Pitao, pitao, čiko Putin na sastanku nakon izlaska novinara ili tako nesto. Koliko je tacno, nw znam, ali da nepomenik ne izgleda bas srecno. Doduse jedva je i otisao.jel su ga baš tim tonom pitali?
Pitao, pitao, čiko Putin na sastanku nakon izlaska novinara ili tako nesto. Koliko je tacno, nw znam, ali da nepomenik ne izgleda bas srecno. Doduse jedva je i otisao.jel su ga baš tim tonom pitali?
Košta: Nadam se da najnoviji događaji na severu Kosova nisu trend već izuzetak, potrebna deeskalacija
Нико нас није питао. Никакав референдум, ништа.
Да, то сам и написао, нико нас није питао.Sve stranke koje su osvajale vlast su imale predizbornu agendu zasnovanu na EU integracijama...
Ovakva pitanja se ne postavljaju na referendumu. Široke narodne mase su previše potkupljive, lako mogu da se zavedu, nedovoljno su informisane (potrebno je znati i obaveštajne podatke i procnse) dosta ljudi je nezainteresovano.питање геостратешког курса јесте питање које се мора поставити на референдуму
Ovakva pitanja se ne postavljaju na referendumu. Široke narodne mase su previše potkupljive, lako mogu da se zavedu, nedovoljno su informisane (potrebno je znati i obaveštajne podatke i procnse) dosta ljudi je nezainteresovano.
Preko partija i izbora može da se utiče na odluku, ali nikako na referendumu. Previše je ozbilnja tema.
Пропустио сам да приметим на који начин је Филозофски то урадио, претходних дана посао меље. Може ли појашњење?Креће позиционирање и сад тзв грађанисти траже политички простор за себе и разлог да не стану уз студенте и створе своју листу. Зато твитер банда као по команди ботује, провоцира и поларизује.
И опет, хвала Филозофском што је открио ко је вера а ко невера.
Да. И ово знамо. Грађанисти су суштински противници демократије. Зато и теже недемократској, бирократској и комесарској ЕУ.Ovakva pitanja se ne postavljaju na referendumu. Široke narodne mase su previše potkupljive, lako mogu da se zavedu, nedovoljno su informisane (potrebno je znati i obaveštajne podatke i procnse) dosta ljudi je nezainteresovano.
Preko partija i izbora može da se utiče na odluku, ali nikako na referendumu. Previše je ozbilnja tema.
Пропустио сам да приметим на који начин је Филозофски то урадио, претходних дана посао меље. Може ли појашњење?
Ne znam šta pričaš. Tačnije o čemu lupetaš. Kakvi građanisti, kakava elita, gde to ja pripadam? kakva jugonostalgija. Ko je pomenuo EU? Koga briga za EU? Treseš fraze i floskule.Да. И ово знамо. Грађанисти су суштински противници демократије. Зато и теже недемократској, бирократској и комесарској ЕУ.
Зато су и југоносталгичари. Ништа боље од тога када се елита којој припадаш или о коју се гребеш пита за све.
"Народ је поткупљив и глуп. Ја нисам јер нисам народ"![]()
Ali bukvalno su sve (ili ogromna većina) članica odlučili na referndumu da li žele ili ne žele da pristupe EU. Najskorije su Britanci na referendumu odlučili da žele da izađu.Ovakva pitanja se ne postavljaju na referendumu. Široke narodne mase su previše potkupljive, lako mogu da se zavedu, nedovoljno su informisane (potrebno je znati i obaveštajne podatke i procnse) dosta ljudi je nezainteresovano.
Dobro Delijo, pokušaću da ti objasnim.Хахаха, дефиниција референдума је буквално давање народу да одговори на важна питања која се тичу сваког члана тог народа/друштва.
Ти по свему судећи припадаш тој недемократској, политички и социјално несвесној струји грађана која суштински жели да им неко други управља заједницом а да се неком магијом тај неко други манифестује као Мајка Тереза која ће без притиска, мандата или контроле заједнице поступати у њеном интересу.
Britanci su se baš usrećili, to je dokaz da za tako velike stvari ne treba organizovati referendume. narod nije dovoljno svesan.Ali bukvalno su sve (ili ogromna većina) članica odlučili na referndumu da li žele ili ne žele da pristupe EU. Najskorije su Britanci na referendumu odlučili da žele da izađu.
