Šta je novo?

Izbori 2025

Nemamo vladavinu zakona, zato nemamo ni ekonomiju. Ko će normalan da investira bilo šta u ovoj nedođiji.

Bukvalno da budem zahvalan Maxiju što me pljačka.
Barem dobijem fiskalni račun i neku garanciju kvaliteta, neću da se otrujem sardinom kupljenom na tezgi ili ulici.

Bosko Obradovic

Prilozi

• Screenshot_20251008_195739_com_facebook_katana_FbMainTabActivity.jpg
    Screenshot_20251008_195739_com_facebook_katana_FbMainTabActivity.jpg
    98,7 KB · Pregleda: 104
Inače kod mene je uvek veselo, buja demokratija i tako to...

Poslednja izmena:
Још један показатељ какав специјалац нам води земљу, и то његово шлихтање сваком мудету на планети му долази главе, додуше више ће нама доћи главе него њему...Сами смо криви што овај олош 13 година влада

Sa letecim automobilima nam ne treba ni parking ni metro. Tako da nije problem sa radikalima, oni su samo vizionari

Inače, na stranu šta ko politički misli, preferira i podržava (da li Ameriku, Rusiju, EU... ) sankcije su nešto najpiz...skije što može da se radi državama jer sa tim merama ne ispaštaju političari i državni aparat (bar ne direktno) nego običan narod, radnici, privrednici, zemljoradnici, trgovina, bolesni, učenici i studenti...

Jedino mogu donekle da razumem (ali ne očekujem da se svi složimo oko toga) sankcije protiv nekih država koje druge države ili blokovi procene kao baš opasne, pa recimo uvedu sankcije da ne bi moglo da se razvija nuklearno oružje ili da se prelivaju sukobi i oružje u region. Znam, škakljiva tema, ali samo kažem da u tih par slučajeva mogu da razumem.

Ali u preostalih 95% slučajeva, sankcije su samo ponižavanje i pose..vanje po običnim ljudima, i poništavanje njihovog rada, truda i privređivanja. A za to vreme političmari i moćnici u državi koja je sankcionisana uživaju u foteljama i u najgorem slučaju samo krckaju bogatstva koja su ranije nakupili. Sigurno ne plaču, ne jedu parizer i ne gase sijalice i automobile da bi preživeli i platili račune. J'e se njima. Narodi plaćaju sve njihove svinjarije i iživljavanja.

Pa gundjao si što nema veće podrške sa zapada naporima za promenu režima. Oni to primarno rade sankcijama, eto ih sad.

Polu zezam, polu ozbiljan (ovde nije baš tako čisto, ali gde god hoće nekog da maknu stisnu sankcijama dok narod ne pukne)

Onda obično bude 6 oktobar pa političari i moćnici izgube to bogatstvo koje krckaju. Možda i mi naučimo nešto pa posle sledećih izbora sprovedemo 6-ti oktobar
I prekinemo da dovodimo na vlast crveno-crnu koaliciju. Njih jednostavno ceo svet mrzi, nije to do njihove sposobnosti i umeća. Svi ih mrze

Polu zezam, polu ozbiljan (ovde nije baš tako čisto, ali gde god hoće nekog da maknu stisnu sankcijama dok narod ne pukne)
Pa neće njega sankcije smeniti. To znaju i oni. Štaviše, njima on i odgovara. Jer im skoro sve daje i čini.

Drugo, oni da hoće da ga obore, drugačije poteze bi povlačili.

Ne rade oni ovo da bi njega obarali, nego kao kolektivnu kaznu što nismo i mi uveli sankcije Rusiji. Neće da nas prime u EU pa se klackamo na 4 strane (nisam rekao da je to dobro, samo konstatujem) i onda kad nećemo ni da ekskomuniciramo jednu od tih strana, oni nas kažnjavaju.

I treće, ja kad sam kritikovao što nema reakcija na sve ovo što se dešava u Vučićevoj ludari, ja sam govorio o EU. Da je sramota da se unutar njihove teritorije dešavaju takve diktature, varvarstva i pljuvanje po svemu za šta se oni - deklarativno - zalažu i bore... a da njihove institucije ćute i prave se lude. A od glupih Amera na drugom kraju sveta svakako nisam očekivao da se tangiraju i reaguju što neko u Srbiji lomi i gazi studente, što se sabotiraju mediji, što su sudovi farsa, što padaju nadstrešnice i sve ostalo.

Ovo sa NISom je čisto iživljavanje i osveta što im se nismo sagli i 47. put i na sve što nam se događa, uveli sankcije Rusiji. Nije im dovoljno sve drugo što smo im učinili - a neće da nas puste na miru - pa hajde sad da nas jašu i za NIS i Ruse.

I znaju i sami da to neće ništa promeniti, a da svakako neće promeniti ovu Orkovštinu što i nakom svega što se desilo, i dalje brani Nelečenog i glasa za njega. Znaju to i Ameri, imaju čitave institute i mreže koji prate i analiziraju svaku zemlju ponaosob. Nego malo je do osvete, malo do uticaja anti-ruskog tabora u Vašingtonu (ima ih, i uvek će ih biti), a malo do pokazivanja sile svetu i kod kuće pred glupim glasačima.

Ali ni to ne bi bio toliki problem da nisu i jedni i drugi (i kauboji i EU) ćutali ko p..de prethodnih godinu dana na sve drugo što se dešavalo. Pa da kaže čovek okej, oni se prosto ne mešaju ni u šta. Nego su ćutali na sve to, čak i podržavali smrada, a setili se pravde i poštenja sad kad treba nekome da se osvete ili pokažu silu.

Ne znam baš, to nije moj utisak.

Ali dobro, možda grešim. Vreme će pokazati.
Ja sam samo izneo zašto ovde i sada sve ovo što nam rade smatram licemerjem i pokvarenošću. Ako se nešto promeni u narednom periodu i oni kao počnu zaista da brinu o pravdi i demokratiji u Srbiji, korigovaću i stav.

Mada ne očekujem ništa od toga.
A i nisu sankcije koje sabotiraju celu zemlju i ceo narod, adekvatne akcije za dovođenje SNSa u red i dovođenje demokratije u Srbiju.

U 95% slučajeva sam protiv sankcija.
Pogotovu danas kad živimo u svetu sa faličnom i jako krhkom ekonomijom, koja samo gamiže iz jedne krize u drugu. I gde mnogo, mnogo toga zavisi od trgovine i globalnog transporta i razmene. To sa sankcionisanjem celih država zbog politike je pristup u rangu zavrnuću vodu ili počupaću kablove i osigurače svima iznad mene da bih se osvetio onom jednom liku na 7. spratu.

Poslednja izmena:
Vrh