Šta je novo?

Izbori 2025

I šta ćemo da radimo? Da zviždimo i govorimo kako ovo nije fer i kako mafija vlada Srbijom?

Mi “pesimisti” smo odavno rekli da takav vid borbe ništa ne donosi dobro i da će samo oni postati još gori.

Sutra će umesto pirotehnikom bejzbolkama napadati i policija ni tada neće reagovati.

Ovo nikako nije dobro. Spremni su na eskalaciju, da izazovu nemire i uvedu vanredno stanje. One betonske barijere oko Ćacilenda lako mogu biti priprema da ne prizna poraz na izborima i da pokuša da izbegne epilog kao 5. oktobra.

Формално ванредно стање само даје проблематичан публицитет чињеници да губи конце и нема демократску подршку народа. Страни фактор жели да одржи привид нормалности и демократије а то не може када председник заведе они што је код нас де факто marshall law. И то зато што грађани захтевају истрагу о корупцији.

Ситне хистерије режима по мањим градовима могу да се заташкају али формално, правно завођење ванредног стања у доба мира не може никако

Сад је на делу покушаја режима да врати муда такозваним лојалистима. У пракси, губе подршку од малих локалних привредника који су их држали ову деценију. Што је већи страх у њиховим редовима, то су они безобзирнији и бесрамнији у дивљању.

Али добија подршку од локалних дрипаца који би да се огребу о дневницу. Пуна Маракана али и ЈНА су посебно поражавајући моменти (кад се већ тамо не скандира против режима). Не може Хуља толико да уништи и затрује колико светина може да жмури и жуди за привидом нормалности.

Ја сам баш очекивао од хулигана да ће наставити да буду морални стубови овог друштва кад оно почели тек сад да подржавају картел звани СНС

Сад је на делу покушаја режима да врати муда такозваним лојалистима. У пракси, губе подршку од малих локалних привредника који су их држали ову деценију. Што је већи страх у њиховим редовима, то су они безобзирнији и бесрамнији у дивљању.
Ne znam baš, nije baš da dobijaju po pi*** jer idu zajedno sa murijom, ali dobiju tu poneki udarac ili nešto u vuglu.

Što je za njih novost jer su navikli da mogu da rade šta hoće i maltretiraju ljude i da im se niko ne suprostavlja.

Bar ne prethodnih godina.

Ovo im sad izaziva PTSD jer su im detinjstvu svi lupali čvrge.

Mogla bi da padne opšta bežanija. Mada je već i pala jer im je ostala šaka jada. Sve opet oni jedni te iste koji su već gazili kolima, pretili itd.

Nešto se upravo dešava na Crvenom Krstu? 200 do 300 ljudi i bar 100 oklopnjaka, idu ka C. Krstu?
Ja sam bio sad tamo. Policija je ničim izazvanim krenula da trči ka okupljenima (ni jedan kamen ni flaša nije bila bačena). Ja sam tad otišao, u povrstku sam video huligansku falangu od 300 ljudi, pukom srećom nisu skrenuli u ulicu gde sam ja bio. Ono je bio užas.

Crno nam se piše ako ostanu ovi.

Molim sve ovde:
Širite poruku šta se dešava
Pričajte sa ljudima u porodici, komšiluku.
Uključite se u lokalnom zboru
Ne padajte na fore da nas podele. I studenti će praviti greške, imajte to na umu. Niko nije savršen, a pogotovo ne nehomogena skupina studenata.

Hvala

Bio i ja na Vračaru noćas, realno su bili toliko agro raspoloženi, poslali na nas 100 jedno 200 i više pandura.

Bukvalno smo stajali i realno ništa spec gurali sa njima, ortaka i mene klinac pandur krenuo da šutira ispod štita kruvinski, željan lik...

Poleteo i jedan pendrek, drugar dobio po ramenu, mene okrznuo ništa, ali zato je lepo zveknu i svog komandira po goloj ruci... Moroni totalni..

No, ćeraćemo se i dalje naravno ;)

Али добија подршку од локалних дрипаца који би да се огребу о дневницу. Пуна Маракана али и ЈНА су посебно поражавајући моменти (кад се већ тамо не скандира против режима). Не може Хуља толико да уништи и затрује колико светина може да жмури и жуди за привидом нормалности.
Kad spominješ JNA. Bio sam na utakmicama i protiv Ukrajinaca i protiv Škota. Bukvalno je ceo stadion u više navrata na obe utakmice skandirao "ko ne skače taj je ćaci", "pumpaj" i "včćpdr".
Za sinoć ne znam, niti sam bio, niti sam gledao na tv.

Neču ni da te kudim ni da te hvalim

Ne shvatam samo ovoj deo.
Vracar nije inspiritivno mesto ni po izgledu ni po mirisu ni po akustici (Vracar je bio moje mladalacko kucno dvorište) u vreme kada je nije bio u fokusu naj različitijih ,,agro,, strana.
Šta si dobio a a šta izgubio od i ovako malog stvaralackog vremena.sem što si zbog gustine naseljenosti remetio nočni počinak mnogih porodica raznih struktura.
Izgubljena noć i po fiziologiji i dobar deo narednog dana u kome se i realizuju stvaralacke ideje .
,,- Bio i ja na Vračaru noćas-,,
Koliki je tvoj licni iskorak u boljitak time ?

Poslednja izmena:
Moraću još malo da budem pesimističan gledajući poslednje meseci i naročito sinoć.

