Šta je novo?

Izbori 2025

Једино горе од продаје НИС-а Русима је продаја НИС-а окупатору који је исти тај НИС бомбама уништавао.

То је питање етике и личног достојанства.

Сад треба да,се осећам ко издајник и бедник и кад точим гориво да би могао да платим гориво картицом?

Понављам, ако мислите да је требало западу дати и НИС да би нас оставили на миру, поред тога што смо им дали територија 3 Србије, читав државни и војни врх, цели банкарски систем, воде, земљу и пола руда онда сте:

1. Наивчине
2. Неурачунљиви.

А да је остао наш вероватно би био под санкцијама по одбијању ахтисаријевог плана или тако нечег што им падне на памет.

НИС је продат Русима на врхунцу западно-руске сарадње.

NIS je strateški resurs. Nije ga trebalo dati nikome, već uložiti u modernizaciju i unaprediti menadžment.

Mi smo nekako jedina država u kojoj je nezamislivo da državno preduzeće posluje kako treba.
Ima logike da neko uloži milijarde samo da kupi, uposli ljude i nađe interes u tome, a mi ne moramo ništa da dajemo za kupovinu i nemamo interes 🤣 Ne znam šta je, valjda nemamo ,,know how" 🤣

Zašto bi iko pri čistoj svesti i zdravoj pameti reagovao sa :love: na ovo?

1000061072.jpg
1000061073.jpg
1000061074.jpg
1000061075.jpg
1000061076.jpg
1000061077.jpg
1000061078.jpg
1000061079.jpg
1000061080.jpg
1000061081.jpg
1000061082.jpg
1000061083.jpg
1000061084.jpg
1000061085.jpg
1000061086.jpg
1000061087.jpg
1000061088.jpg
1000061089.jpg
1000061090.jpg
1000061091.jpg

Свет је сурово место, био, јесте и биће. Девет месеци су најављиване и одлагане санкције НИС-у, против којих су више лобирале хрватске компаније које зависе од НИС-а него наша власт. Шта је наша власт учинила да спречи, одложи или бар ублажи те санкције? У јануару је наша власт Русима понудила бедних 500-600 милиона евра за НИС, иако руски део НИС-а вреди преко милијарду евра и у њега они улажу огромне паре сваке године. Није да наша власт није знала да се ово увелико спрема и да није могла да спречи санкције, али ће радије потрошити милијарду евра на Национални стадион него на откуп руског дела НИС-а.

Ono kad lik koji stalno sanjari o nekoj nestvarnoj alternativnoj Srbiji i Srbima koji se nikad neće desiti, drugima priča da su neuračunljivi...

Kad god uđem na neku temu i vidim onaj crno-beli avatar, znam da sledi neki traktat koji izgleda kao mutacija Šešeljevskih, Četničkih i Miloševićevskih govora i pamfleta. Stalno neki "ne znate vi, pa ću ja da vam objasnim" nastupi i momenti, stalno neko trabunjanje o srpskom carstvu koje je trajalo sve do 1941 pa ga preko komunista sabotirao zapad zbog ljubomore, stalno neko vraćanje u prošlost i ŠBB KBB, stalno neko merenje ko je veći i čistiji Srbin, stalno neko tripovanje o povratku pravih i istinskih Srba i obnavljanju Dušanovog carstva...

I sve to ostaje na nivou prosipanja govora i ideja na forumu. Sve pod izgovorom da "čeka se još pravih i starih Srba pa da se krene u akciju". Podseća me na one paćenike što su kampovali ispred Skupsline pa imali natpis "policija čeka narod da započne sa hapšenjem". Kao, evo mi čekamo da vi krenete prvi, pa ćemo i mi. E tako i ovi turbo Srbi i obnavljači Kraljevine i Dušanovog carstva. Sve kao nešto bi da vrate i obnove, ali nikako da se odlepe od foruma.

NIS je strateški resurs. Nije ga trebalo dati nikome, već uložiti u modernizaciju i unaprediti menadžment.

Mi smo nekako jedina država u kojoj je nezamislivo da državno preduzeće posluje kako treba.

А воде и руде нису стратешки ресурс? Власништво готово целе индустрије (где смо џабалеску радна снага угл) и доминација на банкарском тржишту (као ратни плен) није стратешки интерес? Није трагедија што ти Немац пише уџбеник историје? Стратешка културолошка трагедија? Мени је трагедија што то све није српско и да могу, најрадије бих на легалан начин избацио и Русе и Амере и Кинезе и остале и бар направио неки џоинт вентур, али знаш шта је проблем? Што би у року две године дошла ова мафија и довела их све у стање да опет мораш да их продаш (као НИС).

