Šta je novo?

Izbori 2025

Toliko se naviko i zabole ga da su krenuli da kače one nove transparente i preti sa tv-a nonstop jer zemlja trpi "ekonomske gubitke". A njegovi kerovi nas zovu nacistima

za blokade konkretnih raskrsnica stvaro mislim da ga zabole. i ljudi nauce gde su, pa ih izbegavaju. Jeste sad ce 100 itijevaca da obori ekonomiju. Okace ig story i to je to.

to sto fakulteti ne rade ogromna je stvar. Utice bukvalno na sve.
samo bih bio pametniji i blokirao ono sto boli a ne kod westa. nego daleko da se pesaci

A на крају ће опет бити реприза 15.3. и ником ништа. Ако буде тако, нећу доћи да не бих узалуд губио време.
Ali sta ocekujes? Da ljudi upadnu u skupstinu i vlast je oborena cica mica i gotova prica? Ako to ocekujes, slobodno ostani kuci

Sad ću da budem pametan 3 meseca kasnije: tog 15.03 je trebalo da se ostane kod vlade, možda i kod Ušća, sa zahtevom za izborima na svim nivoima.
(ali, jasno mi je da se od tada mnogo toga moralo da se desi da bi uopšte došlo do pitanja izbora)

Ali sta ocekujes? Da ljudi upadnu u skupstinu i vlast je oborena cica mica i gotova prica? Ako to ocekujes, slobodno ostani kuci
Не очекујем. 15. марта је требало да најаве блокаду на неколико стотина локација широм Србије до расписивања ванредних парламентарних избора, а не шетња од Скупштине до Славије, неколико безвезе говора и чича мича готова прича. Овако можемо још 10 година да се вртимо у круг и ништа нећемо постићи.

Не очекујем. 15. марта је требало да најаве блокаду на неколико стотина локација широм Србије до расписивања ванредних парламентарних избора, а не шетња од Скупштине до Славије, неколико безвезе говора и чича мича готова прича. Овако можемо још 10 година да се вртимо у круг и ништа нећемо постићи.
Svašta je moglo da se uradi tog dana, ali je veći problem što se posle tog dana narod nije setio da još odlučnije urade neke druge stvari i da pomognu studentima. Čini mi se kao da je narod udario jak adrenalin od uzbuđenja 14. i 15. marta, koji je onda naglo popustio i kao da su ljudi ostali odjednom bez energije.
Istovremeno studenti su pokrenuli mnoge akcije, od blokade RTS-a, preko protesta u gradovima širom Srbije i njihove prateće šetnje, do ture do Strazbura i Brisela. Ja iskreno nisam mogao da ispratim više gde su protesti, ko odakle gde šeta, itd. Nismo doživeli više taj hajp oko okupljanja u nekom gradu, osim oko ovih poslednjih izbora.

Ali opet mislim da gubimo fokus, ne možemo očekivati od studenata sve da urade, a sve mi se čini da je tako u realnosti. Čeka se blokada ovoga ili onoga, čeka se ovaj ili onaj protest, izborne liste, kontrola, šetnja, za sve se čekaju studenti - a niko ništa da preduzme na svoju ruku osim par grupa (profesori i prosveta). I nekako se plašim da će ovaj protest na Vidovdan biti manji. Moraju ljudi da se opet probude, bar još za ovaj protest. Posle toga plašim se da će tokom leta sve utihnuti skroz.

A на крају ће опет бити реприза 15.3. и ником ништа. Ако буде тако, нећу доћи да не бих узалуд губио време.
Ja ću doći, da ispoštujem, da dam svoj mali doprinos kao i na svim prethodnim dešavanjima koja su okupljala više od 1.000 zgubidana, bilo gde, bilo kad. I doći ću još da ne može posle niko da kaže da nisam učestvovao i pomogao.

A čak ću da izađem u susret pa da ostanem suzdržan i da ne napišem šta predviđam. Pogotovu što ne znam ni sam kako će da ispadne. Možda ispadne bezveze a možda ispadne super. Možda čak i da neki rezultat, ko zna. Uostalom, prvi sam na forumu pisao da bi otom potom trebalo napraviti još jedan, još veći skup, čisto iz inata spodobi koja je rekla "da će da svira kraj".

