Šta je novo?

Izbori 2025

Искрено мислим да ако покуша да организује скуп на годишњицу да ће се то завршити масивним сукобом и бити формални почетак грађанског рата. Као, не могу да замислим други сценарио у тој ситуацији

А по свему судећи му подршка опасно клизи и цела та повампирена десничарска неореганитска булумента у коју спада сад већ пуца по шавовима и Болсонаро и Ердоган и Орбан и сад већ Трамп док му ЕП окреће леђа. Мислим да је звер сада сатерана у ћошак и гризе и напада свакога ко јој се приближи, сад су и најрањивији и најопаснији

Vlast se neće srušiti na ulici u ovakvom odnosu stvari. Vlast naše države je marionetska, postavljena u sistemu koji nije zdrav i dokle god ima podršku onoga čija je marioneta, možete vi da je rušite koliko hoćete. Biće protest, tras, bum i tišina i tako u krug. A kada veliki odluče je sa ovom vlasti gotovo i da ste vi ili neki drugi ti koji su sada podobni, vlast će se promeniti, nebitno da li će da bude na ulici, izborima ili na neki treći način. To je jednostavno kod nas tako. A kada se jednom vlast po nalogu velikih promeni, vama će to da predstave kao izbornu volju naroda. E onda kada na vlast dodju razni Gojei, tribiji, Bekiji, Smederevci i ostali...Sa njima teško da ćemo išta osim novog SNS-a da dobijemo. Možda neće da se voze tako, ali takav će da bude. Pa će posle njih neki drugi i tako u krug.

Искрено мислим да ако покуша да организује скуп на годишњицу да ће се то завршити масивним сукобом и бити формални почетак грађанског рата. Као, не могу да замислим други сценарио у тој ситуацији
Заправо, већ је то увелико почело.

Pazi, prvo htedoh da pišem da se takva stvar neće desiti ni u snu, naročito 1.11.,ali ovi vuku sve luđe poteze, a mi zbog neorganizacije i kukavičluka (da) sve puštamo.

Ova vojska 99.9% ostaje u BG, a nama je sve brate normalno.

Ne zelim Nepal, ne treba to, ali ljudi besni bez koordinacije, nikom bre nista. Svi hrabri na mrezama, a traze nesto konkretno da se pozive i uradi. Bili smo pozvani 28.pa pola naroda otislo kuci.

Citam sta je Kričak rekao Nikolini "***aću te pred svima, vrištaćeš. Nabiću ti baklju u dupe, izaći će ti na usta..."
Dokazano da su ljudi trovani sa CN gasom,
15.bio neko zvucno sranje,
a između toga....
Ćacilend, batinaši, bezvlašće, kriminal....

SVE NAM POSTAJE NORMALNOST
Velika greska u proceni, ne postaje normalnost nego se skuplja. Tako su svi (i opozicija i rezim) mislili da nam je korupcija i kriminal postala normalnost (poplave, Savamala, pad helikoptera, Oliver Ivanovic, Jovanjica, naplatna rampa, protesti zbog i ogroman broj zrtava i pored policijskog casa i karantina, Belivuk, rudnik Soko, masakri, Rio Tinto, EXPO) sve do nadstresnice.
Danas je rezim mnogo omrazeniji nego i 15. marta, sto se vise ogoljava diktatura (kako god je zvali) to je sve blizi i tezi kraj.

Лепота. Година дана затвора због блокирања раскрснице. Када попустимо, има да се постарају да 2025. више никада не понови. Смењиваће све који су се усудили да подигну главу, укинуће и оно мало слободе што су универзитети имали, професори већ добијају отказе, а ми ћутимо и као пилићи у кланици падамо један по један.

Апел свим пленумима, зборовима и свим битним ентитетима да се што пре консолидују и успоставе солидарну, и заједничку националну платформу. Ако нападну једног, сви морају одговорити. Блокада, демонстрације на улицама и штрајк.

Чувени НС ћаци, смрда Шулц лепо прошао на скупу паора у НС. Сељаци су против СНС и ту је њихов пораз. Остали су им само наркомани као овај Шулц, и уцењени што послом, што затвором.

Да, психопатин сниматељ са намером дискредитације паора као насилника.

Али ово је смешно да се и један мушкарац жали, ако се сетимо да су четири снс коња од преко 100 кг ухватила једну девојку и дрвеним палицама јој ударали главу и сломили вилицу на више делова.

Velika greska u proceni, ne postaje normalnost nego se skuplja. Tako su svi (i opozicija i rezim) mislili da nam je korupcija i kriminal postala normalnost (poplave, Savamala, pad helikoptera, Oliver Ivanovic, Jovanjica, naplatna rampa, protesti zbog i ogroman broj zrtava i pored policijskog casa i karantina, Belivuk, rudnik Soko, masakri, Rio Tinto, EXPO) sve do nadstresnice.
Danas je rezim mnogo omrazeniji nego i 15. marta, sto se vise ogoljava diktatura (kako god je zvali) to je sve blizi i tezi kraj.
Jao kad nabrojis i ovo jezivo bre zvuči za 13g , koliko je smrti prouzrokovano.....
I ja mislim da je makar sada veći broj osoba video pravo stanje i video nešto pametno u studentima...
Samo, trebalo nam je davnih dana nesto od ovoga biti signal za uzbunu, ali ja prva sam verovala, ako kaze drzava - tako je.
Sada vidim da su sve lagali....

Plašim se tog našeg "buđenja" i sta ce biti uzrok, a opet deluje da imamo živce ko konopce.

Iako je lose i sve mi se smučilo, ali bih pre da na mrcvarenje dobijemo izbore, iako je jasno da to uz vlast nije moguće.