Mi ako želimo da se borimo protiv ovoga moramo da imamo organizovanu ekipu od par stotina ljudi spremnih da se ozbiljno pošibaju.

Možda neki i dalje ne shvataju, ali na miran način se ne može boriti protiv ovih hordi koje su direktno pod najužom Žvalibabinoj ekipom.

Neće nijedan vlasnik kafića, kladionice ili bilo koje firme koja je ucenjena moći da se bori protiv ovoga. Na jedan mig ćete dobiti posetu i lomljenje inventara (i kostiju).

Kada će se završiti? Kada ostanu bez ičega što može da se proda, kada isprazne sve kase gradskih preduzeća i opština po Srbiji.

Šta je mogao da radi "normalan" narod u Nemačkoj 30-ih godina prošlog veka? Čak se može reći da je veoma sličan i odnos ostatka sveta prema nama i prema Hitleru - sa tim što se tada neko još i zvanično bunio, ali uglavnom su ga podržavali.

Crno nam se piše i ja se iskreno nadam nekoj većoj grešci, tj. zameranju pravoj mafiji (da li našoj ili stranoj).

E da, da razjasnim o obojenost

Kako je čovek na vrhu prirodnog lanca a svojim bitisanjem i obimnosti sve pogubniji po prirodi.
Tako je i politika-car poguban za ljudsku zajednicu, nema štetnijeg delovanja.Bez obzira kojom se bojom premazivao.

Licno , stvio bih van zakona takvo delovanje i primenio ako vec mora tako nešto da postoji onda činiti samo ono
-što je Bogu milo i ugodno -
Ne nisam verski fanatik i tu mi idu na živce odredjujuci sijaset gluposti kao što je način na koj mislimo o svevišnjem dal cu da mu se krstim , klanjam ili držim za nos.

Koliko političari ( vladini i ne vladini) urnišu svaki narod, dovoljno je pogledati koliki su trošak i balast, ne samo za plate vec njihovo tekuce bitisanje : objekti, računi, pratece službe , propali projekti i ometajuce zaludjivanje ljudi od stvaranja dobrih stvari.

iskreno, izbegavao bih svake konflikte sa snsom. u smislu, nema sta da protestvujem i smaram ispred njihovih odaja. idem ispred tuzilastva ili murije.
nama je cilj da pobedimo na izborima. znaci tu treba da se dela u smislu, da jos vise ljudi konvertujemo.

ako pobedimo na izborima, a oni u fazonu nece daju vlast, mislim da ce tada da bude bash tepanje, ali da ce oni pobeci a ostace samo gusteri

I što se tiče priče "širite dalje, svi moraju da znaju šta nam rade" - pa dokle više? Ko je neutralan, tj. nezainteresovan - njemu nema spasa. Samo ih se setite kada za godinu dana budu kukali i oterajte ih lepo u 3 lepe.

I što se tiče priče "širite dalje, svi moraju da znaju šta nam rade" - pa dokle više? Ko je neutralan, tj. nezainteresovan - njemu nema spasa. Samo ih se setite kada za godinu dana budu kukali i oterajte ih lepo u 3 lepe.

sns ce da izgine za svakog glasaca, a mi cemo biti u fazonu njemu nema spasa. mislim da to nije ok strategija

Neču ni da te kudim ni da te hvalim

Ne shvatam samo ovoj deo.
Vracar nije inspiritivno mesto ni po izgledu ni po mirisu ni po akustici (Vracar je bio moje mladalacko kucno dvorište) u vreme kada je nije bio u fokusu naj različitijih ,,agro,, strana.
Šta si dobio a a šta izgubio od i ovako malog stvaralackog vremena.sem što si zbog gustine naseljenosti remetio nočni počinak mnogih porodica raznih struktura.
Izgubljena noć i po fiziologiji i dobar deo narednog dana u kome se i realizuju stvaralacke ideje .
,,- Bio i ja na Vračaru noćas-,,
Koliki je tvoj licni iskorak u boljitak time ?

U odnosu na to koliko je cela ekipa na vlasti remetila żivote nas, neke i vrlo koštala istih, ja sam još i najmanje remetio nečiji san..

A to da li ćeš ti lično da me hvališ ili ne me ne interesuje ni najmanje ☺️

Svi mladi neutralni koje znam su sada na protestima. Penzioneri teško

oko mene je tolika velika promena iz totalne ravnodusnosti do veoma jake mobilizacije.
kod matoraca u rodbini vidim promene, dosta njih rade u javnim sluzbama kao gradjevinski inspektori i ostali dr mr, promena je ocigledna.

mozda ja gresim, mene brine, da njih ima i dalje mnogo, i da ne samo mobilisuci nase telo, koje je vec konvertovano, izgubimo izbore.

mozda ja gresim, mene brine, da njih ima i dalje mnogo, i da ne samo mobilisuci nase telo, koje je vec konvertovano, izgubimo izbore.

Glasači ne skaču iz jednog tabora u drugi. Na izborima pobeđuje opcija koja više uspe da podstakne svoju stranu da izađe na izbore. 13 godina je Vučić raznim mahinacijama motivisao svoje glasače da masovno izlaze, dok je opozicija bila apatična.

Sada smo u obrnutoj situaciji, njihovi postaju apatični, a opozicija dobija i ujedinjenu listu oko studenata i motivaciju da izađe na izbore.

Vrh