Ali mi se čini da mnogi suštinski problemi i nedoumice ostaju nerešeni. A kako i ne bi, kad imaš ljude koji svaki put kad neko iznese nešto reaguju sa "ajde nemoj da mračiš, sve ide po planu" i "ajde prekinite da krivite EU, nije ona ništa odgovorna nego mi nismo dovoljno civilizovani". A mi napravimo najveći mirni protest u istoriji sveta (sem možda Azije) , režim na to odgovori još jačom diktaturom, a oni i na to ćute i prave se da ne vide nikakav problem.

Dobro, ako ništa drugo, dali su nam do znanja da smo im omiljena van-EU kolonija i da imaju velike planove i velika očekivanja od nas. U pogledu rada i proizvodnje, ne u pogledu vladavine prava i demokratije. 🤣

Где нису, Шешељ рекао да је оног секундарца што је оборио девојку код Вука ухватила паника.
Šešelja sam poslednji put slušala kad je razvaljivao onu bandu u Hagu. Inače je suviše je prost za moj ukus, nisam htela da ga slušam oko ove revolucije.

Ajde zivi bili pa videli. Mene su ucili da se izlapela kisela voda ne pije, a ova flasa je otvorena barem pre 3 meseca.
Ovaj ”otporaski” poziv mi je u rangu onog od prvog maja nit manji nit veci. N1 ce da prica o reci ljudi a vlast o jednoj raskrsnici, i to sve dok predsednik otvara 1053 kilometar autoputa i brani kosovo u ovakvo teskom trenutku za covecanstvo

Чињеница је да је пропуштено да се материјализује енергија од 15. марта. Оно је заиста био величанствен и историјски скуп у светским размерама.

Propusteno i sta cemo sad? Sta se predlaze? Zasto oninkoji ovde imaju radikalnije ideje nisu to rwalizovali 15.03.nego se svi povukli?!
Sve znate, znate i da je sve propalo, da ce propasti, da ovaj nece rapisati.
E pa, ako mene niko ne pozove da se ostane u BG nego se opet dodje na setnju i rasipanje energije kako kazete, ja ako zelim ja cu ostati. Uz mene ce stati jos neko ko tako misli i drugo me ne zanima. Ne idem kuci, dan dva ,pet, mozda sestog dodje joa ljudi...

Sta vi bre hocete od studenata?! Pa ko god da ucestvuje u organizaciji, nije svemocan i najpametniji, rade kako misle da bi trebalo, ali i smai kazu da se organizujemo i sami.
Pominjete neke " upade" izvolte....za *izgovoreno* su onu grupu 76dana u pritvoru drzali, samo napred!

Aham, vi bi da poverenje koje imaju studenti usmere onako kako vama odgovara? Kao zadusne babe, cim se pomene neka akcija isplitate pre i posle sa nekim osudama i kmecanjem, a nisam cula da je iko priveden dok predlaze drugima to isto.

Da li i sama mislim da je predugo, nije efikasno, nw znam kako? DA, ali nemam resenje, zato cu da sledim njihove ideje pa nek sve propadne, nije prvi put, za mene nije kraj, ja vidim stvari drugacije, ranije to nije bio slucaj.

Ako sada ne izadje vise beograđana nego 15.03.onda i zasluzujete da vas ubijaju, tuku, maltretiraju, plajckaju budžet, iseljavaju....
A SVAKO OD NAS treba da u RAZGOVORIMA SA DRUGIMA, da prenese UPRAVO TAKVE INFORMACIJE. Sta ste sebi dopustili i sta vas ceka. Zivite kao u mom selu, kanalizaciju pojedini nemaju, nemqju cistu vodu, parkig mesta, krimosi vladaju....
Ali je mnogo vaznije sto je propusten 15.03.... propustili smo mi mnogo toga, za sta se bore ti kojima je svega dosta i umorni su?
Ma nisam umorna kada je moja bufucnost u pitanju. Kome je dosta svega, ne vidi nista bolje otd...nek sidjr sa kicme i nek zivi u paralelnoj realnosti.
A da, Ovako se covek brine za nas, eto vam ga svima koji ne vidite svrhu borbe

Ja sam ranije imao više nade jer sam mislio da ovo sve može da uspe i ako nam EU i zapad ne pomognu. Međutim, događaji u zadnjih par meseci su mi pokazali da i EU i Amerika ne samo da neće da pomognu nama, nego pomažu SNSu.

