Šta je novo?

Izbori 2025

Кад би више људи било у блокадама, све би се доста брже завршило. Ако укинемо и ово мало отпора, онда нема никаквог притиска на власт.

На десетине пута сам учествовао у блокади, а исто тако сам због неког протеста заглавио кад сам журио негде, али сам знао да та жртва мора да се поднесе.

Ne znam brate, meni se čini da smo jedan period imali vrlo masovne i vrlo rasprostranjene blokade...

Pozdravljam tu vatru i jedinstvo, pa makar se manifestovali samo kad treba da se napuši i otera svako ko digne glas protiv svih 56 blokada po gradu.

Jel to znači da ste se dogovorili i usaglasili za koga glasati?

Jel tebi smetaju blokade ili ne? Mislim počeo si sa pominjanjem nekih ljudi oko sebe, a sad već krećeš sebe da insertuješ.

Ja na ulici lepo objasnim takvima koliko blokada traje i da ništa neće izgubiti ako sačekaju. Ako su stvari realno hitne (a bilo je slučajeva), takve propuštamo. A pametnjakovići sa tastaturama što ih nešto smara me uvek podsete na onu pink prostitutku Šmizlu koja je krenula da nas gazi onomad jer joj je smor da čeka i trpi genocid jelte
A vamo centar grada pretvoren u ćacilend, to nije toliki problem poyy

Ne znam brate, meni se čini da smo jedan period imali vrlo masovne i vrlo rasprostranjene blokade...
Знам, и све то га круни по мало. Сваки дан је мало бешњи, сваки дан прави глупље одлуке.

Исто тако не видим народ да се буни због ћациленда. Блокирали целу улицу у оба смера и отели парк у центру града и нико ништа. А професори који су најгласније стали против секте и остали без плата одлучили више из очаја на овај корак и одједном свима смета.

Исто тако не видим народ да се буни због ћациленда. Блокирали целу улицу у оба смера и отели парк у центру града и нико ништа. А професори који су најгласније стали против секте и остали без плата одлучили више из очаја на овај корак и одједном свима смета.
To je samo tvoja pristrasna i netačna slika, da se niko nije bunio zbog Ćacilenda.
Jel tebi smetaju blokade ili ne? Mislim počeo si sa pominjanjem nekih ljudi oko sebe, a sad već krećeš sebe da insertuješ.

Ja na ulici lepo objasnim takvima koliko blokada traje i da ništa neće izgubiti ako sačekaju. Ako su stvari realno hitne (a bilo je slučajeva), takve propuštamo. A pametnjakovići sa tastaturama što ih nešto smara me uvek podsete na onu pink prostitutku Šmizlu koja je krenula da nas gazi onomad jer joj je smor da čeka i trpi genocid jelte
A vamo centar grada pretvoren u ćacilend, to nije toliki problem poyy
Jel ste se dogovorili za koga glasati?

Pa upravo to brže bolje pretpostavljanje i projektovanje kome mogu da smetaju blokade, jeste jedna od stvari koje dovode do razdora i manjka komunikacije između grupa ljudi koji su protiv SNSa ali nikako da ga i smene.

Smeju se ljudi SNSu što je militantan, isključiv i graničan (il si s nama ili protiv nas) a kod nekih ljudi u blokama i oko blokada se isto primećuje taj stav i mentalitet.

Najluđe mi je što mi se čini da ovde na forumu kad treba ljudi da se organizuju i odluče za koga glasati, ne mogu da se slože ni oko čega, jer je svakome svako udbaš ili lažna opozicija. Ali zato kad treba da se slože u prdenju po svakome ko će na tim izborima sutra glasati protiv SNSa, samo mu je muka od blokada, odjednom se rađa jedinstvo i solidarnost, ko da ih je napao đavo lično a ne neko samo izrekao kritiku na račun ovih cirkusa koji se nižu po gradu. Kao što je taj pomenuti pokušaj blokiranja BKA sa 8 ljudi i isčuđavanje što nije uspelo.

