ja sam to kapirao kao da narod ima zeleno svetlo da se sam organizuje, a oni su tu da odmah uskoče i oni. Međutim, to se pokazalo kao neistina pošto evo sada kada ima nešto što nije organizovano od strane studenata, oni su to iskulirali maksimalno.
Studenti jednostavno misle da je to rešenje - stalne šetnje, stalno neke akcijice.

E sad, problem je što oni očekuju da se narod više aktivira i što, na žalost mislim, da je to nerealno očekivati, naročito ako se stalno poziva na mir i što stalno veterani il iko već smiruju situaciju.

Narod se neće pokrenuti ako nije gladan, ili ako neko tvoj dragi i blizak nije ubijen, prebijen ili nešto tako. (moje mišljenje).

Meni je iskreno neshvatljivo kako se niko od rodbine ubijenih u Ribnikaru, Duboni i pod nadstrešnicom nije aktivirao osim Dijane. OK, kažu ljudi da svako žali na svoj način, ne mogu to da osporim.

Ono što mi se najviše sviđa kod studenata je što nemaju istaknutog vođu i to smeta svima.

Ono što mi se ne sviđa je što je (90% - optimistična procena) narod glup i neutralan i gleda samo sebe.

Studenti jednostavno misle da je to rešenje - stalne šetnje, stalno neke akcijice.

E sad, problem je što oni očekuju da se narod više aktivira i što, na žalost mislim, da je to nerealno očekivati, naročito ako se stalno poziva na mir i što stalno veterani il iko već smiruju situaciju.

Narod se neće pokrenuti ako nije gladan, ili ako neko tvoj dragi i blizak nije ubijen, prebijen ili nešto tako. (moje mišljenje).

Meni je iskreno neshvatljivo kako se niko od rodbine ubijenih u Ribnikaru, Duboni i pod nadstrešnicom nije aktivirao osim Dijane. OK, kažu ljudi da svako žali na svoj način, ne mogu to da osporim.

Ono što mi se najviše sviđa kod studenata je što nemaju istaknutog vođu i to smeta svima.

Ono što mi se ne sviđa je što je (90% - optimistična procena) narod glup i neutralan i gleda samo sebe.
Što narod više da se aktivira kad je aktivniji nego studenti u poslednje vreme?

Studenti su izduvani balon, verovatno su u pitanju stara srpska posla i podele na sto frakcija.

Nigde ih nema. Tipa polomiš nogu blizu stana od ortaka i zoveš ga da siđe i preveze te do bolnice, a lik je u fazonu da mora da islplanira, da ne može tek tako da izađe napolje... e, ali ima neki hajking za vikend i sve je organizovao, biće klopica, piće posle... pa te zove da dođeš. Nikom takvi ortaci ne trebaju.

Toliko toga se desilo i nisu reagovali, a reakcija je ključ. Dijana može i posle pada Vučića da ostane da kampuje jer nije nemoguće da ni nova vlast ne ispuni njene zahteve. Iako će se to verovatno rešiti jer će biti popularno, ali pojaviće se sutra neka nova Dijana. Ključ je da se uvek reaguje odmah i izađe na ulicu.

Evrokrem ako poskupi 2 dinara da nas bude 20 000 odmah, a kamoli razbijene glave devojaka, vreće na glavama...

Milion i jednu stvar su prećutali. A da se ne lažemo, privatizovali su proteste, kao zeleno svetlo, ali k***** zeleno svetlo, odmah ograđivanja ili ignorisanja. Sve su oterali i onda kao - ajde sad vi.

Sa druge strane, miran pokret, mirni protesti - ok. Onda mora narod da se probudi na druge načine, da razvija svest, bude nadahnut, informisan, da se obrazuje, uzdiže...

Ovo pitanje već duže vreme postavljam - gde su i šta rade studenti svih ovih meseci? Nisu oni nikakva deca, to su izuzetno plodne godine za umetnike.

Pevamo Balaša i Freed From Desire. Gde je himna protesta? Gde su novi bendovi? Gde su briljantni tekstovi, poezija pa i knjige su mogle do sad? Filmovi, serije...?

Imaju sve, svaki fakultet, apsolutno ništa nisu napravili. Od toliko studenata nije nastao jedan bend? Oni sa FMU-a nisu mogli jednu pesmu da napišu? Imamo onako ne baš najsrećnije, ali ok klipove FDU-a i to je to. Mada i to je traljavo i nikakav napredak nije postignut.

Ja sam kad je sve počelo očekivao da će tako sve izgledati za godinu dana. Ako su mirni protesti, onda da se narod uzdiže na druge načine i kao takav prirodno izlazi masovno na te mirne proteste i sutra prirodno glasa protiv crno-crvenih.

Osećala se ta energija, bilo je i tih nekih pesmica, išlo se u tom pravcu, kultura, čiste se ulice posle...

