Šta je novo?

Izbori 2025

Ja se nadam da ste upravu iskreno da je promjena moguca. Ja u svom orkuzenju slabo vidim da je to moguce pogotovu kod starijih koji su u fazonu a sta to tebi fali… takodje postoji mnogo ljudi koje znam koji nisu izlazili na izbore i mislim da mozda 20% ce izaci. Trece ja bi ocekivao izbore na ljeto jer tad ce biti tu najmanje ljudi a to odgovara vlasti. Meni samo nije jasno na koji nacin oni uspjevaju da imaju mobilizaciju svojih za izbore, jasno je da svi koji su na vlasti uvijek ukradu par % i to je tako nazalost. Ali opet to su 2 mil glasova nzm kako… jos nesto bitno sve liste koje budu “opozicija” ce da otkinu 1-2% a to je najgore jer ce se ti glasovi oduzeti studentima a to ce se tek vidjeti u mandatima. Ne vjerujem da postoji lista koja ce moci da otkine glasove SNS oni su prosto ili jesi ili nisi, sa druge strane mnogo mislim da je to realno da svako otkine 1-2% i da to bude 15% otpisanih. U tom slucaju sns sa 35% raste na 40% u mandatima plus SPS plus SVM i dodjose da im treba 5 mandata preletaca…
Milsim da je ogroman broj glasača SNS kojima nije ispran mozak sad odustali od SNSa. Ja znam mnogo primera iz mog okruženja od prijatelja i sl. Dakle, to su bake i deke koje vide da su im unuci uhapšeni bespotrebno i nazivani teroristima. Takođe ima blažih SNS glasača koji su možda i verovali da SNS menja Srbiju na bolje, pa su sad shvatili koliko su zgrešili. Lično mislim da im je baza glasača opala za oko 20% minimum, ali ovi koji su ostali su baš hard core glasači i njih je jako teško ubediti. Videćemo, ima tu načina da se i to prevaziđe ali unutar porodica.

Dosta ljudi je isto bilo ucenjeno poslom da glasaju za SNS. I naravno da će glasati za SNS kad znaju da nema alternative tj. da opozicija neće pobediti. Sad to nije slučaj, i možda kad budu zaokruživali broj odluče da glasaju za studente. Ti ljudi ne mirišu SNS svakako jer ih ucenjuje, tako da će oni biti prvi da pređu.

Šapićeva Beli parapolicija za to vreme u Bloku 45. Kakvu distopiju mi živimo.

1757929373082.jpeg

Dve za mene BOMBE
lepo procitajte 3x da se razume. SNS je pokusao spin oko CN gasa, ne znam da li sto je opasno da se dokaze da jeste ili da zamazu oči...
Ipak ovaj tvit pokazuje da su 3koraka ispred njih, bice zanimljivo kad pocnu vristati na ovu objavu, da vidimo odbranu.
Ne razumem se sta je navedeno u tekstu, da li je ovo nesto novo u odnosu na PMF, ali mi deluje da su to cvrsti dokazi i analize.

Drugo

Dok nam slon rovari pred kućom, miš na zadnja vrata uvodi zdrav.i skolstvonu Kosovske institucije.
ACO SRBINE, ACO SRBINE

A zašto si siguran u to?
Evo ja sam student, i ako nečega ima puno među ljudima koji su ostali da upravljaju jeste istinska želja za lustracijom i puštanjem vode.

Spremaju se raznorazna dokumenta, mapiraju se zakoni koji se moraju promeniti. Studentska lista biće sastavljena isključivo od ljudi koji su prošli sito i rešeto (znam jer sam ja sam učestvovao u glasanju za kandidate mog fakulteta i znam koga smo odbijali, a koga prihvatali). Ima tu mnogo failsafeova koji će biti uspostavljeni.