I ne govorim o Agbi (ne mešati sa Avgi), ona se samo pojavila sada i oglasila, ali sve ovo što sam napisao mi je na umu već duže vreme. Meni i drugim ljudima koji ne kapiraju kuda sve ovo vodi.
Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa. Tim putem je SNSu zadat najveci udarac do sada. Tako da nije iznenadjenje sto ljudi sa podozrenjem gledaju na one kojima krecu da smetaju blokade, a ne predlazu alternativni nacin borbe. Kako ce se vrsiti pritisak na vlast na drugi nacin? Znamo da SNS samo pod pritiskom moze da popusti.

Slazem se za to da je opsta paranoja ko je DB, UDBA, SNS spavac i ostalo. Ali najlaksi odgovor na to "za koga glasati" je za jedinstvenu studentsku listu. Redosled je jasan: skidanje SNSa sa vlasti, pa posle prebrojavanje ko je za zapad, ko je za istok, ko za socijalizam, ko za komunizam, ko za kapitalizam, anarhizam... Opet, dolazimo do problema: kako naterati SNS da raspise izbore? Blokadama i pritiskom. Ako ne tako, moze i drugacije, ali se mora ponuditi alternativa. Busenje blokada bez ponudjene alternative nacina vodjenje ove borbe nije nacin.

Koliko sam ja primetio (ako nešto grešim, ispravi me), mislim da će pre Half Life 3 da izađe nego ta studentska lista.
Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa.
A isključivi militantni talibani - koji među sobom ne mogu ni oko čega većeg da se dogovore - će ovim tempom početi taj isti narod protiv SNSa da razilaze i osipaju.
Redosled je jasan: skidanje SNSa sa vlasti, pa posle prebrojavanje ko je za zapad, ko je za istok, ko za socijalizam, ko za komunizam, ko za kapitalizam, anarhizam...
Ja se s ovim slažem, isto sam pisao na forumu. Hajde prvo da se izglasa bilo šta što nije i neće sa SNSom, pa posle možemo da se vratimo podelama na istok i zapad, četnike i partizane, Titove blizance, Dorćol Zemun, kapitalizam socijalizam i ostale stupidarije. Ali imaš ljude koji neće ni da čuju za to već sada, daleko pre liste i izbora. Levi hoće samo levo, desni hoće samo desno, EU talibani hoće samo EU ili ništa drugo, čuvari Kosova i Srpstva hoće novi rat po svaku cenu, Rusofili hoće više uz Rusiju, itd, itd...

Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa. Tim putem je SNSu zadat najveci udarac do sada. Tako da nije iznenadjenje sto ljudi sa podozrenjem gledaju na one kojima krecu da smetaju blokade, a ne predlazu alternativni nacin borbe. Kako ce se vrsiti pritisak na vlast na drugi nacin? Znamo da SNS samo pod pritiskom moze da popusti.

Slazem se za to da je opsta paranoja ko je DB, UDBA, SNS spavac i ostalo. Ali najlaksi odgovor na to "za koga glasati" je za jedinstvenu studentsku listu. Redosled je jasan: skidanje SNSa sa vlasti, pa posle prebrojavanje ko je za zapad, ko je za istok, ko za socijalizam, ko za komunizam, ko za kapitalizam, anarhizam... Opet, dolazimo do problema: kako naterati SNS da raspise izbore? Blokadama i pritiskom. Ako ne tako, moze i drugacije, ali se mora ponuditi alternativa. Busenje blokada bez ponudjene alternative nacina vodjenje ove borbe nije nacin.

meni ovo blokada kod vlade top.
Ali mi nema smisla tipa it blokada kod westa, ono koga zabole. Ja bih blokirao da sapic ne moze da ide kuci, da dolovac, expo sta god.

To mislim, jer se vucko naviko na ove blokade i zabole ga

Ali mi nema smisla tipa it blokada kod westa, ono koga zabole. Ja bih blokirao da sapic ne moze da ide kuci, da dolovac, expo sta god.

Toliko se naviko i zabole ga da su krenuli da kače one nove transparente i preti sa tv-a nonstop jer zemlja trpi "ekonomske gubitke". A njegovi kerovi nas zovu nacistima

Koliko sam ja primetio (ako nešto grešim, ispravi me), mislim da će pre Half Life 3 da izađe nego ta studentska lista.