Meni nije sporan 15.3., niti sam zbog njega promenio bilo koji stav. Ok je ispao 15.3., moglo je bolje ali ok je i ovako. Nego najveći šok mi je bilo sve što se ovde odigrava na veče tog 15.3. i posle tog tog datuma, a na već postojeće nizove skandala i sramota, a da zapad ćuti na sve to.

Pored toga što puštaju svoje paravojske svuda pa čak i u muriju mimo konkursa pa i dokumentacije (Kosjerić), mislim da ovi bukvalno prete svakome ko se pojavi, dobije volju i glas naroda i pokuša da se kandiduje ili preuzme izglasane funkcije bilo gde. Sutra će pretiti i onima koji se izglasaju na parlamentarnim izborima.

Da se zapad ne meša uopšte, i da niti podržava niti osuđuje, nekako bi i bilo moguće da sami ovo rešimo. Ali ovako dokle god on njima treba a oni ga podržavaju, nade su mi prilično stanjene, da se blago izrazim.

A sad ako je nekome to teško da čuje (ne mislim na Miru nego generalno) i ako hoće da me otkači zbog toga... pa ok. Mislim ja nisam seo za dnevnik N1 ili RTSa i izjavio pred svima "sve je izgubljeno, odustanite, spašavaj se ko može!" Nego na forumu sa 200 ljudi izlažem svoje misli, pa i strepnje. Ako neko to radi svaki dan non stop, kao trovači Cotra i AR4, razumem otklon i naboj prema njima. Ali drugo je ako neko samo dođe do tačke gde kaže više ne mislim da će ovo uspeti jer ga zapad čuva, i kaže to naglas na forumu. Pogotovu što zagovornici tog zapada nikad neće da kažu ništa razgovetnije i smislenije od ironičnog i ciničnog "da, zapad nas mrzi". Time se ljudi demorališu da razmenjuju stavove i negira se uloga i značaj zapada u svemu ovome što se dešava. I samim tim se otežava i realno sagledavanje stvari i nalaženje održivog rešenja.

Naravno, ima na zapadu i u EU i ljudi koji podržavaju napore protiv njega i sekte. Ali to nije dovoljno naspram glavnih oktopoda iz vrha EU i iz Amerike.

S druge strane, da nema Rusije i rata, taj isti zapad bi jednu Ukrajinu sutra preko reda primio u EU, ispljunuo novi Maršalov plan za nju i šta god drugo zatreba. I doveo je u red samo tako. Jer zapadu od Ukrajine treba nova Zapadna Nemačka, ili Južna Koreja. Dok mu od Srbije treba samo deponija, šrafciger radionica i rudnik. I to što poslušniji, to bolje.

Poslednja izmena:
Inače, novi talas etničkog čišćenja Srba sa Kosova se dešava od juče. Redom se hapse i deportuju u centralnu Srbiju svi Srbi koji žive na Kosovu, rođeni su na Kosovu, imaju porodice na Kosovu, rade u MUP Srbije na teritoriji centralne Srbije, ali imaju i državljanstvo tzv. Kosova. Svi se redom hapse, oduzima im se državljanstvo tzv. Kosova i deportuju se sa Kosova, sa zabranom ulaska od 5 godina. Za sada ih je 5 samo od juče. Ko zna koliko će ih tek biti. Svaki od njih ima ženu i decu na Kosovu, što znači da će se i oni verovatno odseliti ukoliko imaju mogućnost jer će u slučaju ostanka na Kosovu živeti 5 godina bez oca i supruga.

I nikom ništa...

Nista ruzno nisi napisao pa makar i meni licno replicirao, sve je ok i ja sma pisala na veci broj adresa a narocito oni dezurnih kmeza ovde, neki su mi i blokirani pa ne citam vise.
Nego @Bender Rodriguez sta cemo druze kad je sve ovo tacno?
Sta minda radimo? Cekamo 2027? Ok, ali i tad ce nesto da krade, pomirimo se sa situacijom? Ja ne mogu, ne mogu da ga smislim, slusam k nista mu ne verujem. Svima njima. Slazem se da nemamo neku alternativu, ali nece ih narod vise, nece.
Tesko je nama da savijemo glave i trpimo sve ovo, ja ne mogu. Ako i sve propadne, ja cu i dalje da citam prave informacije, makar pljujem po mrezama i mislim svojom glavom, a pre to nisam radila.
EU je meni tacno pokazala da je dozvolila ovaj javasluk, ali i dalje mislim da trebamo da usvajamo evropski sistem vrednosti, a realno oni nas nikad bogzna nece hteti da prime. Ne moraju, nisu nam prvi put leđa okrenuli. Istorija i ratovi su to pokazali, ali i da mi ne mozemo da trpimo dobro ugnjetače.
Evo pridtuzujem se tebi i apelujem na sve koji organizuju, da prelomimo 28.da pozovu ljude aktivnije da nema nazad.