Tako da je ovo baš tema o kojoj je normalno da se odlučuje na referendumu.
E sad, ako je neko imao sumnju da li posle 2000. treba ići ka EU mogao je da se raspiše referendum o tome. Niko to nije ni tražio, a sve i da jeste, taj referendum bi do 2008. glatko prošao. Prošao bi i posle 2008. samo ne tako lako. Prošao bi i danas.
Nije naš problem naša želja da uđemo u EU, većina to želi. Ili makar to većina želi po uslovima po kojima su ušli ostali. A to svakako nije 25+ godina pregovaranja, + uslovi koji nisu postavljani ni za koga drugog.
E, al vidiš, problem je što je to (delimično) tako, i to treba da rešavamo. Ali isto tako, nije dobar deo naroda baš toliko glup, nego je prihvatio da mu je bolje da bude glup…Dobro Delijo, pokušaću da ti objasnim.
Prva stvar, nije lepo da stavljaš ljude u neke kategorije a da ih ne poznaješ. Šta ja želim i kojoj struji pripadam ti ne možeš da znaš.
Lako je nekog nagurati u neku kategoriju. Postoji velika kategorija svesnih ili nesvesnih ljudi koji više vole drugu državu od sopstvene i koje to smatraju velikim patriotizom. Da ne bi i dalje nabadao za koga sam, reći ću ti - ja najviše cenim Španiju i Itlaiju. Smatram da se tamo lepo živi, barem po mojim standardima, lepo su sređene, čiste , uredne. Ali to je više turistički.
Idem dalje, spor je oko referenduma. Smatram da za bitne stvari kao što je geopolitička opredeljenost, a o tome i samo o tome ovde govorimo, ne treba da se narod pita.
Zašto?
zato što narod:
OK?
- nije dobro obavešten (štampa, televizija, internet nisu dovoljni, neke informacije su tajne, za neke je potrebnan kontekst i pozadina)
- nema edukaciju da razume procese koje se "vajaju iza brda". Ovo nije ništa loše, neko ko se bavi programiranjem ne zna ili nema vremena da izučava makroekonomiju, energetiku i ostale oblasti koje su bitne za takvu odluku
- vrlo lako se manipuliše s njim. Ovo valjda ne treba posebno da objašnjavam.
- narod je skup pojedinaca a pojedinci često imaju lični interes da se odrede prema nekome i nečemu.
Било би условно ок када би био доследан у томе и применио тај став на свако питање а не само на еу. Ако је народ глуп и изманипулисан по том питању онда је исти случај и за свако друго питање па онда народ не би требало питати за било шта па ни за то ко му је на власти. А онда би живели у тиранији до краја времена. А тиранија има тенденцију да се по вертикали контролом и силом спушта у сва животна питања сваког појединца док на крају не постане господар судбина свих, живота и смрти. А то ти је Орвел 1984, то је курс на којем смо тренутно са Хуљом.Dobro Delijo, pokušaću da ti objasnim.
Prva stvar, nije lepo da stavljaš ljude u neke kategorije a da ih ne poznaješ. Šta ja želim i kojoj struji pripadam ti ne možeš da znaš.
Lako je nekog nagurati u neku kategoriju. Postoji velika kategorija svesnih ili nesvesnih ljudi koji više vole drugu državu od sopstvene i koje to smatraju velikim patriotizom. Da ne bi i dalje nabadao za koga sam, reći ću ti - ja najviše cenim Španiju i Itlaiju. Smatram da se tamo lepo živi, barem po mojim standardima, lepo su sređene, čiste , uredne. Ali to je više turistički.
Idem dalje, spor je oko referenduma. Smatram da za bitne stvari kao što je geopolitička opredeljenost, a o tome i samo o tome ovde govorimo, ne treba da se narod pita.
Zašto?
zato što narod:
OK?
- nije dobro obavešten (štampa, televizija, internet nisu dovoljni, neke informacije su tajne, za neke je potrebnan kontekst i pozadina)
- nema edukaciju da razume procese koje se "vajaju iza brda". Ovo nije ništa loše, neko ko se bavi programiranjem ne zna ili nema vremena da izučava makroekonomiju, energetiku i ostale oblasti koje su bitne za takvu odluku
- vrlo lako se manipuliše s njim. Ovo valjda ne treba posebno da objašnjavam.
- narod je skup pojedinaca a pojedinci često imaju lični interes da se odrede prema nekome i nečemu.