Danas sam slusala i svedocenje jednog studenta, priveli ga i 7h drzali bez vode, pretili... ja ne znam kako je roditeljima cija deca ucestvuju....
Spolja ga podrzavaju moramo sami

Podneo sam zahtev da kao građanin prisustvujem sednici skupštine opštine Zvezdara koja je zakazana za prekosutra, četvrtak 18.9 u 8h. Kukavice iz opštinske SNS, SPS i SRS vlasti ne smeju javno da objave da je sednica SO Zvezdara zakazana jer se boje građana Zvezdare. Sva besomučna krađa, pritisci i slanje batinaša na građane koji mirno protestuju, prebacivanje nastavnika i vaspitačica koji nisu ćutali na nepravdu dolaze na naplatu. Na kraju za ovu bandu ćaci lopova neće glasati ni članovi njihove porodice.

Прави тест ће бити утакмица Црвена звезда - Селтик за 8 дана.
Прилика за пун стадион, у Београду, нема могућности измештања.
Да видимо да ли ће се поновити инцидент са репрезентативне утакмице или ће се прелити незадовољство и овде (што би било очекивано).

Некако имам утисак да смо потпуно фокусирани на споредне, или чак потпуно бизарне теме. Уместо на притисак на расписивање избора, истраге око корупције и притисака кабинета председника у вези са изградњом брзе пруге, и последично пада надстрешнице, бавимо се типом коришћеног сузавца, избором стадиона за пикање лопте, оштећеним асфалтом због војне параде и понашањем ћација на контраблокадама. И на све то, имамо системске промене у школству и полицији, које пролазе помало испод радара, али верујем да ће бити кратког даха, јер ће се распршити саме од себе, када се реши главно питање.

Тренутна системска промена је гашење свих институција на Косову и предстојеће отимање школског система доле.

Косово је парадигма српског постојања наше савремене историје. Какви смо према њему такви смо према себи и својима.

Кад смо изгубили Косово, изгубили смо целу државу.
Кад смо дали институције доле дали смо их и у Београду
Кад "смо" инсталирали мафију доле инсталирали смо је и овде у свим структурама па и у хитној помоћи нпр
Кад смо доле издали сопствену децу нападана су и у целој Србији

А доле нам је иначе прираштај био убедљиво највећи.

Poslednja izmena:
Да, то се дефинитивно неће решити само од себе, већ се плански и неповратно, гасе све институције.

Прави тест ће бити утакмица Црвена звезда - Селтик за 8 дана.
Прилика за пун стадион, у Београду, нема могућности измештања.
Да видимо да ли ће се поновити инцидент са репрезентативне утакмице или ће се прелити незадовољство и овде (што би било очекивано).
Odmah da ti kažem da neće. Delije su potpuno pod kontrolom i na njegovoj strani, tako da od toga neće biti ništa.

Odmah da ti kažem da neće. Delije su potpuno pod kontrolom i na njegovoj strani, tako da od toga neće biti ništa.
Запад и исток нису. На тај део стадиона сам више мислио него на север, од њих очекујем преузимање нове грађевинске дозволе.

Kad smo kod sporta i politike, trebalo bi se suzdržati od pljuvanja košarkaša.
Осим због спортских неуспеха.
Али ме занима због чега би се требало суздржати?
Можда занима и остале.

Тренутна системска промена је гашење свих институција на Косову и предстојеће отимање школског система доле.

Отимање као такво се неће десити. Односно, ако се деси отимање десиће се моментални егзодус Срба, што је можда у интересу Албанаца, али није у интересу косовских државотвораца.

Десиће се регистрација установа Р. Србије (школство, здравство, универзитет) у косовски систем. И то неће бити директним нападом на ове установе, него индиректно путем административних ограничења за запослене и кориснике ових установа.

Већ је обелодањено да од 1. новембра "грађани Косова" неће моћи да управљају моторним возилима "из иностранства" на овлашћење (ПИС у Приштини третирају Србију као иностранство). Што значи да поред гомиле грађана који на тај начин управљају возилима регистрованим у Србији на друго име, у проблему су сви возачи амбулантних кола и осталих возила у власништву здравствених институција Р. Србије на Косову.

Такође, најављује се обавезна пријава боравка након 3 дана, као и издавање боравишне и радне дозволе грађанима без косовских докумената (странцима), што директно погађа и универзитет и здравство и школство, у којима је запослен велики број људи из централне Србије који немају косовска документа. А такође и студенте из централне Србије којих је пар хиљада на Универзитету у КМ.

Ако се здравство, школство и универзитет не региструју у косовски систем, ниједна од њих неће моћи да региструје возило на косовске таблице (на српске неће моћи да вози), нити ће запослени и студенти моћи да добију радну и боравишну дозволу. Дакле, установе остају без радника. Универзитет остаје без најмање 3/4 професора и без најмање 1/3 студената.

Дакле, ове мере ће, уколико се примене или приморати здравствене установе, школе и универзитет да се региструју у косовски систем или проузроковати моменталан егзодус Срба са Косова. Неко је добро саветовао Албанце шта да раде (читај Британци). Једна олакшавајућа околност је да у косовском законодавству надлежност школства и примарног здравства је на општинама, док општина Северна Митровица има надлежност над регионалном болницом и универзитетом у северном делу града.

Косово је парадигма српског постојања наше савремене историје. Какви смо према њему такви смо према себи и својима.

Да. То се види и на овом форуму, где се здушно расправља о неком тамо капетану Кирку. То Вучић и жели, да последњи чин предаје Косова прође безболно (по њега).

Poslednja izmena:
Vrh