Кад би више људи било у блокадама, све би се доста брже завршило. Ако укинемо и ово мало отпора, онда нема никаквог притиска на власт.
На десетине пута сам учествовао у блокади, а исто тако сам због неког протеста заглавио кад сам журио негде, али сам знао да та жртва мора да се поднесе.
Slazem se, samo nisam sigurna koliko ce ljudi biti 28.u BG a ako bude vidno manje u odnosu na 15.( iako je to jedan od najvećih skupova i da je 100.000 manje),
narod ima da se opet deptimira a neleceni da se sladi.
Mislim da, kada bi znali da je ovo " zavrsni protest, ili ili,"
da bi doslo vise ljudi, ovako svi racunaju da ce trebati opet pa ce tad doci drugi put.
Ne vidim isti žar kao 15og, ali mislim da ce tek studenti zvati i " dizati pritisak"
A slazem se, sada ima konktetan zahtev, jos da kazu " nema razlaza dok ne raspise" i ljudi ce da ozbiljnije krenu.
U Kosj.ne znam koliko je sinoc bilo ljudi, jednostavno ne ide celq zemlja ( kao za izbore) jer postoji procwdura koja sledi i nema tu protwst mnogo uticaja. Ljudi to vide pa malo i kalkulisu.
Sto se tice planova, ja ne znam kako mi uopste mozemo da nateramo njega da raspise izbore? Cak i da hocemo referendum za smenu predsednika
Pitanje da li bi raspisao
A u startu je rekao da bi to bio informativni referendum nesto tako...sve se prolongira.
Slazem se, blokada ozbiljna od 7 dana bi napravila razliku ali ako ljufi pokazu jedinstvo.
Nadam se da ce studenti tu uzeti u obzir situaciju,
da ce objasniti da je ovo odlican vid pritiska da ce mozda trajati i duze,
da se potpisuje neka peticija itd...
Moze on da ignosrise pola miliona u BG ali je to sve teze.
Zato i kampanja treba da ide u tom smeru,
da je to poziv na najjaci pritisak za raspousivanje izbora,
da opozicija napusti parlament i
da se sve resi uskoro.
Ali da pri tome ljudi ne pomisle da jr kraj sveta ako opet nista ne bude ili ne bude toliko ljudi....
Zeznuto je skroz