Nekako su i ljudi na ulici bili prostojniji, sad je to sve zamrlo, ćacilend država je ponovo u punom gasu, pogledajte samo kako saobraćaj funkcioniše i kako divljaju. I ne, ne rade to samo glasači SNS-a.

Studenti su postali organizatori masovnih događaja. Oni protest doživljavaju kao koncert Stonsa na primer, a ne kao nešto gde treba nešto da se uradi. Bitno je samo organizovati redare, da se prati ruta, satnica, hoda u traci u kojoj treba i to je to.

Tako je bilo i 15.3. kada nije trebalo bezidejno lupati i razbijati i nije nikakva šansa u tom smislu propuštena, ali je mogla uslediti na primer najveća blokada ikada, apsolutno celog grada sa toliko ljudi, da sve zaista stoji, ne samo Gazela, svaki most i bitna ulica.

Nisam im zamerio, veliki uspeh ovih protesta je što niko nije poginuo, a na kraju ljudski život je najbitniji i znam da je bilo užasno teško to sve organizovati. Međutim, sada su zahtevi konkretniji i precizniji, a i prošlo je vreme i trebao je da postoji napredak u organizaciji, a ne obrnuto, i da se pored puke organizacije može izvesti i neka akcija.

Dobra stvar iz svega toga je Studentska lista i hvala bogu na tome. Malo li je od studenata sve što su uradili do sada, još ako nam daju iole pristojnu listu, zahvalnost će biti bezgranična i večna, mada i ovako je.

Međutim, ipak je vreme da tako neki ozbiljniji ljudi to preuzmu, a mora se imati i više muda. Mogu i oni da funkcionišu kao plenum i nemaju vođe.

Naprotiv.. Studenti rade odličan posao. U ovoj situaciji gde se borimo protiv, bukvalno, nasilničkog uzurpatora ne može drugačije. (Osim krvoprolića)
Sudstvo, policija nije na strani zakona i ne postupa po istom nego po volji jednog čoveka.. Selektivna primena zakon je drugim rečima bezakonje i u takvoj situaciji se volja i želja normalnog građanina ubija u korenu..
Posle Vidovdana se pokušalo sa građanskom neposlušnošću ali je to nezakonito i nasilno (selektivnom primenom zakona) ugušeno..
I sa NIS om se vidi koliko smo porobljeni i ostavljeni na nemilost tiraninu. A sa ovim sekundarnim sankcijama i doslovno smo pod čizmom SAD. Mi se ovde borimo goloruki (bez praćke) protiv naoružanog Golijata. Jedino se nadam da će buduća izborna krađa da prelije čašu i da bude kao 5. oktobra. Do tad (raspisivanja izbora) moramo čekati. I znajući naš narod (i sebe) do izbora se mora konstantno podsećati za šta se borimo. I to studenti dobro rade. Jedino i mogu to da rade.. Šetnje i skupovi u redovnim intervalima da bi se održala svest o uzurpaciji i bezakonju u Srbiji. Ako to prestanu u roku od 10 dana niko se neće sećati svega ovoga što je isplivalo na površinu u poslednjih godinu dana.

I još nešto.. Studenti su jedini imali svoj "generalni štrajk". Niko od nas zaposlenih nije se usudio na to. Sad su i oni 'zaposleni' nastavom na fakultetima, pa imaju manje vremena za ZAJEDNIČKU (svih nas) borbu.
Ko od nas zaposlenih nije stupio u štrajk ne može sad da se buni jer su 'zamrli' protesti.
Protiv bezakonja i sile studenti sam ne mogu ništa više do da nas ostale podsećaju za šta treba da izađemo na izbore kad se jednom raspišu..

@Beki ja mislim da kada sam ja pisao ovo sto ti pises sada da sam proglasavan da mracim.

Zato se trudim da ne iznosim previse svoje licno misljenje, a mislim da je Ana Mihajlovski pre par dana u privatnom razgovoru to rekla, pa je neko taj razgovor pustio.

Mislim da mnogi mi stariji od studenata vidimo da ovo nije najbolji nacin borbe, ali jbg, njih je vise i oni su vodje ovih protesta.

Mogu sada da zamracim za medalju i kazem sve sto mislim, ali odrasli smo ljudi, svako ima svoje misljenje.

Ukratko - narod je glup, pasivan, neutralan...

U stvari, ponovicu ono sto sam odavno rekao - nikome na vlasti ne odgovara ovakav studentski bunt, kao ni zahtevi.

Ako sam krenemo od osnovnog zahteva - da institucije rade svoj posao - BUM, to ne odgovara ni EU, ni SAD, ni nasoj vlasti jer svi kradu i iskoriscavaju narod.

To je problem kapitalizma (kako god da se zove) i zato je ovakav protest i zahtevi ono sto bi promenilo ceo svet, a ne mozes mirnim putem da se boris protiv mafije.

