Šta je novo?

Izbori 2025

Ne znam, ne verujem ja njima ništa više. Ne poričem pomoć, donacije i investicije koje dobijamo od njih. Ali sve se to posle poništi ovakvim iživljavanjima i dugoročnim sabotažama i držanjem Srbije u večitoj neizvesnosti.

Kao neko ko redovno radi sa njima - ništa im ne treba verovati. Sve maske spadnu kada prođe vreme i kad ih malo bolje upoznaš. U prevodu - može im se. Dokle - videćemo. Ono što sa sigurnošću mogu reći - tranzicija moći sa istoka na zapad se uveliko dešava - otuda i ovakav razvoj događaja u svetu, i to ne treba da čudi.

@Beki to implicira da sam ja ***ivetar 😄

Bas suprotno, meni treba izvesnost oko tumačenja i primene zakone da bih dobro plivao. A ne mutna slika...

P.S. još si menjao poruku posle 5 min, ko zna šta si sve prvo napisao pa si se smirio 😄

Nisam tebe spominjao.

Dodao sam poslednju rečenicu, nisam ništa brisao.

Ne znam kome se obraćaš, ko smo to mi i sa kime me grupišeš, a iskreno mi nije nešto ni stalo da to saznam.

Као што написах, да је обрнуто нпр и да ти Руси или Кинези или било ко други уводи санкције за нешто што је америчко или немачко, да ли би овако скакали на те Амере као што скачете на Русе?

Чак није ни теби намењено, ствар је принципа. Ја не желим Русе на Дунаву (понјавише зато што би ми, овако поларисани, сутра глумили те Украјинце), желим да слободно сарађујем са онима који ми дају најбоље услове у било којој ставри на тржишту које би требало бити либерално. Ти си се само наместио са тим стратешким ресурсима. Ето можеш да одговориш на ово питање, па ако ти је контрааргумент право јачега, слободно прочитај поново последњи пасус оригиналног поста, па се погледај у огледало и пробај да одговориш. Важи за све...

Као што написах, да је обрнуто нпр и да ти Руси или Кинези или било ко други уводи санкције за нешто што је америчко или немачко, да ли би овако скакали на те Амере као што скачете на Русе?

Чак није ни теби намењено, ствар је принципа. Ја не желим Русе на Дунаву (понјавише зато што би ми, овако поларисани, сутра глумили те Украјинце), желим да слободно сарађујем са онима који ми дају најбоље услове у било којој ставри на тржишту које би требало бити либерално. Ти си се само наместио са тим стратешким ресурсима. Ето можеш да одговориш на ово питање, па ако ти је контрааргумент право јачега, слободно прочитај поново последњи пасус оригиналног поста, па се погледај у огледало и пробај да одговориш. Важи за све...

Moj stav po tim pitanjima je konzistentan. Sve što je strateško u državi mora ostati u rukama države ako narod ima aspiracije ka bilo kakvom suverenitetu. Tako da, što se mene tiče, sve što je od strateških resursa danas u rukama Amerikanaca, Rusa, Kineza(...), jednog dana mora biti vraćeno u ruke države ako želimo da istu imamo i u budućnosti.

A ovo oko NIS-a je zapravo lekcija iz nečeg drugog, a to je da u geopolitici sedenje na 2-3-4 stolice radi dok velike sile nalaze način da se dogovore, ali čim to prestane, naravno da će se stvar lomiti preko leđa ovoga što je probao da cinculira. I sad ti benefiti koje smo izvlačili iz te međudržavne prostitucije nam se vraćaju kao bumerang, i još ćemo na kraju da izađemo na gore. Valjda je sad jasno da se takva politika ne može voditi, ili bar ne može sad i ovde gde se nalazimo.

Geopolitka je kao dvosmerna ulica. Da je kojim slučajem spoljna politika EU prema Srbiji bila drugačija, bio bi i drugačiji ishod. Ovako, kusamo svi zajedno čorbu koju su oni sami zakuvali.

Moj stav po tim pitanjima je konzistentan. Sve što je strateško u državi mora ostati u rukama države ako narod ima aspiracije ka bilo kakvom suverenitetu. Tako da, što se mene tiče, sve što je od strateških resursa danas u rukama Amerikanaca, Rusa, Kineza(...), jednog dana mora biti vraćeno u ruke države ako želimo da istu imamo i u budućnosti.

Добро, то је ок, тако некако и ја мислим. Само што то "у рукама државе", са овима који себе поистовећују са државом, значи само још гомилу Грчића на позицијама. Нисам за то, професионални менаџмент и нпр подела акција свим држављанима уз нпр забрану продаје на 20 година (да се мало људи финансијски описмене и да не продају будзашто великим рибама). Не слажем се са методиком, не можеш отимати, него стварати услове да преузмеш, тржишно.

Ето видиш да се није односило на тебе, него на једноумнике са двоструким стандардима. Хоће да отму, ок, отимај све. А нееее, знаш, ту је мало другачије...

Мало смисла за промену.

Знао сам да нам нема спаса кад су здружено и опозиција и власт и народ прозвали јединог нормалног (нехаризматичног, упитног порекла али барем нормалног и пристојног) политичара у Србији лудаком. И то јединог политичара од 44е на овамо који се из етичких и професионалних разлога одрекао власти.

Човек је у једном тренутку био практично други најпопуларнији политичар у Србији а није нам мислио зло - И зато је моментално уклоњен консензусом свих актера.

Зато што је промовисао суверенизам. То не одговара банди на власти, а још мање издајничкој про-европској опозицији. И једни и други су навикли да лижу туђе чизме и за њих буђење идеје борбе за сопствене интересе је најгори кошмар. Зато, после ослобођења, у исте ћелије СНС, ДСС, ПСГ и ЗЛФ. Сви редом. Иначе смо на***али. Мислим, већ смо на***али, али овај пут физички нема шансе за опоравак. Следеће шансе неће бити.

Мало смисла за промену.

Знао сам да нам нема спаса кад су здружено и опозиција и власт и народ прозвали јединог нормалног (нехаризматичног, упитног порекла али барем нормалног и пристојног) политичара у Србији лудаком. И то јединог политичара од 44е на овамо који се из етичких и професионалних разлога одрекао власти.

Човек је у једном тренутку био практично други најпопуларнији политичар у Србији а није нам мислио зло - И зато је моментално уклоњен консензусом свих актера.

...и мислим да је једини имао врло конкретан план апсолутне лустрације и кривичне одговорности. Строго поштовање Устава, закона, зашто то људи неће, јел смо толика ђубрад у просеку? Као нешто покушаваш мало да просветлиш људе, подигнеш их из јаме да мало виде, донкихотски објасниш им културолошку важност самоспознаје...ма џаба, власт спрам стада...али тако је свуда, ни Рон Пол у САД нема више од пар %.

А да...и Ханица ❤️

Radule je bio protiv protivustavno uvedenog vanrednog stanja, bojkota izbora i učestvovao je u kontroli.

Niko od medija nije prenosio njegove konferencije iz skupštine 2020. godine.

Kakav slom prvosrbijanaca danas.
Оно што слама овај народ је та вечита друштвено-политичка инфантилност коју сада и ти демонстрираш.

Не зна се куда и како па остају само ти емотивни надржаји као нека мизерна компензација.

Slažem se nerazumevanje pada Berlinskog zida pa na ovamo.

Nema satisfakcije ovo je tužan dan, pre 10 minuta sam baš pogledao na sat u nadi da je prošlo 12 sati.

Vrh