Ovo mora biti nov početak, to je stav svih. Nema praštanja.
Može svedok saradnik i tjt

Sve to sam slušao i pre 25 godina. Imaju snimci na YT, pa bar može da se proveri. Samo sam tada bi mlad, naivan, nije bila ovolika lepeza sredstava informisanja i tako dalje...I verovao sam da ćemo, kada srušimo diktatora i sve one oko njega, konačno da vidimo svetlost dana. I njega, pod kojim smo proziveli sankcije, bombarodovanje, inflaciju,...oterasmo, ali oni oko njega se povampiriše i novo udjoše u vlast. Oni koji su bili malo dalje, ali uz njega se preorijentisaše i nastaviše. Ne znači da će i sada biti tako, za sve postoji prvi put, mada trenutno ne vidim ništa što me u to uverava.

Ja znam one koji su bili za dosmanlije, pa za ćacije, kada su dolazili na vlast i kakva slučajnost, sada su za studente...Samo lični interes i ništa više. Ja ne kažem da si ti takav i da nema još poštenih ljudi među vama koji misle dobro i žele da rade za bolje ove države. Ali bilo je takvih i onda, a nasleđeni sistem ih je ,,progutao". Davno je to pokojni Bora Đorđević objasnio.

Kad pogledam sadašnju vlast, ne mogu da prestanem da se čudim u smislu: ,,Da li je mogluće da se ovakve ličnosti pitaju za bilo šta u vezi ovog naroda i zemlje?"
Ali isto tako, kada vidim ko sve podržava studente, zapitam se: ,,Da li je moguće da će neki ovakav profil ličnosti da sutra odlučuje o bilo čemu što se tiče ovog naroda i zemlje?"

Da se ostvari pola od onoga što studenti obećavaju da će, kada oni dodju na vlast, ja ću da smatram da su uradili previše i preko svojih mogućnosti. Znaš, volim pozitivno da se razuverim, ali to mi se mnogo ređe dešavalo, nego što sam bio u pravu, kada sam video kuda nešto ide. I nemam taj problem da kažem da nisam bio u pravu, ni da se izvinim. A u vezi ovoga bi istinski voleo da nisam u pravu, jer će za sve poštene radnike i ljude u ovoj zemlji, a i mene lično sa njima, da bude bolje, ako se tako ispostavi. Naravno da zelim da zivim i državi koja će da ima uređen kompletan državni sistem, a od čega je ta ista država sada mnogo daleko.

Браћа!

Русија се сад већ озбиљно бламира, малтене све полуге моћи који имају у Србији су део или у саучесништву са режимом и због тога их бране као за живу главу иако је врх режима наклоњен западу и отворено саботира Москву и њене геополитичке интересе. Због тога су изгубили и углед и снагу коју су имали већ импотентно лају преко тарабе до земље која је малтене дупло ограђена анти-руским државама од њеног утицаја

Верујем да би следећа власт могла релативно лако да избоксује нижи гас јер Русија захваљујући Вучићу више нема чиме да уцењује Србију а очајнички се плаши да изгуби једини бастион свог утицаја који има западно од Белорусије

Раније су ме нервирали, касније сам игнорисао, али сада су ми све занимљивији ови постови форумаша @Blade. На први поглед делују онако опширно, па промишљено, али брате мили, толико су бескорисни. У њима не пише такорећи ништа. Видим да огромна већина кулира, али ја све више уживам потанко читајући. Како је могуће потрошити толико времена, без икакве поенте? Уметност ли је?

Човек се годинама дописује сам са собом на спортским догађајима, научио занат да пише, а не напише ништа.

Раније су ме нервирали, касније сам игнорисао, али сада су ми све занимљивији ови постови форумаша @Blade. На први поглед делују онако опширно, па промишљено, али брате мили, толико су бескорисни. У њима не пише такорећи ништа. Видим да огромна већина кулира, али ја све више уживам потанко читајући. Како је могуће потрошити толико времена, без икакве поенте? Уметност ли је?
:LOL::LOL::LOL:A šta si ti ovde? Dežurni filozof? Učiteljica koja ocenjuje da li nešto ima poentu ili ne?