Кривити клинце са факултета (и средњих школа!) што не воде одрасле људе као овце за собом је у најмању руку бедно. Чак су и инсистирањем на зборовима покушали да подстакну старије сународнике да буквално сами ураде исто што и они али је то замрло јер је највећи домен политичког ангажања код старијих генерација ето да изађу у шетњу. Дакле, да резимирамо:

1. Студенти су жртвовали сопствено образовање и били ти које полиција хапси и туче како би се изборили за правду, нешто што нико од старијих генерација није није био вољан или спреман да уради.
2. Започели су велике протесте и организовали их на своју руку
3. Позивали су људе у генерални штрајк што нико од старијих није био спреман да уради (са изузетком пар кратких штрајкова типа адвоката)
4. Позивали су људе да се организују сами у пленуме/зборове да би урадили исто што они раде и то није отишло нигде јер људима није стало да се цимају, ако је и било зборова то су биле дискусије на нивоу кућног реда а не политичког ангажовања
5. Ишли су по Србији (и пешке и бајсем) да допру до гласача и убеде их да не гласају за СНС, нешто што старије генерације ни зборови нису били вољни да ураде

И сада је проблем што се ништа није решило само од себе а студенти (замисли) студирају и раде свој посао као и сви остали уместо да они реше све без избора и без помоћи осталих. Осим ако под "помоћ" не рачунамо шетње. И то наравно уз одбијање икаквих традиционалних политичких видова организовања, гласања итд.

Режим ће на крају пасти под тежином сопствене неспособности и смене генерација али остаје чињеница да већина људи у Србији (студенти на страну) ни не заслужује да живи у бољој земљи од оне које има

Deca su po potrebi. Onda u drugim situacijama nisu deca. Ne sme se ćutati na neke stvari. Sad smo u situaciji da pokradu izbore da ćemo sedeti ispred mreža i čekati hoće li se javiti.

Bar pet bitnih stvari su iskulirali.

Od***u sve i tad nisu deca, a onda posle kao, ne možemo mi sve sami.

Oni kuliraju i zborove, Dijanu... ne samo stranke.

Organizovali smo se tako da pratimo tu stranicu njihovu i slušamo ih, a sad kao stranica nije nadležna.

A nešto se i tamo dešava i čudno je. Najbolje sad da se ne priča i ne sme ništa da se kaže. Svi moraju biti podložni kritici, jedino tako se može napred.

Кривити клинце са факултета (и средњих школа!) што не воде одрасле људе као овце за собом је у најмању руку бедно. Чак су и инсистирањем на зборовима покушали да подстакну старије сународнике да буквално сами ураде исто што и они али је то замрло јер је највећи домен политичког ангажања код старијих генерација ето да изађу у шетњу. Дакле, да резимирамо:

1. Студенти су жртвовали сопствено образовање и били ти које полиција хапси и туче како би се изборили за правду, нешто што нико од старијих генерација није није био вољан или спреман да уради.
2. Започели су велике протесте и организовали их на своју руку
3. Позивали су људе у генерални штрајк што нико од старијих није био спреман да уради (са изузетком пар кратких штрајкова типа адвоката)
4. Позивали су људе да се организују сами у пленуме/зборове да би урадили исто што они раде и то није отишло нигде јер људима није стало да се цимају, ако је и било зборова то су биле дискусије на нивоу кућног реда а не политичког ангажовања
5. Ишли су по Србији (и пешке и бајсем) да допру до гласача и убеде их да не гласају за СНС, нешто што старије генерације ни зборови нису били вољни да ураде

И сада је проблем што се ништа није решило само од себе а студенти (замисли) студирају и раде свој посао као и сви остали уместо да они реше све без избора и без помоћи осталих. Осим ако под "помоћ" не рачунамо шетње. И то наравно уз одбијање икаквих традиционалних политичких видова организовања, гласања итд.

Режим ће на крају пасти под тежином сопствене неспособности и смене генерација али остаје чињеница да већина људи у Србији (студенти на страну) ни не заслужује да живи у бољој земљи од оне које има
Potpisujem, nas starije treba da je sramota mi smo krivi, studentima svaka čast, smešno je da ja (i mnogi drugi) smo pasivni, a klinci će da izlaze i dobijaju batine i da smene ovu odrpđenu vlast.

E vidis, mene mnogo nervira to generalizovanje.

Ima nas starijih koji smo izlazili na sve pozive na ulicu i zato nemojte sve starije da stavljate u isti kos.

Podrzavamo studente, ali ih takodje i ne pitamo gde su oni bili prethodnih 13 godina jer sada treba da smo svi jedno i nikakve podele nam ne trebaju.

A podele mnogi prave, neki nesvesno, a neki namerno. Zato hajde da zaboravimo sta je bilo i sta se desavalo poslednjih 30 godina, da prvo skinemo ova govna, pa cemo se posle vec posvadjati oko tih stvari iz proslosti.

ALI PRVO DA SKINEMO GOVNA SA VLASTI!

Vrh