A isključivi militantni talibani - koji među sobom ne mogu ni oko čega većeg da se dogovore - će ovim tempom početi taj isti narod protiv SNSa da razilaze i osipaju.

Ja se s ovim slažem, isto sam pisao na forumu. Hajde prvo da se izglasa bilo šta što nije i neće sa SNSom, pa posle možemo da se vratimo podelama na istok i zapad, četnike i partizane, Titove blizance, Dorćol Zemun, kapitalizam socijalizam i ostale stupidarije. Ali imaš ljude koji neće ni da čuju za to već sada, daleko pre liste i izbora. Levi hoće samo levo, desni hoće samo desno, EU talibani hoće samo EU ili ništa drugo, čuvari Kosova i Srpstva hoće novi rat po svaku cenu, Rusofili hoće više uz Rusiju, itd, itd...
Ono gde se slazem sa tobom je da ima dosta iskljucivosti i da ona steti borbi. Ovaj nece da glasa za Miku a onaj za Ziku zbog ideoloskih razlika.
A potrebni su nam i Mika i Zika, jer samo tako mozemo da se nadamo vecem broju glasova od SNSa. Posle neka bude Mika protiv Zike, pa ko pobedi na fer i postenim izborima, svi treba da prihvate.
Narod ima i problem da shvati da je ovo samo medju korak. Mi tek treba da dodjemo u situaciju da glasamo ZA a ne PROTIV. Nadam se da ce sledeci izbori biti poslednji na kojima se glasa PROTIV.

Za studentsku listu je po meni bolje da izadje sto kasnije. Imace SNS manje vremena da kopa i busi oko imena da ih izblati, potplati, seje razdor. A i ta imena na listi meni ne znace mnogo. Znam da cu da glasam za njih, iako ce biti ljudi na listi koji mi se nece svideti i za koje nikada ne bih glasao inace.

Skroz se slazem, i meni je blokada kod Vlade odlican potez. Blokada EXPOa bi bio mozda i najbolji potez, jedino se plasim da bi tu tolerancija policije bila 0 i da bi odmah krenuli na narod.

Кад би више људи било у блокадама, све би се доста брже завршило. Ако укинемо и ово мало отпора, онда нема никаквог притиска на власт.

На десетине пута сам учествовао у блокади, а исто тако сам због неког протеста заглавио кад сам журио негде, али сам знао да та жртва мора да се поднесе.
Slazem se, samo nisam sigurna koliko ce ljudi biti 28.u BG a ako bude vidno manje u odnosu na 15.( iako je to jedan od najvećih skupova i da je 100.000 manje),
narod ima da se opet deptimira a neleceni da se sladi.

Mislim da, kada bi znali da je ovo " zavrsni protest, ili ili,"
da bi doslo vise ljudi, ovako svi racunaju da ce trebati opet pa ce tad doci drugi put.
Ne vidim isti žar kao 15og, ali mislim da ce tek studenti zvati i " dizati pritisak"

A slazem se, sada ima konktetan zahtev, jos da kazu " nema razlaza dok ne raspise" i ljudi ce da ozbiljnije krenu.

U Kosj.ne znam koliko je sinoc bilo ljudi, jednostavno ne ide celq zemlja ( kao za izbore) jer postoji procwdura koja sledi i nema tu protwst mnogo uticaja. Ljudi to vide pa malo i kalkulisu.

Sto se tice planova, ja ne znam kako mi uopste mozemo da nateramo njega da raspise izbore? Cak i da hocemo referendum za smenu predsednika
Pitanje da li bi raspisao
A u startu je rekao da bi to bio informativni referendum nesto tako...sve se prolongira.

Slazem se, blokada ozbiljna od 7 dana bi napravila razliku ali ako ljufi pokazu jedinstvo.

Nadam se da ce studenti tu uzeti u obzir situaciju,
da ce objasniti da je ovo odlican vid pritiska da ce mozda trajati i duze,
da se potpisuje neka peticija itd...
Moze on da ignosrise pola miliona u BG ali je to sve teze.

Zato i kampanja treba da ide u tom smeru,
da je to poziv na najjaci pritisak za raspousivanje izbora,
da opozicija napusti parlament i
da se sve resi uskoro.