Ja ću da pišem kad mi se piše i šta mi se piše, a šta ti o tome misliš, nešto mi cvili ona stvar.

Човек се годинама дописује сам са собом на спортским догађајима, научио занат да пише, а не напише ништа.
A u jbt, koji jadnik.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Cvili mi i za tvoje mišljenje u paketu sa ovim gore i sa još nekima vama dežurnim paćenicima.

Nikad ovde neće biti bolje jer:

- Vučić je lopov
- ***o te Đilas

- EU podržava Vučića
- ***o te Putin

- Rusija podržava Vučića
- je**** te EU

... itd
Bio sam ironičan, ali slažem se.

Na stranu sve ostalo što piše, od Majdana koji nema veze sa situacijom u Srbiji do same EU kakva god da je, ali ovo svakog normalnog mora da zabrine:

Naglasak je na ispiranju mozga srpske omladine i reklamiranju takozvane „svetle evropske budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Oni govore o ispiranju mozga i brinu ih evropske vrednosti. A to je upravo ovo što su studenti tražili u svojim zahtevima.

A koje su njihove vrednosti? Odlikuju gmaza, sina ratnog huškača koji je predvio huligane 16.8 u Beogradu.
1000048077.jpg

Ili vrednosti da se za izgovorenu reč ispada kroz prozor, jednoumlje, bogaćenje oligarha, represija, zabrana slobode govora, kontrola medija.

Mislim da je ocito za koga je Rusija. Takodje dobar dio evrope je za iste, ali tamo postoji poneko ko podrzava studente, sto u Rusiji i Kini nike tako. Ja ipak mislim da ukoliko dodje do promjene vlasti u Srb da ce Rusi i Kinezi opet da podrze vlast ali ko zna da svim silama brane ove sad to je ocito

Izgleda da se SNS ozbiljno sprema za veliki skup 1.11. ispred Železničke stanice u NS. Pretpostavljam da će biti stranački miting, pod plaštom državne ceremonije.

Ako se ne najavi naš skup ranije, bojim se da će nas matirati po uzoru na Ćacilend.

Браћа!

Сад ће све живе службе међусобно да се оптужују да планирају нереде који заправо никоме од њих не иду у корист, јер им је у интересу да их не буде и да се самим тим Вучић одржи на власти.

Сад ће све живе службе међусобно да се оптужују да планирају нереде који заправо никоме од њих не иду у корист, јер им је у интересу да их не буде и да се самим тим Вучић одржи на власти.
Plaše ljude da će se ponoviti da opet pobiju preko 100 demonstranata.

Kad god je gusto - dupli pas!

Управо то. Креће поново блефирање режима да желе насиље како би политички преживели тај дан.

Ако народ/студенти поново попуше ту причу - Владаће овде и Данило.

Такође, ако се опет организује неки искључиво симболички скуп без конкретног плана искоришћења масе и момента нити принуде и притиска над режимом онда овде заправо нико ни не жели промену.

Greška je što se stalo sa blokadama ili ne moraju blokade nego protesti širom Srbije.

Mi sad opet šetkamo po centru Beograda i Novog Sada, kao što i pravimo kontramitinge u drugim gradovima po centru, a on opet kupi sve po periferiji.

Vidimo da na Banjici recimo situacija i nije baš idealna po nas, nije pružen gotovo nikakav otpor, makar lupanjem u šerpe sa terasa.

On zna da u krugu dvojke, Novom Beogradu, Banovom brdu... nema šta da traži pa se koncentrisao na predgrađe, umesto da smo mi nastavili da se širimo dalje.

Neće biti revolucije, niti je naša strana spremna na to, niti nekog spolja zanima da to organizuje ili pomogne. I bolje što je tako, mnogo bolje.