Meni nije sporan 15.3., niti sam zbog njega promenio bilo koji stav. Ok je ispao 15.3., moglo je bolje ali ok je i ovako. Nego najveći šok mi je bilo sve što se ovde odigrava na veče tog 15.3. i posle tog tog datuma, a na već postojeće nizove skandala i sramota, a da zapad ćuti na sve to.
Mnogo smo se navikli da se zapad meša.
Imaju oni tamo, ako ne jednako velika ili čak veća, onda bar skoro pa jednaka sra*a koja se ignorišu.
(korupciju zbog koje su ljudi izginuli, upotrebu raznih zvucnih i vodenih topova verovatno ne moram sada da linkujem?)

Mnogo smo se navikli da se zapad meša.
Imaju oni tamo, ako ne jednako velika ili čak veća, onda bar skoro pa jednaka sra*a koja se ignorišu.
(korupciju zbog koje su ljudi izginuli, upotrebu raznih zvucnih i vodenih topova verovatno ne moram sada da linkujem?)
Meni nije potrebno da se zapad meša u Srbiju da pomaže ljudima da smene SNS.
Meni je potrebno da se zapad više ne meša kao pomoć i podrška SNSu.

I da ispoštuju minimum svojih povelja i konvencija, te da kad u Strazbur dođu studenti i kažu "ljudi, imate diktatora u dvorištu, koji se ispišava na sve ono što vi zastupate" da ovi pokrenu istrage, pritiske, komisije, medije i svašta nešto čime raspolažu. A raspolažu iha haj. Ako nečega EU ima pun kufer, to su upravo komisije, sudovi, instituti, NVO, posmatrači i slično.

Kad se pojave snimci, bukvalno snimci i slike, i sudski dokazi, da se ljudi ovde masovno prebijaju, ucenjuju, prete... da se pokrenu komisije, sudovi, posmatrači i diplomate i zaprete sankcijama, bilo državi bilo režimu i diplomatama. I da se pozove na fer izbore i demokratiju, uz pretnju da će biti poslate misije ako se nastavi po starom.

A oni jedino što su uradili jeste da su izdali saopštenje da im rovarenje litijuma ostaje jedan od prioriteta.

evil-laugh-laugh.gif

To je kao kada bih ja svako veče slušao kako u stanu iznad alkos mlati ženu i decu ali me mrzi samo da podignem sllušalicu i pošaljem patrolu da ispitaju. A onda na sve to imao drčnosti da kada mi jednog dana na vrata zakucaju ta žena i deca i traže pomoć jer im je uzeo telefone, da im kažem da mene to ne zanima nego da ih podsećam da ja polažem prava na njihov podrum.

Ako to sve nije jadno, onda ne znam šta je. Samo molim da mi niko ne piše da oni imaju pravo da se ne mešaju. Jer mislim prvo, ne može neko celom svetu da arlauče da je bastion pravde i demokratije a da u svom dvorištu dopušta diktaturu i anarhiju ranga Afrike. I drugo, ne ide da se jedan blok i unija decenijama mešaju u unutrašnja posla regiona izvan svoje unije, a onda kad nekome zaista treba pomoć, da se prave ludi i neutralni.

Odlučujući kor EU čine licemeri, zmije i magarci, i to je prosto to. Magarci jer unutar svog bloka rade sebi na štetu, bukvalno kopaju sebi grob. A licemeri i zmije jer van njega praktikuju duple standarde i potvrđuju da su na kraju dana iste siledžije kao i neki drugi blokovi i sile koje prozivaju i kritikuju.

Sad će svi koji mrze EU da mi napišu "šta, tek si sad provalio da su EU takvi???" Ne, nisam sad tek provalio. Godinama ja govorim da su svi blokovi i sile tu negde po moralu. Samo što sada imamo i jasne dokaze i argumente da EU napokon nazovemo licemerima i siledžijama.

