Znam šta si kritikovao i očekivao, i slažem da je to ono što bi u ispravnom svetu trebalo da se desi (reackije, osude, pritisci).Pa neće njega sankcije smeniti. To znaju i oni. Štaviše, njima on i odgovara. Jer im skoro sve daje i čini.
Drugo, oni da hoće da ga obore, drugačije poteze bi povlačili.
Ne rade oni ovo da bi njega obarali, nego kao kolektivnu kaznu što nismo i mi uveli sankcije Rusiji. Neće da nas prime u EU pa se klackamo na 4 strane (nisam rekao da je to dobro, samo konstatujem) i onda kad nećemo ni da ekskomuniciramo jednu od tih strana, oni nas kažnjavaju.
I treće, ja kad sam kritikovao što nema reakcija na sve ovo što se dešava u Vučićevoj ludari, ja sam govorio o EU. Da je sramota da se unutar njihove teritorije dešavaju takve diktature, varvarstva i pljuvanje po svemu za šta se oni - deklarativno - zalažu i bore... a da njihove institucije ćute i prave se lude. A od glupih Amera na drugom kraju sveta svakako nisam očekivao da se tangiraju i reaguju što neko u Srbiji lomi i gazi studente, što se sabotiraju mediji, što su sudovi farsa, što padaju nadstrešnice i sve ostalo.
Ovo sa NISom je čisto iživljavanje i osveta što im se nismo sagli i 47. put i na sve što nam se događa, uveli sankcije Rusiji. Nije im dovoljno sve drugo što smo im učinili - a neće da nas puste na miru - pa hajde sad da nas jašu i za NIS i Ruse.
I znaju i sami da to neće ništa promeniti, a da svakako neće promeniti ovu Orkovštinu što i nakom svega što se desilo, i dalje brani Nelečenog i glasa za njega. Znaju to i Ameri, imaju čitave institute i mreže koji prate i analiziraju svaku zemlju ponaosob. Nego malo je do osvete, malo do uticaja anti-ruskog tabora u Vašingtonu (ima ih, i uvek će ih biti), a malo do pokazivanja sile svetu i kod kuće pred glupim glasačima.
Ali ni to ne bi bio toliki problem da nisu i jedni i drugi (i kauboji i EU) ćutali ko p..de prethodnih godinu dana na sve drugo što se dešavalo. Pa da kaže čovek okej, oni se prosto ne mešaju ni u šta. Nego su ćutali na sve to, čak i podržavali smrada, a setili se pravde i poštenja sad kad treba nekome da se osvete ili pokažu silu.
Ali mislim da smo prešli trenutak, posle koga je došao na listu za obaranje (sa koje mooožda može da se izvuče, ali ne verujem da će to uraditi).
Ima tu nekoliko stvari, sankcije Rusiji, NIS kao stub ruskog uticaja, ali i ona parada i pokazivanje mišića.
Zapad kad nekog ruši, to radi tako što lupa po narodu, pa narod nek razmisli koga bira, ruši i pušta da radi šta hoće. Nije samo NIS, i truski dronovi su dobili nečiji mig, lako se može desiti da bugari stvarno zavrnu gas. Ako krenu priče o ilegalnim ulascima iz Srbije i ko je sve i kako dobio naš pasoš, jasno je šta je sledeće.
U*eru u život svim onim neutralnima, ali i i srednjim sloju naprednjaka (onima što su podobijali neka male fotelje), a uz to i onima što već bune, kako bi se bunili još više.
I još lepše, ko god da posle dođe, odmah ga dočeka poslužavnik g*vana koje moraju da se pojedu.