Od 9. jula do 19. avgusta.Kad ćete na more?
Pozdravljam tu vatru i jedinstvo, pa makar se manifestovali samo kad treba da se napuši i otera svako ko digne glas protiv svih 56 blokada po gradu.
Jel to znači da ste se dogovorili i usaglasili za koga glasati?
Знам, и све то га круни по мало. Сваки дан је мало бешњи, сваки дан прави глупље одлуке.Ne znam brate, meni se čini da smo jedan period imali vrlo masovne i vrlo rasprostranjene blokade...
To je samo tvoja pristrasna i netačna slika, da se niko nije bunio zbog Ćacilenda.Исто тако не видим народ да се буни због ћациленда. Блокирали целу улицу у оба смера и отели парк у центру града и нико ништа. А професори који су најгласније стали против секте и остали без плата одлучили више из очаја на овај корак и одједном свима смета.
Jel ste se dogovorili za koga glasati?Jel tebi smetaju blokade ili ne? Mislim počeo si sa pominjanjem nekih ljudi oko sebe, a sad već krećeš sebe da insertuješ.
Ja na ulici lepo objasnim takvima koliko blokada traje i da ništa neće izgubiti ako sačekaju. Ako su stvari realno hitne (a bilo je slučajeva), takve propuštamo. A pametnjakovići sa tastaturama što ih nešto smara me uvek podsete na onu pink prostitutku Šmizlu koja je krenula da nas gazi onomad jer joj je smor da čeka i trpi genocid jelte
A vamo centar grada pretvoren u ćacilend, to nije toliki problem poyy
Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa. Tim putem je SNSu zadat najveci udarac do sada. Tako da nije iznenadjenje sto ljudi sa podozrenjem gledaju na one kojima krecu da smetaju blokade, a ne predlazu alternativni nacin borbe. Kako ce se vrsiti pritisak na vlast na drugi nacin? Znamo da SNS samo pod pritiskom moze da popusti.Pa upravo to brže bolje pretpostavljanje i projektovanje kome mogu da smetaju blokade, jeste jedna od stvari koje dovode do razdora i manjka komunikacije između grupa ljudi koji su protiv SNSa ali nikako da ga i smene.
Smeju se ljudi SNSu što je militantan, isključiv i graničan (il si s nama ili protiv nas) a kod nekih ljudi u blokama i oko blokada se isto primećuje taj stav i mentalitet.
Najluđe mi je što mi se čini da ovde na forumu kad treba ljudi da se organizuju i odluče za koga glasati, ne mogu da se slože ni oko čega, jer je svakome svako udbaš ili lažna opozicija. Ali zato kad treba da se slože u prdenju po svakome ko će na tim izborima sutra glasati protiv SNSa, samo mu je muka od blokada, odjednom se rađa jedinstvo i solidarnost, ko da ih je napao đavo lično a ne neko samo izrekao kritiku na račun ovih cirkusa koji se nižu po gradu. Kao što je taj pomenuti pokušaj blokiranja BKA sa 8 ljudi i isčuđavanje što nije uspelo.
I ne govorim o Agbi (ne mešati sa Avgi), ona se samo pojavila sada i oglasila, ali sve ovo što sam napisao mi je na umu već duže vreme. Meni i drugim ljudima koji ne kapiraju kuda sve ovo vodi.
Jel ste se dogovorili za koga glasati?
A isključivi militantni talibani - koji među sobom ne mogu ni oko čega većeg da se dogovore - će ovim tempom početi taj isti narod protiv SNSa da razilaze i osipaju.Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa.
Ja se s ovim slažem, isto sam pisao na forumu. Hajde prvo da se izglasa bilo šta što nije i neće sa SNSom, pa posle možemo da se vratimo podelama na istok i zapad, četnike i partizane, Titove blizance, Dorćol Zemun, kapitalizam socijalizam i ostale stupidarije. Ali imaš ljude koji neće ni da čuju za to već sada, daleko pre liste i izbora. Levi hoće samo levo, desni hoće samo desno, EU talibani hoće samo EU ili ništa drugo, čuvari Kosova i Srpstva hoće novi rat po svaku cenu, Rusofili hoće više uz Rusiju, itd, itd...Redosled je jasan: skidanje SNSa sa vlasti, pa posle prebrojavanje ko je za zapad, ko je za istok, ko za socijalizam, ko za komunizam, ko za kapitalizam, anarhizam...