A svi koji su za EU će opet da mi napišu da smo svi mi sami, 100.00% krivi za sve što nam se dešava i da bi nas EU primila za dvr godine da mi pokažemo ikakvu volju i trud.

I tako u krug i u krug i u krug... 🙄
Psi laju, karavani prolaze, EU ćuti, SNS jaše, a Srbija tone sve dublje ka nivou Afričkih raspadija.

Poslednja izmena:
Propusteno i sta cemo sad? Sta se predlaze? Zasto oninkoji ovde imaju radikalnije ideje nisu to rwalizovali 15.03.nego se svi povukli?!
Sve znate, znate i da je sve propalo, da ce propasti, da ovaj nece rapisati.
E pa, ako mene niko ne pozove da se ostane u BG nego se opet dodje na setnju i rasipanje energije kako kazete, ja ako zelim ja cu ostati. Uz mene ce stati jos neko ko tako misli i drugo me ne zanima. Ne idem kuci, dan dva ,pet, mozda sestog dodje joa ljudi...

Sta vi bre hocete od studenata?! Pa ko god da ucestvuje u organizaciji, nije svemocan i najpametniji, rade kako misle da bi trebalo, ali i smai kazu da se organizujemo i sami.
Pominjete neke " upade" izvolte....za *izgovoreno* su onu grupu 76dana u pritvoru drzali, samo napred!

Aham, vi bi da poverenje koje imaju studenti usmere onako kako vama odgovara? Kao zadusne babe, cim se pomene neka akcija isplitate pre i posle sa nekim osudama i kmecanjem, a nisam cula da je iko priveden dok predlaze drugima to isto.

Da li i sama mislim da je predugo, nije efikasno, nw znam kako? DA, ali nemam resenje, zato cu da sledim njihove ideje pa nek sve propadne, nije prvi put, za mene nije kraj, ja vidim stvari drugacije, ranije to nije bio slucaj.

Ako sada ne izadje vise beograđana nego 15.03.onda i zasluzujete da vas ubijaju, tuku, maltretiraju, plajckaju budžet, iseljavaju....
A SVAKO OD NAS treba da u RAZGOVORIMA SA DRUGIMA, da prenese UPRAVO TAKVE INFORMACIJE. Sta ste sebi dopustili i sta vas ceka. Zivite kao u mom selu, kanalizaciju pojedini nemaju, nemqju cistu vodu, parkig mesta, krimosi vladaju....
Ali je mnogo vaznije sto je propusten 15.03.... propustili smo mi mnogo toga, za sta se bore ti kojima je svega dosta i umorni su?
Ma nisam umorna kada je moja bufucnost u pitanju. Kome je dosta svega, ne vidi nista bolje otd...nek sidjr sa kicme i nek zivi u paralelnoj realnosti.
A da, Ovako se covek brine za nas, eto vam ga svima koji ne vidite svrhu borbe
Ја сам 15.3. остао на улици и кад су студенти рекли да се разилазе. А ово безобразно вређање и омаловажавање људи који сматрају да све ово траје предуго, јер имамо чланове породице који раде као професори у школи и на факултету и којима је све ово јако психички и ментално исцрпљујуће нећу да коментаришем! Вероватно нисте донирали ни динар Фонду за солидарност, нити сте се одазвали позиву на генерални штрајк, али зато говорите људима којима родитељи раде у просвети да су заслужили да их Вучић малтретира доживотно само зато што сматрају да ово предуго траје. Баш сте дивна особа и види се суштинска разлика између Вас и просечног ћација!

@MiraC @Anonymo96
Mislim da ne treba da se sukobljavate, jer ste na istoj strani, iste su vam želje i mislim da vam stavovi nisu previše sukobljeni. Npr. niste jedno EU fanatik a drugo evroskeptik, nego ste tu negde, i pokazali ste fleksibilnost u stavovima.

Ne znam šta drugo da napišem (taman krenem pa obrišem) ali ukratko mislim da nema razloga da se vi sukobljavate i da ste jako bliski u stavovima, samo su vam emocije ovih dana bile na suprotnim krajevima. Jedno je bliže umoru i frustraciji nakon niza nenormalnih iznenađenja koje proživljavamo od 15.3., a drugo je stava da nema popuštanja i da mora da se ostane optimističan. Ja vas razumem oboje, lično nisam optimističan ali cenim ljude koji jesu i koji pokušavaju to da na nenametljiv način prenesu i na druge. Meni je Mirin post i poziv danas opet bio prihvatljiviji nego npr ona klasična "ajde bre šta mračite" ili još gore - cinizam i odbojnost dežurnih EU advokata.

