Šta je novo?

Izbori 2025

Savet za desnicare, da odgledau emisiju na HRT1, juce od 22:10, UDARNI TERMIN, duel u vezi sa napadom na srpsko kulturno vece u Splitu.
Po jedan predstavnik HDZa, SDPa, SDS (Srbi) i DP (domovinski pokret - ustase).

Prvi utisak je da je kod njih kultura javnog dijaloga za 2 reda velicine bolja nego kod nas, nema vikanja, prostackih izraza, sve je na nivou.
Drugi utisak da je onaj njihov Seselj, Ivan Penava iz DP, ne sme da baljezga sta hoce kao kod nas ovi seseljidi, preznojava se covek ali mora da osudi taj napad, iako je njegov odbor u Splitu to podrzao. Takodje ne sme da prevali preko usana da podrzava ustastvo, a prosto se vidi kako se covek muci, zadovoljstvo je gledati mentalno razapetog Ustasu.
Treci utisak je da je SDP jaka stranka prave levice, imaju cak antifastiscki odbor u okviru stranke. Milanovic takodje fenomenalan u osudi ove ustaske svinjarije u Splitu.
I HDZ se ostro ogradjuje, deluje cak iskreno, ne zato sto vole Srbe, vec zato sto steti interesima HR.

E sad, sta je poenta zasto savetujem desnicarima da pogledaju.
Prvo, da vide gde su Hrvati a gde smo mi u javnom zivotu, i koliko smo propali sivilizacijski pod ovim primitivnim stetocinama.
Drugo, jer bi sigurno navijali za levicare tj za SDP, to bi mi bio poseban gust :)
Savetujem levicarima da procitaju komentare obicnog hrvatskog naroda po portalima i mrežama.

Komentari su inace odraz stvarnog stanja u drustvu, to bar znamo iz iskustva 😄

Savetujem levicarima da procitaju komentare obicnog hrvatskog naroda po portalima i mrežama.
Par puta sam otisao na njihove portale, oni su podeljeni na pola, desnicari vs levicari.
Ima i okorelih ustasa i okorelih antifasista, a i ovih umerenih.
Ne vidim neku razliku u odnosu na nas.

Ali moja poenta je kako treba da izgleda javni zivot, tj ono za sta je vlast odgovorna, ukljucujuci i drzavne medije.

Ko

Ovo je jedan pd manjih skupova.
Jedan od manjih, ali i jedan od najjadnijih skupova. Počevši od kontraskupova skupovima protiv nasilja, preko dovođenja trolova da napadaju oca čiji je sin izgubio život u Namenskoj, do ovog danas, skupu protiv jedne majke čiji je sin izgubio život.

Moralno, etički i duševno jadna osoba može to da organizuje. Na istom nivou su i sve osobe koje su pristale da učestvuju u takvom skupu - prisiljeni ili ne.

I za kraj da opet ponovim, nema neutralnih, nema izgovora. To su sve slabe osobe, bez obzira na socijalno, finansijsko ili kakvo god stanje. Više me ne zanima ko šta kaže, dokle god gaze ljudi po svojoj časti i saginju glavu.

HAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
1000051455.jpg

Pa ovo je stvarno parodija na državu. Ova šaka jada 50k, a u NS 39k 😂

Neko će za ovu obmanu javnosti jednog dana morati da odgovara.

Par puta sam otisao na njihove portale, oni su podeljeni na pola, desnicari vs levicari.
Ima i okorelih ustasa i okorelih antifasista, a i ovih umerenih.
Ne vidim neku razliku u odnosu na nas.

Ali moja poenta je kako treba da izgleda javni zivot, tj ono za sta je vlast odgovorna, ukljucujuci i drzavne medije.
Odes par puta na portale, pogledas jednu emisiju, i onda odes u Split i cudis se kako to da ti je izgreban auto i izbušene gume.

Odes par puta na portale, pogledas jednu emisiju, i onda odes u Split i cudis se kako to da ti je izgreban auto i izbušene gume.
Nisi razumeo sta sam hteo da kazem, ja i ne kazem da nema ustastva i desnicarskih ekstrema, ali tamo to ne sme biti promovisano u medijima.
Takodje i da postoji veoma jaka iskreno levicarska partija, i predsednik koji je ljuti protivnik Ustastva.
I da dobar deo Hrvata ne podnosi Ustase. I da bi ti npr navijao za SDP, iako si desnicar, ne bi sigurno za HDZ ili DP.