Samo zato, ***o institucije i proteste ispred istih, bolje da se miting organizuje na Labudovom brdu. Nek babe i dede koje gledaju RTS i Informer i zadnji put su bili u centru 1984. godine malo vide te strašne blokadere ispred njihovih zgrada pa nek uporede sa ološem koji Vučić vuče sa sobom na mitinge.

Nekako jako brinem za cve što se dešava u Srbiji i ne mogu da ostanem ravnodušan i ništa ne napišem. Ali mogu samo relativno kratko:

0) Gandijevske mirne metode imaju efekat samo ako rade sa nekim programom i do kraja! Gandijevci su na britanski monopol u proizvodnji i prodaji soli odgovorili masovnim učenjem kako sam osušiti so. Svaka baba u primorju Indije je mogla napraviti svoju so uz ta znanja. Blokiranje nastave je išlo u tom pravcu, ali se nije odgovorilo na socijalna prava prosvetnih radnika, i tu je bila ucena oduzimanjem plata, sećate se toga. Kosovski Albanci su uz vođstvo Ibrahima Rugove mnogo organizovanije i jedinstvenije to radili nego Srbi nakon 01.11.2025. Voleli ih ili ne voleli, oni su svoju igru igrali složno i do kraja.

1) Kako je transport ogledalo realnog sektora ekonomije, ova godina je nikad gora po pitanju izvoza iz Srbije. Ja sam poslovno stalno u međunarodnom transportu i znam o čemu pišem.

2) Vezano za suvrenizam, neki realni maksimum koji se može postići je:
- Od svih velikih koji imaju svoj kolač, oterati makar najštetnije: Bezubog Arapina. Od Zapadnog političkog bloka imamo 70% poslovne saradnje. Od Rusije makar neka energetska pitanja rešavamo. Od Kineza imamo makar dopunsku infrastrukturu (pruge za brzine preko 140km/h, autoputeve), dok je primarna drumska i železnička infrastruktura uglavnom raspad. A od Arapa samo štetu. Da, to ide na međunarodnu arbitražu, ali svaki dolar uplaćen za odštetu od izbacivanja iz poslova u Srbiji je skidanje sa k...piše i zlata vredan.
- Doneti zakon po kojem bilo koji rudnik ili nalazište mora da bude 49% državni. To omogućava stranom kolonizatoru ("partneru") poslovni menadžment, a Srbiji garantuje bar pola prihoda od prirodnih bogatstava.
- Zabrana posedovanja zemljišta za ne-građana Srbije. Može zakup maksimum 25 godina.
- Ozbiljnije antimonopolsko zakonodavstvo.
- Uspostavljanje Srpske razvojne banke, koja je namenjena pre svega za poslove zamene uvoza, izvozne programe, i jačanje domaće privrede.
- Vraćanje Železničke stanice Beograd u centar Beograda, i vraćanje železnice kao institucije.
Čak i ovo može biti preambiciozni program suverenizma za ovaj istorijski trenutak.

3) Vezano za ubeđivanje najbližih, ja svoje roditelje nisam uspeo da ubedim.
"Birajte roditelji, ili žvalavi veleizdajnik ili ja" se završilo time da je samo najstariji od tri brata ostao u Srbiji, i to zato što je postao muž i otac do toga kada je žvalavi veleizdajnik uzjahao, pa je njegova lična situacija dosta komplikovanija.

4) Ako želite da konvertujete zabludele ovce, koje su pohrlile za slepcem od vođe, ništa nećete uraditi sve dok ih ne nazivate, nego dok ih smatrate g***nima. Žvalavi veleizdajnik ih je vrlo detaljno izučio, i ne očekujte da možete sa nadmenim stavom dopreti do njih. Među tim ljudima imate, grubo rečeno, četiri osnovne kategorije: 1) Fanatike (maltene isključivo 60+ godina) 2) Oportuniste 3) izolovane koji nisu mnogo nezadovoljni 4) izolovane koji su dosta nezadovoljni, ali nemaju neki jasan i dostupan izbor. Poslednji su najklimaviji, to je noga bez koje se stolica klima i pada uz malo jači povetarac.