Да је обрнуто нпр и да ти Руси или Кинези или било ко други уводи санкције за нешто што је америчко или немачко, да ли би овако скакали на те Амере као што скачете на Русе? Ја кажем, најрадије бих избацио све, апсолутно српско власништво уз професионални менаџмент и МРШ политичарима, па да сарађујемо где можемо (ви нама капитал, ми вама нешто друго и сл) . Поготово у области енергетике где ти буквално добијаш ненормалну компаративну предност због јефтиније енергије и зашто је и одржив овај наш економски систем, овакав какав је (мада и то све теже). То што држава диже акцизе и наплаћује више ту, него на другом месту, питање је само расподеле, а не тога да је инпут конкурентнији. Да је обрнуто и да нас Руси држе као таоце и наплаћују нам екстра-профит путем рекета (као што ће сутра Амери), па копао бих и рукама и ногама да их шутнем из тога, али опет да сарађујем са њима тамо где имамо интереса и компаративних предности.

Нама су испирали мозак са либералним тржиштем (за које се ја и даље залажем) итд и шта сад видимо? Па монополе и баријере и уцене кад више ниси баја који се за све пита! Управо оно што теоретски мораш једино регулационо да спречиш на таквом тржишту, па нек буде фер утакмица.

Ако је аргумент право јачег, па по чему се онда сви ви који тако резонујете разликујете од овог говнара Муслиуа? Он је исто тако веома силан преба слабијима и боље савија кичму јачима, да га мање боли. Овде је толико јак тај аутошовинизам, комплекс ниже вредности, па и Стокхолски синдром, да сте дозволили себи да се извињавате што су вас тукли.

Počinjem da verujem da je Sloba zaista bio agent CIA sa zadatkom da od Jugoslavije napravi gomilu banana kolonija.

Nešto poput SFRJ nisu smeli Ameri da dozvole da opstane u Evropi posle hladnog rata.

Иначе, одавно круже приче да се НИС намешта за Хрвате. А чак је и мање битно за кога јер то намештање продаје за некога споља застрашивањем и уцењивањем народа је непромењени модус операнди од 91е.

Од кад знам за себе ми смо под претњом бомбардовања, санкција или оба.

Терајте се више у 3пм!

А воде и руде нису стратешки ресурс? Власништво готово целе индустрије (где смо џабалеску радна снага угл) и доминација на банкарском тржишту (као ратни плен) није стратешки интерес? Није трагедија што ти Немац пише уџбеник историје? Стратешка културолошка трагедија? Мени је трагедија што то све није српско и да могу, најрадије бих на легалан начин избацио и Русе и Амере и Кинезе и остале и бар направио неки џоинт вентур, али знаш шта је проблем? Што би у року две године дошла ова мафија и довела их све у стање да опет мораш да их продаш (као НИС).

Да је обрнуто нпр и да ти Руси или Кинези или било ко други уводи санкције за нешто што је америчко или немачко, да ли би овако скакали на те Амере као што скачете на Русе? Ја кажем, најрадије бих избацио све, апсолутно српско власништво уз професионални менаџмент и МРШ политичарима, па да сарађујемо где можемо (ви нама капитал, ми вама нешто друго и сл) . Поготово у области енергетике где ти буквално добијаш ненормалну компаративну предност због јефтиније енергије и зашто је и одржив овај наш економски систем, овакав какав је (мада и то све теже). То што држава диже акцизе и наплаћује више ту, него на другом месту, питање је само расподеле, а не тога да је инпут конкурентнији. Да је обрнуто и да нас Руси држе као таоце и наплаћују нам екстра-профит путем рекета (као што ће сутра Амери), па копао бих и рукама и ногама да их шутнем из тога, али опет да сарађујем са њима тамо где имамо интереса и компаративних предности.

Нама су испирали мозак са либералним тржиштем (за које се ја и даље залажем) итд и шта сад видимо? Па монополе и баријере и уцене кад више ниси баја који се за све пита! Управо оно што теоретски мораш једино регулационо да спречиш на таквом тржишту, па нек буде фер утакмица.

Ако је аргумент право јачег, па по чему се онда сви ви који тако резонујете разликујете од овог говнара Муслиуа? Он је исто тако веома силан преба слабијима и боље савија кичму јачима, да га мање боли. Овде је толико јак тај аутошовинизам, комплекс ниже вредности, па и Стокхолски синдром, да сте дозволили себи да се извињавате што су вас тукли.

Ne znam kome se obraćaš, ko smo to mi i sa kime me grupišeš, a iskreno mi nije nešto ni stalo da to saznam.

Ja mislim Beki da jednom kad se promeni vlast i prođe nekih 4, 5 godina, da ćaš ti biti najočajniji čovek u državi. 🙂

Toliko si se trudio da ne ukaljaš svoj glas za promene. 10 puta merio i na kraju ćeš opet biti nasamaren kad presečeš, jer drugačije ne može.

I na studentskoj listi će biti ljudi koji će te razočarati u to sam ubeđen do mere da ponovo odeš (samo ovog puta u trajnu) apstinenciju.

Stavio sam ti u italic ključne momente, da se lakše setiš mojih reči neke 2030.

Pre ćeš ti biti ogorčen jer će se poštovati zakoni, a neće vladati ova anarhija u kojoj svakavi ***ivetri plivaju, svako na svoj način.

I bio bih najočajniji čovek u državi već sad da mi to ko je na vlasti određuje jesam li to ili ne.

Poslednja izmena:
hvala, beki, znam je ko je, ali sutanovac pise da je zajedno za lepsu buducnost., pa mi je wtf.

Vrh