A da, moj je utisak i da ste se oboje itekako iscimali i angažovali kad god ste stigli, i to zaslužuje poštovanje. Tako da jedan razlog više da se ne udaljavate.

Poslednja izmena:
Nego @Bender Rodriguez sta cemo druze kad je sve ovo tacno?
Sta minda radimo? Cekamo 2027? Ok, ali i tad ce nesto da krade, pomirimo se sa situacijom?
Ne znam iskreno. Relativno često razmišljam o svemu ovome, slušam ljude oko sebe, čitam razne komentare za što veći i raznolikiji uzorak... i ne mogu da dođem do nekog zaključka ili predviđanja.

Ja svakako idem i na ovo sledeće. Pa ćemo valjda tada imati konkretnije znake kuda sve vodi, koliki je potencijal, kakve će biti reakcije, koje su opcije, itd.

Suzdržavao sam se i ranijih meseci da pišem predviđanja i utiske ako nisu pozitivni, da ne poništavam optimizam i pozitivizam koju su drugi širili, uključujući i tebe.

Ali otkako sam počeo da gledam širu sliku ovog društva u kome živimo, i šta se sve izdešavalo u zadnja 3 meseca, i kako su na to (ne)reagovali samoproklamovani svetski bastioni pravde i demokratije, tu s druge strane ograde... Ne znam, svakim danom se sve više osećam kao da sam u nekoj ludari ili rijaliti šouu. Stiže me polako, postaje mi mučno da živim ovde. Jedno je živeti u bednoj zemlji, ali mi ovde živimo kao skotovi. Postaje nepodnošljivo, u svakom smislu.
EU je meni tacno pokazala da je dozvolila ovaj javasluk, ali i dalje mislim da trebamo da usvajamo evropski sistem vrednosti, a realno oni nas nikad bogzna nece hteti da prime.
Slažem se sa ovim. Ja sam od onih koji čak i da definitivno otkače članstvo u EU, ne bih zaboravio ko nas okružuje i ko nam kroji sudbinu, te da nam je bitno da imamo saradnju sa njima. Neće me sve ovo gurnuti u suprotnu stranu. Samo mi je muka više od tog licemernog vrha EU. I od svih koji je bespogovorno brane.

Наравно, али не желим да ме било ко вређа и омаловажава због било чега што сам написао или мислим. Имам право на своје мишљење, а и није да сам га изнео јавно. Изнео сам га на форуму са пар стотина чланова, од којих је нас двадесетак активно.

Ја сам 15.3. остао на улици и кад су студенти рекли да се разилазе. А ово безобразно вређање и омаловажавање људи који сматрају да све ово траје предуго, јер имамо чланове породице који раде као професори у школи и на факултету и којима је све ово јако психички и ментално исцрпљујуће нећу да коментаришем! Вероватно нисте донирали ни динар Фонду за солидарност, нити сте се одазвали позиву на генерални штрајк, али зато говорите људима којима родитељи раде у просвети да су заслужили да их Вучић малтретира доживотно само зато што сматрају да ово предуго траје. Баш сте дивна особа и види се суштинска разлика између Вас и просечног ћација!
Prvo i osnovno, pisala sam posle @dveipola , sve ostalo pada u vodu.
Drugo, to koliko sam ja doprinela je moja stvar, jer ja nisam mahala time, nemas ti pojma kakav ja zivot vodim i koji je moj ulog u svemu da bi me u usta uzimao.
Treće, ja razumem ljude koji upadnu u apatiju i povrem3no traze podrsku i savet ovde, ali konstantno kukanje je samo jedan oblik botovanja koji se pojacava pred svaku akciju studenata i pocinje sa " Do sad sam podrzavao ali hise necu zbog...." kao da je vazno zasto necete. Pisite fakultwtimanu blokadi, na instagramu su meni odgovarali, idite do fakulteta, kazite im savet, ponudite pomoc i nemoj da me u zivotu poredite sa Ćacijem, jq sam svoju diplomu pošteno zasluzila, drzavni fakultet, svi ispiti u roku na budzetu jer za drugacije nije bilo novca. Menza i dom se podrazumevaju, Kragujevac jer je bila veca sansa za budzet.

Vrh