Ali da pri tome ljudi ne pomisle da jr kraj sveta ako opet nista ne bude ili ne bude toliko ljudi....
Zeznuto je skroz

Još jedan problem i otežavajuća okolnost u celoj ovoj priči su EU i svi njeni fanatici i koji je bespogovorno brane. Ne govorim o ljudima koji su za saradnju i okretanje EU ali su sposobni da je kritikuju kad treba i da budu objektivni u temama vezanim za nju. Govorim o delu ljudi koji uvek nađu izgovor i opravdanje za sve što EU učini i kaže, ili ne učini i ne kaže.

Srbija tone sve dublje u diktaturu. Srbi posle nekoliko godina Gandijevskog strpljenja i demokratske borbe, naprave najveći skup u Srbiji, i jedan od najvećih u Evropi. Srbi prođu sve zemlje na putu do Brisela i Strazbura, noseći poruke i šireći svest. Na sve to, EU da par tapšanja po ramenu i par usmenih opomena režimu. Posle par nedelja, režim nastavlja po starom, a EU objavljuje da joj je rovarenje litijuma jedna od najbitnijih stvari.

I kad god se pokrene priča o tome zašto se Srbiji stalno nameće takav tretman i situacija, još pre nego što iko normalan uspe da izusti bilo šta, uvek doleti jato EU talibana koji sve to izbanalizuju i izrugaju, i svedu na cinizam "pa zato što nas mrze". A mimo toga, jedini nazovi argument koji se iznova ponavlja je da "Ne TrUdiMo Se DoVoLjNo Da PoKaŽeMo Da SmO DoStOjNi".

Bukvalno se održe protesti koji bi svojom masovnošću a svojim mirnim karakterom postideli pola sveta (pa i EU), zabeleže se i prenesu razni neverovatni trenuci i scene, koji su bukvalno za udžbenike iz istorije i sociologije, a EU na sve to malo zatapše ručicama i onda objavi kako bi ipak da rovari po Srbiji.

Ali ni to ne bi bio toliki problem da makar ovde može da se napravi neki koncenzus kako odreagovati na sve to i šta raditi dalje. Da se kaže lepo "Ok, mi EU nećemo videti. Hajde onda da odlučimo čemu možemo da se nadamo i isplaniramo kako da to toga dođemo". Ali ne. Čim neko napiše bilo šta osim "moramo da budemo još veći Evropljani i još više se odreknemo, i ući ćemo 100000% " odma se sve to ismeva i poništava. I kreće takva propaganda i isključivost koji EU fanatike okupi u jedan tabor, sve koji zameraju nešto EU okupi i drugi tabor, ta dva tabora se zabunkerišu i gađaju g..nima, a za to vreme svi između se povlače i dižu ruke od uplitanja u te teme i probleme. I tako već godinama. I to je jedan od razloga zašto se suštinski ništa ne rešava i ne menja. Nije jedini, ali jeste jedan od razloga. Jer mnogi koji bi da vide leđa SNSu, pa čak i oni koji su ZA EU ali ne očekuju da će primiti Srbiju, se osete demoralisano i besciljno kad vide da ovi em podržavaju SNS talog, em ne vide Srbiju kao bilo šta drugo osim deponije i rudnika.

Poslednja izmena:
Jedan od argumenata koji koriste strani komentatori, a sa kojim se slažem, jeste da su Hulja i poltroni demokratski izabrana vlast (koliko god se to nekom ne sviđalo). Ne može EU da potpisuje ugovore sa opozicijom.

Sud u Strazburu je poslednja instanca za žalbe povodom izbornih neregularnosti, i to bi neko stručan mogao da objasni koliko dugo traje ceo proces. Činjenica je da će neregularnosti biti sve češće jer SNS-u opada popularnost i moraju više da muljaju, a pritom uvek ostaju dokazi. Jedan od primera neregularnosti koja može ići do Strazbura je da se pojavi birač na glasanju i ispostavi se da je neko umesto njega već glasao.

To je potpuno validan argument na koji opozicija mora da se poziva. Izbori ne mogu biti ni završeni ni regularni dok se ne odluči po svakoj žalbi na svim instancama.

28.6. Видимо се!

nm5096qk4z6f1.jpeg

Vrh