Karlo del Ponte wrote :
,, ..... imate, grubo rečeno, četiri osnovne kategorije: 1) Fanatike (maltene isključivo 60+ godina) 2) Oportuniste 3) izolovane koji nisu mnogo nezadovoljni 4) izolovane koji su dosta nezadovoljni, ali nemaju neki jasan i dostupan izbor. Poslednji su najklimaviji, to je noga bez koje se stolica klima i pada uz malo jači povetarac.... ,,

Karlo, odlčan ceo post 😀

Nekima nece biti drago
ali tvoj post treba malko produžiti
da ove navedene ( istinite) grupe postoje obostrano u oba tabora a ne samo u jednom. (Bitna razlika je u dijametarskom obrnutim godištima )
😃

Izgleda da se SNS ozbiljno sprema za veliki skup 1.11. ispred Železničke stanice u NS.
Pazi, prvo htedoh da pišem da se takva stvar neće desiti ni u snu, naročito 1.11.,ali ovi vuku sve luđe poteze, a mi zbog neorganizacije i kukavičluka (da) sve puštamo.

Ova vojska 99.9% ostaje u BG, a nama je sve brate normalno.

Ne zelim Nepal, ne treba to, ali ljudi besni bez koordinacije, nikom bre nista. Svi hrabri na mrezama, a traze nesto konkretno da se pozive i uradi. Bili smo pozvani 28.pa pola naroda otislo kuci.

Citam sta je Kričak rekao Nikolini "***aću te pred svima, vrištaćeš. Nabiću ti baklju u dupe, izaći će ti na usta..."
Dokazano da su ljudi trovani sa CN gasom,
15.bio neko zvucno sranje,
a između toga....
Ćacilend, batinaši, bezvlašće, kriminal....

SVE NAM POSTAJE NORMALNOST

A Nelečeni strateski se sprema za svaki skup, sačeka da počne frkica mala i onda razbiju ljude kao konfete..(Novi Sad, pre toga 28.6, ali i druga mesta)

Ako smo vec ovakvi, onda je bolje da se pozive na miran skup i molim lepo, nego imate 🟩, a na kraju žene skidaju u stanici do gole kože.

Treba vođa, studenti su vođe, ali se postavlja pitanje kako dalje.
Ne dolazi u obzir da stanu prvi ( u Nepalu je tako bilo), ali ako ne kažu narodu šta da se radi, docicemo u situaciju i da nekog ubiju.
Ja razumem da ce pozvati na mirno okupljanje 1.11.za odavanje poste, ali ovi strateski zapocnu frku i onda jure narod kao zeceve. Dokle bre?!

Sada mi se ni mirno protestvovanje ne cini lose, strah me bre nelečenog morona, jedan pištolj, jedan pendrek i nekome je život ugašen.

Opet, studenti imaju i svoje obaveze, oduzilo se bre ovo, svi trpimo, ne moze ni vlast dugo, ali moze jos,
Samo mi je krivo sto smo svinje pokvarene i odvratne, da nećemo 7 dana strajk, ma sve bi bilo drugačije....da vidi da ga nećemo.

Nikad nisam pisala stq bi studenti trebali, ali da su pametni da stave 3 opcije:

1.izlazimo na ulicu i nema mrdanja dok izbore ne raspise,

2.generalni strajk svega, (mada to nikad ne da odmah rez)

3. Gasimo sve, motamo kablove, a vi se hebite sami sa nelečenim, mi odosmo u inostranstvo....

Garantujem da bi pola naroda bilo za opciju 3 jer svi hoce konkretno, svi bi resili sve, a u principu ostane malo ljudi koji pružaju pravi otpor.

Nisam pametna, ali dosta je šiptar sve diktirao, moramo da smislimo sami. Nadam se da i studenti tako misle jer ni njima ne odgovara da se ovo jos prolongira, vazna je organizacija.

Vrh