Studentske blokade fakulteta ali i raskrsnica su okupile narod koji se bori protiv SNSa. Tim putem je SNSu zadat najveci udarac do sada. Tako da nije iznenadjenje sto ljudi sa podozrenjem gledaju na one kojima krecu da smetaju blokade, a ne predlazu alternativni nacin borbe. Kako ce se vrsiti pritisak na vlast na drugi nacin? Znamo da SNS samo pod pritiskom moze da popusti.
Slazem se za to da je opsta paranoja ko je DB, UDBA, SNS spavac i ostalo. Ali najlaksi odgovor na to "za koga glasati" je za jedinstvenu studentsku listu. Redosled je jasan: skidanje SNSa sa vlasti, pa posle prebrojavanje ko je za zapad, ko je za istok, ko za socijalizam, ko za komunizam, ko za kapitalizam, anarhizam... Opet, dolazimo do problema: kako naterati SNS da raspise izbore? Blokadama i pritiskom. Ako ne tako, moze i drugacije, ali se mora ponuditi alternativa. Busenje blokada bez ponudjene alternative nacina vodjenje ove borbe nije nacin.
meni ovo blokada kod vlade top.
Ali mi nema smisla tipa it blokada kod westa, ono koga zabole. Ja bih blokirao da sapic ne moze da ide kuci, da dolovac, expo sta god.
To mislim, jer se vucko naviko na ove blokade i zabole ga
Онда нема дилеме - СРС.Nikako. Nije se istakao u kritici blokadne revolucije.
Ono gde se slazem sa tobom je da ima dosta iskljucivosti i da ona steti borbi. Ovaj nece da glasa za Miku a onaj za Ziku zbog ideoloskih razlika.Koliko sam ja primetio (ako nešto grešim, ispravi me), mislim da će pre Half Life 3 da izađe nego ta studentska lista.
A isključivi militantni talibani - koji među sobom ne mogu ni oko čega većeg da se dogovore - će ovim tempom početi taj isti narod protiv SNSa da razilaze i osipaju.
Ja se s ovim slažem, isto sam pisao na forumu. Hajde prvo da se izglasa bilo šta što nije i neće sa SNSom, pa posle možemo da se vratimo podelama na istok i zapad, četnike i partizane, Titove blizance, Dorćol Zemun, kapitalizam socijalizam i ostale stupidarije. Ali imaš ljude koji neće ni da čuju za to već sada, daleko pre liste i izbora. Levi hoće samo levo, desni hoće samo desno, EU talibani hoće samo EU ili ništa drugo, čuvari Kosova i Srpstva hoće novi rat po svaku cenu, Rusofili hoće više uz Rusiju, itd, itd...
Skroz se slazem, i meni je blokada kod Vlade odlican potez. Blokada EXPOa bi bio mozda i najbolji potez, jedino se plasim da bi tu tolerancija policije bila 0 i da bi odmah krenuli na narod.meni ovo blokada kod vlade top.
Ali mi nema smisla tipa it blokada kod westa, ono koga zabole. Ja bih blokirao da sapic ne moze da ide kuci, da dolovac, expo sta god.
To mislim, jer se vucko naviko na ove blokade i zabole ga
Slazem se, samo nisam sigurna koliko ce ljudi biti 28.u BG a ako bude vidno manje u odnosu na 15.( iako je to jedan od najvećih skupova i da je 100.000 manje),Кад би више људи било у блокадама, све би се доста брже завршило. Ако укинемо и ово мало отпора, онда нема никаквог притиска на власт.
На десетине пута сам учествовао у блокади, а исто тако сам због неког протеста заглавио кад сам журио негде, али сам знао да та жртва мора да се поднесе.
Od 9. jula do 19. avgusta.
Radikali? Ni oni se nisu istakli u mojim očima.Онда нема дилеме - СРС.
Ovo se i ja pitao u sebi pre neki dan al svi znamo odgovor tako da......![]()
Akademski plenum: Zašto "studenti koji žele da uče" sada neće da uče
Akademski plenum upitao je studente "studenti koji žele da uče" zašto sada neće da uče pošto je nastava obnovljena i sami ne uklone šatore iz Pionirskog parka.n1info.rs
Где нису, Шешељ рекао да је оног секундарца што је оборио девојку код Вука ухватила паника.Radikali? Ni oni se nisu istakli u mojim očima.