Boki123
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.02.2019.
- Pohvaljen
- 5.784
Milsim da je ogroman broj glasača SNS kojima nije ispran mozak sad odustali od SNSa. Ja znam mnogo primera iz mog okruženja od prijatelja i sl. Dakle, to su bake i deke koje vide da su im unuci uhapšeni bespotrebno i nazivani teroristima. Takođe ima blažih SNS glasača koji su možda i verovali da SNS menja Srbiju na bolje, pa su sad shvatili koliko su zgrešili. Lično mislim da im je baza glasača opala za oko 20% minimum, ali ovi koji su ostali su baš hard core glasači i njih je jako teško ubediti. Videćemo, ima tu načina da se i to prevaziđe ali unutar porodica.Ja se nadam da ste upravu iskreno da je promjena moguca. Ja u svom orkuzenju slabo vidim da je to moguce pogotovu kod starijih koji su u fazonu a sta to tebi fali… takodje postoji mnogo ljudi koje znam koji nisu izlazili na izbore i mislim da mozda 20% ce izaci. Trece ja bi ocekivao izbore na ljeto jer tad ce biti tu najmanje ljudi a to odgovara vlasti. Meni samo nije jasno na koji nacin oni uspjevaju da imaju mobilizaciju svojih za izbore, jasno je da svi koji su na vlasti uvijek ukradu par % i to je tako nazalost. Ali opet to su 2 mil glasova nzm kako… jos nesto bitno sve liste koje budu “opozicija” ce da otkinu 1-2% a to je najgore jer ce se ti glasovi oduzeti studentima a to ce se tek vidjeti u mandatima. Ne vjerujem da postoji lista koja ce moci da otkine glasove SNS oni su prosto ili jesi ili nisi, sa druge strane mnogo mislim da je to realno da svako otkine 1-2% i da to bude 15% otpisanih. U tom slucaju sns sa 35% raste na 40% u mandatima plus SPS plus SVM i dodjose da im treba 5 mandata preletaca…
Dosta ljudi je isto bilo ucenjeno poslom da glasaju za SNS. I naravno da će glasati za SNS kad znaju da nema alternative tj. da opozicija neće pobediti. Sad to nije slučaj, i možda kad budu zaokruživali broj odluče da glasaju za studente. Ti ljudi ne mirišu SNS svakako jer ih ucenjuje, tako da će oni biti prvi da pređu.