Meni je fascinantno bilo kad sam gledao njihovu konferenciju za medije. Ne da nema nameštenih pitanja, nego bukvalno svi novinari se utrkuju ko će da postavi provokativnije pitanje. Kao da imaš deset Žaklina Tatalović koje postavljaju pitanja. Iz naše perspektive deluje utopistički, a samo je dokaz koliko je sve nenormalno.

Чико ај нас батали усташа и тог твог ложења на њих, леба ти. Поред усташе и ја могу бити левичар и партизан и шта год.

Очигледно појма немаш шта се дешава преосталим Србима у Хр и да ововремена НДХ спроводи исту политику али сад под покровитељством ЕУ а не нацистичке или уједињене Немачке.

Шта све човек овде неће прочитати.

ововремена НДХ спроводи исту политику али сад под покровитељством ЕУ а не нацистичке или уједињене Немачке.
Политику масовног убијања, концентрационих логора, присилног покрштавања… данас, под покровитељством ЕУ? Хајде, не ругај се патњама и траумама НДХ политике!

Ако после ове епске катастрофе одлуче да организују скуп у НС, онда то више није равно ни лудилу. За то не постоје овоземаљска објашњења. Овакав распад њихове организације је до сада незабележен.

Још сам више уверен да за који дан иду избори.

Политику масовног убијања, концентрационих логора, присилног покрштавања… данас, под покровитељством ЕУ? Хајде, не ругај се патњама и траумама НДХ политике!
Не, то је концепт геноцида. Рекао сам политика а политика је иста у овим мирнодопским оквирима. Дакле политика асимилације, протеривања, шиканирања, вређања, напада по школама и на послу, условљавања...Све су то процеси у великом порасту у Хр од короне на овамо.

Не знате кроз шта вам пролазе сународници тамо свакодневно али битно да знате усташку културу дискусије о, паз сад - Нападу на српски КУД.

Чист надреализам

Не, то је концепт геноцида. Рекао сам политика а политика је иста у овим мирнодопским оквирима. Дакле политика асимилације, протеривања, шиканирања, вређања, напада по школама и на послу, условљавања...Све су то процеси у великом порасту у Хр од короне на овамо.

Не знате кроз шта вам пролазе сународници тамо свакодневно али битно да знате усташку културу дискусије о, паз сад - Нападу на српски КУД.

Чист надреализам
Bolje prolaze sunarodnici u HR nego ovde od SNSa. To je dovoljno.

Чико ај нас батали усташа и тог твог ложења на њих, леба ти. Поред усташе и ја могу бити левичар и партизан и шта год.

Очигледно појма немаш шта се дешава преосталим Србима у Хр и да ововремена НДХ спроводи исту политику али сад под покровитељством ЕУ а не нацистичке или уједињене Немачке.

Шта све човек овде неће прочитати.
Da li je moguce da ne mozes da shvatis da se ja "lozim" na antifasiste tj u slucaju Hrvatske SDP.
Problem je za lokalne desnicare, na koga bi se lozili da su u Hrvatskoj, to je veliki haos u glavi.
Ali opet to nije bila poenta mog posta...

Poslednja izmena:
Oko 6 sam krenuo i preko Brankovog mosta je bilo dosta grupa koje su se vraćali. Brankovom i Prizrenskom se gomila socijalno ugroženih vraćalo ka zbornim mestima (kod SIV-a bili parkirani busevi).

Jad i beda bukvalno.

U Kralja Milana naleteli na Ćaci kolonu, kornjače nas zaustavile. 11 minuta prolazili.

Vodja sa megafonom nas je prvi provocirao, nismo im ostali dužni.

Nemam empatije prema njima od prvog dana. Svet bi bio lepše mesto bez njih. Najgori talog sa dna kace, najgori.

Da li je moguce da ne mozes da shvatis da se ja "lozim" na antifasiste tj u slucaju Hrvatske SDP.
Problem je za lokalne desnicare, na koga bi se lozili da su u Hrvatskoj, to je veliki haos u glavi.
Ali opet to nije bila poenta mog posta...
Схватам али не верујем да неко у Србији верује да у овом веку постоје хрватски антифашисти.

Имаш добар прилог из језгра "хрватских антифашиста" на Филозофском факултету у Загребу где новинар анкетира студенте питањем шта мисле ко је (највише) страдао у Јасеновцу.

Прво што је сваки студент као интуитивну реакцију имао осмех! Па се ту деле на оне који се осмехују искрено а други из непријатности. (не зна се шта је горе)
Друго што их пола даје одговор да су Хрвати тамо највише страдали а друга половина "Жидови".
А ретки који су споменули Србе, то наравно стављају на последње место.

Понављам, Зг Филозофски факултет.

Па се ти брале ложи.

Poslednja izmena:
Vrh