Sad sam setio jednog drugara koji uvek govorio:
"Nemoj nikada, ali nikada da staviš sliku u CV. Zašto? Pa, nikada mi se nije desilo gledam nečiji CV i kažem: Po referencama ovoga ne bih zvao, ali izlgeda pristojno/inteligentno, pa hajde ipak da mu dam šansu. Ali mi se mnooogo puta desilo da hoću nekog da zovem, ali na slici deluje glupavo/opasno/blesavo, pa ide na dno gomile".
Pa takvi bolje da te i ne zovu......а ја опет супротно од директорке средње великог п-ћа која је ту са својим другарицама глумила и HR, па кад им се на позицију јави гомила кандидата који испуњавају услове (а то је већина), онда бирају ко им се свиђа по слици...то је био главни филтер.
uvek je bolje bez slike, manja vrv za bias
Preterano je, ipak.
Šta se dešava, nisam ispratio uopšte od vikenda?Jeсте мало претерано, али зато већ два дана од почетка блокаде раскрснице власт почиње да испуњава захтев по захтев.
Negde je pisalo da su valjda pristali na upis u junu (julu? tako nešto), i još neki od zahteva specifičnih za Univerzitet.Šta se dešava, nisam ispratio uopšte od vikenda?
И сад да имамо једног, само једног тужиоца са мрвицом интегритета, професионалне етике и људскости лепо би по слову закона подигао оптужницу против ових несрећника (којих ми је заправо жао јер су на самом дну ланца исхране), покренуо истрагу и режим би био практично готов.
Nešto ne verujem da je ovo metoda za određivanje reprezentativnog uzorka u statistici.Ne znam šta ste slušali, ali idite na sajt republičkog zavoda za statistiku i proverite/uporedite te rezultate sa opštinama koje ste naveli. Ako nema većih odstupanja od Republike, onda se i te opštine mogu svrstati u Srbiju u malom.
Beograd i veći gradovi nisu reprezentativni predstavnici opšte populacije. Tu je situacija daleko nepovoljnija za vlast.
Samo sto te šake deca crtaju godinama unazad u vecini bg vrtica na kraju godine. To sto je neko debil i paranocan i misli da je svet zapoceo sa njim je druga stvar. Zamisli srusi se sutra npr kula beograd i oni pohapse sve stanare kule west i skyline zato sto provociraju svojim zivotom na visini. Mozga bezMoraš da budeš mnogo glup da uradiš tako nešto i da ne očekuješ da će te neki roditelj snsovac odrukati, i da će eskalirati kako je eskaliralo. Inače, šake raznih (crvenih) boja.
Nešto ne verujem da je ovo metoda za određivanje reprezentativnog uzorka u statistici.
Ovo kaže AI assistant, ako znate bolju definiciju, rado bih je naučio.
Pogledajte prilog 241321
Генерално не може узорак за целу земљу да буде репрезентативан ако се узме само из једног места осим ако није скроз хомогена популација што код нас није. Нпр. ако узмеш мерицу уз једног џака од 10, а свуда је песак онда можеш да кажеш да је репрезентативно, ако у неком џаковима има и соли и шећера итд. онда та мерица из једног џака неће бити репрезентативна.
То што људи помињу је више питање корелације, тј. раније су се угрубо поклапали резултати па се надамо да мислимо и да ће опет што је, оно:
Pogledajte prilog 241331
(мало искарикирано али капираш)